Odds tip: Værdi i topkampen i 1. division

Lyngby BK og Silkeborg IF mødes søndag eftermiddag på Lyngby Stadion i en direkte duel mellem to af de største oprykningskandidater.

Lyngby og Silkeborg hold rykkede noget skuffende ned efter playoff-kampe imod hhv. Vendsyssel og Esbjerg, og de har begge ambitioner om at rykke direkte tilbage i Superligaen.

Lyngby har officielt en målsætning om top tre, velvidende, at playoff-kampene er svære at spå om, mens Silkeborg har en mere udtalt målsætning om at være tilbage i den bedste række, når næste sæson går i gang.

Ikke de store ændringer i pausen

Hverken Lyngby eller Silkeborg har ændret fundamentalt på holdet på trods af nedrykningen fra Superligaen.

Lyngby har sagt farvel til Jeppe Brandrup, Mathias Tauber, Thomas Sørensen og Mayron George, og det er vel reelt set kun Brandrups afsked, der kan give problemer.

Tauber var skadet i hele sidste sæson, mens Thomas Sørensen spillede meget under niveau, og Mayron George havde absolut ingen motivation i sidste sæson.

Der er kommet en håndfuld spillere ind, og Nicolai Geertsen, Rezan Corlu, Kristian Lindberg og Daniel Stückler fik debut i sidste weekends kamp imod Hvidore, som endte 1-1.

Silkeborg har sagt farvel til profilen Jens Martin Gammelby, men har fået en udmærket erstatning i Svenn Crone til højre back.

Derudover har de også mistet Sammy Skytte, Tobias Salquist, Gustaf Nilsson, Mate Vatsadze og Gregor Sikosek, hvoraf det nok er Salquist og Skytte, der vil blive savnet mest.

Alt i alt, så kan både Lyngby og Silkeborg stille med størstedelen af holdet fra sidste sæson.

Det hører dog med, at Lyngby stillede uden profiler som Jesper Christjansen og Jeppe Kjær i den første kamp, da begge har døjet med skader, men særligt førstnævnte kan blive aktuel imod Silkeborg.

Derudover havde Michael Lumb karantæne, hvilket han også har imod Silkeborg.

Lige kamp

Det ligner virkelig en meget lige kamp mellem Lyngby og Silkeborg. Silkeborg har givetvis et minimalt stærkere hold, men Lyngby har omvendt hjemmebanefordelen.

Det taler for Silkeborg, at de har fortsat med manager Peter Sørensen ved roret, mens Lyngby har fyret Thomas Nørgaard, og ansat Mark Strudal i stedet.

Lyngby og Silkeborg mødte hinanden i Superligaens nedrykningsplayoff for under tre måneder siden.

Lyngby vandt hjemmekampen med 2-1 efter en overbevisende indsats, mens returkampen i Silkeborg endte 2-2, og over de to kampe var Lyngby det stærkeste hold, men der er sket meget siden.

Et væsentligt argument for spillet er selvfølgelig det høje odds, som bet365 tilbyder for hjemmesejren. Deres odds er væsentligt højere end, hvad der tilbydes hos de andre bookmakere, og 3.40 på en hjemmesejr til Lyngby skal være spilbart.

Lyngby og Silkeborg har mødt hinanden et hav af gange over de senere år. De seneste 10 indbyrdes kampe er endt med fire Lyngby-sejre, to Silkeborg-sejre, mens fire kampe er endt uafgjort.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.