Odds tip: Målrig topkamp i Midtjylland

De danske mestre fra FC Midtjylland har ikke fået en særligt god start på sæsonen, og de får det meget svært imod Superligaens nuværende førerhold fra FC København.

FC Midtjylland og FCK har mødt hinanden et hav af gange i det seneste års tid, og det plejer at være underholdende og målrigt, hvilket det meget vel kan blive igen søndag aften.

Selvom FCM tabte 0-2 imod Malmø hjemme på MCH Arena i Europa League-kvalifikationen, så har de været stærke på hjemmebanen i Superligaen, hvor de har hentet 10 point med en målscore på 9-1 i fire kampe.

Derudover har FC Midtjylland vundet de seneste tre hjemmekampe imod FCK med 3-2, 3-1 og 3-2, så de ved godt, hvordan man scorer imod FCK.

Faktisk har de seneste 10 indbyrdes opgør mellem de to hold været ekstremt målrige:

  • 17/18: FCK – FCM: 0-2
  • 17/18: FCM – FCK: 3-2
  • 17/18: FCM – FCK: 3-1
  • 17/18: FCK – FCM: 4-3
  • 16/17: FCM – FCK: 3-2
  • 16/17: FCK – FCM: 3-1
  • 16/17: FCM – FCK: 1-3
  • 16/17: FCK – FCM: 3-1
  • 15/16: FCK – FCM: 5-3
  • 15/16: FCM – FCK: 0-1

Målsnit: 4,4 mål pr kamp.

FCM-offensiven halter lidt

Til forskel fra den seneste sæson, hvor FC Midtjylland scorede mål efter behag, så har de haft lidt problemer i denne sæson.

De skaber stadig et hav af chancer på dødbolde, og selvom FCK også er stærke på det punkt, så kan de også gøre det imod FCK.

Det er straks sværere for dem i åbent spil, og de må tilmed undvære Mayron George, som fik en meget dum udvisning imod Brøndby, og som dermed sidder ude med karantæne.

16 mål i otte kampe er i sig selv fint, men mange af målene er kommet imod Superligaens bundhold.

FCM-talent kan få debut

FC Midtjylland havde egentlig valgt at investere en masse millioner i den tyske profil, Dominick Drexler, men han ville tilbage til Tyskland, og FCM fik en flot pris for ham.

Han efterlod dog et hul i offensiven, som FC Midtjylland har valgt at lukke med det brasilianske talent, Evander, som er hentet til klubben på en lejeaftale.

Han kan få sin debut imod FC København, og selvom vi endnu ikke har set hans kvaliteter, så lyder det som om, han har noget at byde ind med.

Samtidigt kommer FC København med en meget stærk offensiv med spillere som Dame N’Doye, Viktor Fischer og Robert Skov, som scorede i tirsdagens U21-landskamp imod Litauen.

Der er ingen grund til at tro, at holdene ville blive defensive, hvis kampen står uafgjort i slutfasen. Både FCM og FCK vil gå efter sejren, og der er generelt lagt op til en målrig kamp.

Både bet365 og Unibet tilbyder 1,75 på over 2,5 mål i kampen.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.