Spilforslag: AGF kommer i top seks

Her på Mesterbold vil du løbende finde spilforslag, og i denne omgang har vi kigget nærmere på Superligaen, som begynder fredag den 13. juli med kampen mellem Vejle og Hobro.

I første omgang er det dog ikke disse to hold, dette spilforslag kommer til at handle om. Det kommer derimod til at handle om et af Superliga-forårets bedste hold, AGF, som vi har tiltro til i den nye sæson.

For nøjagtig et år siden havde AGF hentet flere markante spillere som Pierre Kanstrup, Tobias Sana, Adama Guira og Jakob Ankersen. Derfor var forventninger til AGF-holdet store, men den forhenværende cheftræner Glen Riddersholm fik ikke det maksimale ud af holdet, og der var lidt knas mellem ham og direktør, Jacob Nielsen.

I slutningen af efteråret blev Riddersholm fyret, og i stedet kom David Nielsen, som før det havde haft stor succes i Lyngby, og han har en lidt anderledes stil end sin forgænger.

Trænerskiftet havde ikke en stor, umiddelbart effekt, men efter en lang vinterpause med nogle gode resultater i træningskampene, var det et ændret AGF-hold, der mødte op til foråret.

Bedste AGF-forår i 30 år

AGF kom ud til foråret med et helt andet udtryk end man havde set i mange år. Der var lagt stor vægt på at forsvare eget mål, og de lukkede utroligt få mål ind. Banerne var historisk ringe i de første runder af foråret, og derfor gav det fin mening at have en forholdsvis pragmatisk tilgang til kampene, for det var stort set ikke muligt at spille god fodbold.

I de første syv runder af foråret lukkede AGF kun to mål ind. Det ene kom i den dybe overtid imod AC Horsens, og det var mildest talt uheldigt, og det andet mål blev sat ind af FCK-angriberen Federico Santander efter en stor fejl i AGF-forsvaret.

AGF kom lige nøjagtigt ikke med i top seks, men de var ganske overbevisende i gruppespillet, som de endte med at vinde, hvorefter de skulle spille Europa League-playoff imod FC København. På trods af en nogenlunde indsats, så var der klasseforskel i Parken, og der er ikke noget at sige til, at FCK vandt kampen 4-1.

Det var det bedste forår for AGF i 30 år, og de hentede et imponerende pointsnit på 1,88. Det hører dog med til historien, at størstedelen af kampene blev spillet imod de dårligere hold i rækken, og det ville naturligvis blive lavere, hvis de skulle konkurrere imod FCK, Brøndby og FC Midtjylland flere gange, men det er alligevel flot.

AGF har beholdt profilerne

AGF har valgt at forholde sig relativt passive i dette transfervindue indtil videre. Der resterer stadig over halvanden måned inden, der bliver lukket for spillerhandler, men truppen er ikke forandret meget.

Der er sagt farvel til marginalspillere som Mikkel Rask, Alexander Juel Andersen og Frederik Møller, mens man ikke kunne blive enige om nye kontrakter med Daniel A. Pedersen og Martin Pusic, som på trods af gode indsatser, ikke er uundværlige for AGF.

Vigtigere er det, at man indtil videre har holdt på spillere som Tobias Sana, Pierre Kanstrup, Mustafa Amini og Kasper Junker, som kan udgøre stammen på David Nielsens AGF-hold. Derudover har de lavet en god forlængelse med Jens Stage, mens også Benjamin Hvidt måske snart får lov til at vise mere af sit talent.

Der er rimelig styr på økonomien, så der burde være plads til forstærkninger, men grundet den tidligere Superliga-start, så hopper vi på spillet allerede nu.

De tætteste konkurrenter omkring en placering i top seks bliver FC Nordsjælland, OB, AaB og måske SønderjyskE. Kigger man på foråret, så var der klasseforskel på AGF og disse hold, og det er ikke ligefrem fordi, de andre hold er blevet forstærket væsentligt.

Vi satser på, at AGF fastholder momentum, og bliver en del af landets seks bedste mandskaber, når der er spillet 26 kampe, og det bliver betalt fint hos flere bookmakere.

AGF kommer i top seks – 2.50 – bet365.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.