Odds tip: Målfattig kamp mellem AGF og FCK

AGF og FC København mødes søndag eftermiddag på Ceres Park i Århus, og der er lagt op til en fantastisk kamp.

AGF er det eneste ubesejrede hold i Superligaen, men de får svært ved at fastholde den position, når de møder formstærke FCK, som har spillet god fodbold på det seneste.

AGF – FCK kan blive låst

Vores spilforslag til kampen mellem AGF og FCK går på, at det bliver en kamp uden mange mål.

En af hovedårsagerne til at vi mener, oddset for højt er givetvis AGF-træner David Nielsens spillestil. Han foretrækker at se sit hold stå kompakt i kæderne, og det er vigtigere at lukke af for modstanderen end det er at score en masse mål.

AGF kom som forvandlet ud til sidste sæsons forår, hvor man virkelig kunne se Nielsens aftryk på holdet. De spillede 17 kampe i Superligaen i foråret, og otte af disse kampe endte med mindst tre mål.

I denne sæson har AGF været det klart mest målfattige hold i Superligaen. I de første fem kampe med AGF på banen er der blevet scoret sølle fem mål, og alle kampene er endt med maksimalt to mål.

Vi forventer endnu en kamp, hvor AGF går på banen for at lukke modstanderen ned, og FCK kommer nok til at have bolden i størstedelen af tiden.

For godt et halvt år siden mødte AGF og FCK ligeledes hinanden i Århus, og her endte kampen 1-0 til FCK.

Kampens eneste mål blev scoret kort før slutfløjtet, da Daniel A. Pedersen lavede en stor defensiv fejl, som Federico Santander kunne udnytte.

Læs også: Danmarks største stadions!

FCK-holdet sprudler

Et modargument til spillet er FC Københavns meget formstærke offensiv. Anført af Viktor Fischer og Dame N’Doye har FC København spillet fantastisk fodbold i denne sæson, hvis man ser bort fra sæsonens første tre kampe imod KuPS og AC Horsens.

FCK-holdet har lavet hele 12 kasser i fem kampe, og derfor kan det selvfølgelig virke ulogisk at spille på få mål, men AGF bør stille mere defensivt op end, hvad AaB og Brøndby har gjort det i de seneste Superliga-kampe.

FC København er midt i Europa League-kvalifikationen, og det prioriterer de selvfølgelig højt, hvilket kan komme vores spil til gode.

Det er dog ikke torsdagens EL-kamp imod CSKA Sofia, der får den store betydning, men nærmere den kommende kamp imod Atalanta.

FCK besøger Bergamo og Atalanta på torsdag, og hvis FCK eksempelvis fører 2-0 imod AGF midt i anden halvleg, så vil de nok forsøge at dræbe kampen.

AGF vil som udgangspunkt være tilfreds med et uafgjort resultat, så de kan beholde deres status som ubesejret, og det ville være flot at tage et point fra FCK.

FC København er selvfølgelig favoritter til at vinde kampen, men det kan sagtens gå hen og blive en tæt kamp. Vi synes, at under 2,5 mål skal være favorit, omend det er meget snævert.

Læs også: Top 10: Flest mål i Superligaen!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.