Superligaen: Optakt til AaB – FC København

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem FC København og AaB, find odds, og se kampen på live stream.

FCK fik selvtillid i Europa League

Superliga-efterårets sidste runde spilles i denne weekend, og søndag skal FC København en tur til Aalborg for at møde AaB. De to hold ligger begge to på 25 point i Superliga-tabellen, og derfor er den ekstrem vigtig kamp.

Der resterer kun otte kampe af Superligaens grundspil, og selvom FCK fortsat har fine muligheder for at ende i mesterskabsslutspillet, så kan de ikke tåle flere dumme nederlag. I sidste weekend tabte de danske mestre på hjemmebane imod FC Nordsjælland, og udelukkede dermed sig selv endegyldigt i mesterskabskampen.

Torsdag aften spillede FC København i Europa League, og de fik noget tiltrængt medvind. Federico Santander var tilbage i startopstillingen for første gang siden sin alvorlige skade, som han pådrog sig i starten af sæsonen.

Paraguayaneren spillede ikke en særlig god kamp, men viste et par gange sine åbenlyse kvaliteter, og det er vigtigt for FCK-holdet at have ham i topform, når foråret starter.

FCK vandt kampen 2-0 på to identiske hovedstødsmål, og de spillede generelt en god kamp. Det var nogle lettede FCK-spillere, der mødte pressen efter kampen, og de har taget noget selvtillid med til AaB-kampen.

AaB kan overhale FCK med sejr

Det bliver dog ikke nogen nem opgave for FC København. De skal en lang tur til Aalborg for at møde et AaB-hold, som har vist noget stabilitet på det sidste.

Efter en sløj sæsonstart har AaB nu vundet fire af de seneste fem kampe, hvis man medregner pokalkampen imod FC Helsingør, som de spillede i onsdags.

De spillede egentlig en sløj kamp, og de kom bagud 0-1. Det lignede længe et pokal-exit, men AaB scorede utroligt nok to mål i dommerens overtid, og sikrede sig dermed avancement til kvartfinalen i den danske pokalturnering.

Som bekendt, ligger AaB og FC København begge to på 25 point, hvilket i øvrigt også gælder OB. Dermed kan AaB-holdet overhale FCK, og træde ind i top seks, hvis de formår at besejre københavnerne.

AaB var på besøg i Parken i starten af sæsonen, og de fik 1-1 med derfra. Det var ligeledes omkring nogle vigtige europæiske kampe, som i denne sæson har tærret på præstationerne i Superligaen.

Odds på AaB – FC København

FC København er favoritter selvom de skal spille på en svær udebane, og med lidt trætte ben. De har fået noget selvtillid af Europa League-avancementet, men det gælder også AaB, som vendte pokalkampen i onsdags. Du kan få følgende odds hos bet365 (08/12 – 10.00)

  • AaB: 3.60
  • Uafgjort: 3.25
  • FC København: 2.10

Sådan ser du AaB – FC København på live stream

Du kan se Superliga-kampen mellem AaB og FC København direkte på live stream hos Eurosport Player. Opret en profil med det samme, og så vil du kunne se fodbold fra Superligaen, Europa League, Serie A og meget mere. Vil du se kampen i TV, så skal du slå ind på Canal 9, hvor optakten begynder kl. 15.00.

Hvornår spilles AaB – FC København?

AaB – FC København spilles søndag den 10. december kl. 16.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.