Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 22 jul, 2019

Europa League-kvalifikationen: Odds tips til Lechia Gdansk – Brøndby

fodbold

Selvom vi har en stor kærlighed for dansk fodbold hos Mesterbold, så må vi desværre indrømme, at værdien ligger på polske Lechia Gdansk, og derfor går vores odds tip i deres retning.

Se vores odds tip til returkampen i Brøndby den 1. august.

Odds tips til Europa League: Lechia Gdansk – Brøndby IF

Brøndby har egentlig kun været overbevisende en enkelt gang i sæsonens første fire kampe. Det var hjemme imod Silkeborg, som dog heller ikke gjorde meget væsen af sig.

I weekenden spillede de 2-2 på udebane imod Randers, hvilket i sig selv ikke er noget katastrofalt resultat, men indsatsen var ikke særligt god.

Lechia Gdansk er lidt sværere at blive kloge på, men de har leveret gode resultater i den polske Ekstraklasa i de senere år.

Det ligner to tætte kampe, hvor Brøndby givetvis har en mindre favoritværdighed, men ikke så stor, som bookmakerne har vurderet den til at være.

Vi spiller både på, at Lechia Gdansk avancerer og, at Lechia Gdansk vinder den første kamp i Polen.

Se alle vores odds tips her!

Odds tip: Lechia Gdansk går videre

Lechia Gdansk er ikke et traditionelt tophold i Polen. Deres placering i Ekstraklasa har været meget ustabile, men i sidste sæson var de blandt de bedste hold.

De lå på førstepladsen, da grundspillet blev afsluttet, men sluttede på tredjepladsen. De endte fem point point efter mestrene fra Piast Gliwice og et point efter Legia Warszawa.

Det er svært at vurdere niveauet i den polske liga kontra Superligaen, men man må formode, at niveauet hos topholdene er nogenlunde det samme, omend FC København nok er stærkere end noget hold i Polen.

I transfervinduet har de indtil videre haft et par spillere med kontraktudløb, og solgt Konrad Michalak til Akhmat Grozny for 1,5 millioner euro.

Lechia Gdansk har hentet stopperen Mario Maloca, som er gået direkte ind i startopstillingen.

Sammenligner man trupværdierne hos Transfermarkt, så ligger Lechia Gdansk på 14,10 millioner euro, mens Brøndby vurderes til 20,83. Man skal dog tage dette med et gran salt.

Alt i alt, så ligger vores vurdering mellem 60-40 og 55-45 i Brøndbys favør.

Få de bedste odds bonusser i Danmark her!

Odds tip: Lechia Gdansk vinder første kamp

Foruden spillet på det samlede avancement, så prøver vi også et spil på den første kamp, hvor vi tror på en sejr til Lechia Gdansk.

Det skyldes både den store hjemmebanefordel i europæisk fodbold, som bestemt ikke bliver mindre med hold som Lechia Gdansk og Brøndby, som nyder stor opbakning på hjemmebane i form af meget vokale fans.

Det forventes, at begge mandskaber får mange fans med til udekampene, men det regnskab går nok lige op.

Brøndby har mildest talt været elendige på udebane i Europa League i de senere år, hvor de har fået følgende resultater.

2016/2017

Valur – Brøndby: 1-4

Hibernian – Brøndby: 0-1

Hertha Berlin – Brøndby: 1-0

Panathinaikos – Brøndby: 3-0

2017/2018

VPS – Brøndby: 2-1

Hajduk Split – Brøndby: 2-0

2018/2019

Spartak Subotica – Brøndby: 0-2

Genk – Brøndby: 5-2

Mens Brøndby har fået et par udmærkede resultater – særligt i begyndelsen af Zornigers periode – så har de altså haft det ekstremt svært, når de har mødt modstandere med kvalitet.

Præstationen imod Inter Turku for en uge siden bør også give panderynker, og selvom de spillede en ok kamp imod Randers, så bliver det væsentligt sværere imod Lechia Gdansk.

Lechia Gdansk går videre – 2.62 – bet365.

Lechia Gdansk vinder – 2.45 – Nordicbet.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.