Pokalfinalen 2019: Odds tips til Brøndby – FC Midtjylland

gule kort

Ugens store højdepunkt i dansk fodbold er fredagens pokalfinale mellem Brøndby IF og FC Midtjylland, og derfor har vi selvfølgelig nogle odds tips klar.

Der forventes en hektisk kamp mellem første- og andenpladsen fra sidste sæsons Superliga. Fælles for dem er, at de har skuffet i denne sæson, og derfor har brug for en pokaltitel.

FC Midtjylland har været væsentligt bedre i denne sæson, hvorfor de også er relativt klare favoritter til at vinde pokalfinalen, men det bliver formentlig en tæt kamp alligevel.

Bør komme mange kort

Da der er tale om en finale, som på mange måder definerer sæsonen for FCM og BIF. Derfor kommer spillerne også til at give 100 % og lidt mere til, hvilket bør resulterer i flere kort end vi gennemsnitligt ser i Superligaen.

Bookmakerne har lagt en linje på 4,5 kort, hvor over i vores optik skal være ret klar favorit. De to holds spillestile bør kaste nogle kort af sig.

Brøndby har fået omkring to kort i snit i denne sæson af Superligaen, mens FC Midtjylland ligger omkring halvanden, så statistisk set er det ikke noget godt spil. Medmindre man kigger på de seneste års pokalfinaler.

2010: 2

2011: 4

2012: 1

2013: 5

2014: 4

2015: 7

2016: 6

2017: 7

2018: 2

Den (minimale sample) fortæller, at de tætte kampe giver mange kort, og det forventer vi også denne gang.

Dommer Peters Kjærsgaard har i sine 105 Superliga-kampe givet 380 gule og otte røde kort, hvilket er omkring gennemsnittet.

Kian Hansen får kort – 6.00 – Unibet

Vores første odds tip til pokalfinalen går på FC Midtjyllands midtstopper Kian Hansen. Han er ikke en særligt hårdt spillende back, men han får alligevel raget nogle kort til sig.

Siden han gjorde comeback til dansk fodbold i 2015 har han fået 22 gule i 115 kampe. I denne sæson har han ikke fået et gult imod Brøndby, men i sidste sæson fik han to gule i hans fire kampe imod Brøndby.

Unibet giver en særdeles god betaling på et kort til Kian Hansen, når man tænker på, at de forventer omkring fem kort.

Josip Radosevic får kort – 4.25 – Unibet

Kroatiske Josip Radosevic kommer til at ligge på den defensive midtbane hos Brøndby. Han er en spiller med masser af power, som ikke holder sig tilbage i duellerne. Han har fået fem kort i 27 kampe for Brøndby, men tre af disse er kommet imod FCK.

Det fortæller noget om derby-kampene og disses betydning for Brøndby, men det fortæller også, at han får flere kort i de vigtige kampe.

Når modstanderne formår at spille sig udenom Brøndbys pres, så bliver han ofte efterladt alene foran forsvaret, så han er ofte tvunget til at trække en nødbremse.

Marc Dal Hende får kort – 4.00 – Unibet

Det tredje kort spil til pokalfinalen går på FC Midtjyllands venstre wingback Marc Dal Hende. Han er ligeledes en type, der spiller ret aggressivt, og han er ofte i mange dueller.

Han har fået 12 kort i 49 startere for FC Midtjylland. I denne sæson hedder den syv i 24 kampe – et enkelt imod Brøndby.

Der er stor sandsynlighed for, at han skifter til udlandet i sommervinduet, og det bør kun gøre ham ekstra motiveret.

Han kommer til at spille direkte overfor Jens Martin Gammelby på Brøndbys højre back. JMG kommer nok til at udfordre ham på farten, så han kan blive tvunget ud i nogle dårlige situationer.

Vi kommer med flere odds tips, når vi nærmer os kick off, og vi vil ligeledes lave en stor optakt med alle informationer, du behøver om pokalfinalen.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2517 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.