Odds tip: Genk slår Brøndby ud af Europa League

Genk og Brøndby mødes torsdag aften i den første af to Europa League-kvalifikationskampe. Det ligner på forhånd en sejr til belgierne, som bør have et stærkere mandskab end Brøndby, og vi satser på, at Genk går videre til Europa Leagues gruppespil.

Genk bør være et bedre hold

Genk er ikke blandt de allerstørste og historiske klubber i Belgien, men de har alligevel været blandt de allermest succesfulde i de senere år.

De har nok Belgiens bedste ungdomsakademi, hvor flere af fodboldens helt store stjerner har været forbi, og man kan vel kalde dem for en forstørret udgave af FC Nordsjælland.

Belgiske spillere som Yannick Carrasco, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Stefen Defour, Divock Origi og Christian Benteke har fået deres opdragelse i Genk inden, de har forladt klubben til fordel for større adresser.

Derudover har de også haft succes med at scoute udlændinge, som f.eks. Kalidou Koulibaly, Wilfred Ndidi, Leon Bailey og Sergej Milinkovic-Savic, som de også har haft på holdet inden for få år.

Kigger man på det nuværende Genk-hold, så er der ikke de helt store stjerner, men der er flere spillere, har en stor fremtid foran sig.

De to største profiler på det nuværende Genk-hold er norske Sander Berge og belgiske Leandro Trossard.

Genk vandt mesterskabet i 2011, og kvalificerede sig efterfølgende til gruppespillet i Champions League.

Siden har de været med i Europa Leagues gruppespil i både 12/13, 13/14 og 16/17. I sidstnævnte sæson nåede de hele vejen til kvartfinalen, hvor de tabte 4-3 til Celta Vigo samlet.

Genk er altså et rutineret, europæisk mandskab, som også har fået en fin start på ligaen i denne sæson. Efter de første fire kampe ligger Genk på andenpladsen med 10 point og en målscore på 10-2.

Brøndby har forsvarsproblemer

Omvendt har Brøndby ikke fået en særligt god start på Superligaen i denne sæson. De hænger stadig på i toppen, og 10 point i seks kampe er ikke en katatsrofe, men spillet virker langt fra sidste sæsons høje niveau.

Brøndby-holdet har forsøgt at kvalificere sig til Europa Leagues gruppespil i de seneste to sæsoner, men de har knækket, når de har mødt bedre modstand.

I 16/17-sæsonen imponerede de ved at slå Hertha Berlin ud, men Panathinaikos blev for stor en mundfuld i playoff-runden.

I sidste sæson var de oppe imod Hajduk Split, som vandt 2-0 samlet, og der er generelt ikke ret meget international rutine på Brøndby-holdet.

Derudover har Alexander Zorniger store problemer i det centrale forsvar, hvor han formentlig må undvære hele tre stoppere.

Paulus Arajuuri og Benedikt Röcker sidder ude med skader, mens Joel Kabongo har karantæne efter badebilletten imod Subotica.

Rygterne går på, at Anthony Jung går ind i midterforsvaret ved siden af Hjortur Hermannsson, mens Kopplin så kunne starte på venstre back.

Uanset hvad, så efterlader det Brøndby med et decimeret forsvar, som kan få en svær aften i Genk.

Vi spiller på, at Genk går videre over de to kampe imod Brøndby. Rutine, kvalitet og form peger på belgierne, og oddset er virkelig godt.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.