Odds på Europa League Finalen 2024: Atalanta – Leverkusen

Find odds og spilforslag til Europa League-finalen 2024 mellem Atalanta og Leverkusen gratis her!

Europa League-finalen 2024 odds: Hvem vinder trofæet?

Atalanta og Bayer Leverkusen mødes i årets Europa League-finale onsdag d. 22. maj kl. 21.00 på Aviva Stadium i Dublin. Det er første gang nogensinde, at Atalanta skal spille en europæisk finale, mens det er tredje finale for Leverkusens vedkommende. I 1987/88-sæsonen vandt Bayer Leverkusen UEFA Cuppen, som Europa League-turneringen hed dengang, med en samlet sejr over Espanyol i finalen. I 01/02 var Leverkusen i finalen i Champions League, men her tabte de med 1-2 til Real Madrid.

Leverkusen har gang i en historisk sæson, og de kan stadig vinde The Treble i 2023/24. Bundesligaen vandt de overbevisende for første gang i klubbens historie, og med bare to kampe tilbage i sæsonen er de fortsat uden nederlag på tværs af alle turneringer. I skrivende stund har Xabi Alonsos tropper spillet 51 kampe i denne sæson, hvoraf 42 er vundet, og ni er endt uafgjort. Med den imponerende statistik i mente er det da heller ikke overraskende, at Leverkusen ifølge bookmakerne er favoritter til at vinde Europa League-finalen mod Atalanta.

Atalanta er ikke i nærheden af at være ubesejret i 2023/24, men de har stadig gang i en flot sæson. Der resterer to spillerunder i Serie A for dem, og de er godt på vej til at sikre en plads i næste sæsons Champions League. Atalanta spillede sig også frem til årets Coppa Italia-finale, men den tabte de med 0-1 til Juventus.

I Europa League har Atalanta imponeret ved at slå hold som Sporting, Liverpool og Marseille ud af turneringen. De har kun tabt én kamp i Europa League i denne sæson, og det nederlag kom i returkampen mod Liverpool, hvor de tabte med 0-1. Atalanta gik dog sikkert videre samlet, eftersom de havde vundet første kamp på Anfield med imponerende 0-3.

Du kan se bookmakernes bedste odds på Europa League-finalen 2024 mellem Atalanta og Leverkusen nedenfor.

Odds Tip til Europa League-finalen: Atalanta – Leverkusen

Leverkusen vinder finalen: 1.85 hos NordicBet

Leverkusen har været tæt på at tabe flere gange i løbet af sæsonen, men indtil videre er det ikke sket. Senest de var tæt på nederlag, var i returkampen mod Roma i Europa League-semifinalen, hvor de var nede med 1-2 dybt inde i overtiden. Alligevel lykkedes det dem at hente et uafgjort resultat hjem takket være en sen udligning fra Josip Stanisic i det 97. minut. Nederlag tror vi heller ikke på til Leverkusen i finalen i Dublin. De er et bedre hold end Atalanta, og det tror vi, at de kommer til at vise inden for de 90 ordinære minutter af finalen.

Atalanta har dog aldrig tabt til de nykårede tyske mestre. Faktisk har de kun prøvet at vinde mod Leverkusen. De to hold har dog også kun mødt hinanden to gange tidligere i historien, og det var i Europa Leagues 1/8-finaler i 2021/22-sæsonen. Xabi Alonso sad ikke på Leverkusens trænerbænk dengang, og der er sket meget hos det tyske hold siden de to nederlag.

Trupnyt

Atalanta må undvære Sead Kolasinac, Emil Holm og Maarten de Roon i finalen. Alle tre spillere er ude med skader.

Bud på startopstillinger

Atalanta (3-4-1-2)

Juan Musso

Berat Djimsiti – Isak Hien – Giorgio Scalvini

Davide Zappacosta – Mario Pasalic – Ederson – Matteo Ruggeri

Charles De Ketelaere – Teun Koopmeiners

Gianluca Scamacca

Leverkusen (3-4-2-1)

Matej Kovar

Edmond Tapsoba – Jonathan Tah – Piero Hincapie

Jeremie Frimpong – Exequiel Palacios – Granit Xhaka – Alejandro Grimaldo

Amine Adli – Florian Wirtz

Patrik Schick

Andre odds tips

Superliga
superliga
AGF og FCK mødes tirsdag d. 21. maj kl. 19.00 i næstsidste spillerunde i Superligaen 2023/2024.
20 maj, 2024
parken i københavn
superliga
Torsdag aften kl. 20.00 er der topkamp i Parken, hvor FCK får besøg af FC Midtjylland i tredjesidste spillerunde af Superligaen.
15 maj, 2024
alle vindere af champions league nogensinde
conference-league
Olympiakos og Fiorentina mødes onsdag d. 29. maj kl. 21.00 i årets Conference League-finale. Find her de bedste odds på finalen.
15 maj, 2024

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2478 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.