Odds tip: SønderjyskE ender højere end Randers FC

Der er kun et døgn til Superligastart, og vi har fundet endnu et spilforslag til den nye sæson. Tidligere på ugen foreslog vi et spil på AGF til at ende i top seks, hvilket du kan læse her, og i dag har vi fundet et match-up spil.

Vi har kigget på, hvem der ender højst i Superliga-tabellen, og de to hold i fokus er SønderjyskE og Randers FC.

Her holder vi SønderjyskE som favorit til at have den bedste sæson, og det skyldes flere ting. Kigger man på den forgangne sæson, så var der ret stor forskel på de to hold, hvor Randers var tæt på at rykke ned, mens SønderjyskE var tæt på at spille Europa League-playofffinale.

På trods af, at transfermarkedet har været åbent for de danske klubber i omkring en måned, så er der ikke sket ret meget i Randers. Omvendt har SønderjyskE hentet to profiler, som formentlig får en startplads, når de åbner sæsonen imod AaB fredag aften.

Randers får det svært

Der kan ikke være meget tvivl om, at Randers kommer til at få endnu en svær sæson i Superligaen. De kommer lige fra en meget hektisk sæson, hvor Superliga Backstage, Ricardo Moniz og Michael Gravgaard trak alt for mange overskrifter.

Den midlertidige cheftræner Rasmus Bertelsen gjorde et udmærket job, da han tog over, og han er i dag assistent, mens cheftrænerposten nu er blevet besat af Thomas Thomasberg, hvilket virker som en fornuftig beslutning.

Niveauet i Randers’ trup er faldet betydeligt over de senere par år, og de overlevede nærmest kun takket være Saba Lobjanidze og Bashkim Kadrii, som stod for alt offensivt.

Bashkim Kadrii er nu tilbage i FCK, mens Saba fortsat er i klubben, hvis man altså ikke finder sig nødsaget til at sælge ham inden vinduet klapper i.

Randers har ligeledes mistet Joni Kauko, anfører Mads Agesen og målmand Hannes Halldorsson, mens de ikke-ønskede Mayron George og Mandla Masango heller ikke er at finde i klubben.

Man har rykket et par ungdomsspillere op, mens Patrik Carlgren fortsat er den eneste store tilgang. Den svenske målmand slog ikke til i FC Nordsjælland for et par år siden, men han skal altså vogte buret for Randers i denne sæson.

Vi vurderer, at Randers kommer til at ligge i bunden af rækken for truppen er simpelthen ikke bedre, som det ser ud nu.

SønderjyskE har etableret sig i Superligaen

SønderjyskE har igennem de seneste 6-7 fået etableret sig Superliga-klub, og de bliver ikke længere undervurderet eller regnes som en seriøs nedrykningskandidat.

De har en ganske habil trup med en masse Superliga-erfaring, og den eneste tvivl er vel omkring cheftræner Claus Nørgaard, som fortsat ikke har bevist ret meget som cheftræner i Superligaen.

I de seneste tre sæsoner er SønderjyskE endt som nummer tre, seks og seneste otte, og meget tyder på, at de får en endnu placering midt i rækken.

SønderjyskE har sagt farvel til Mikhael Uhre, Emil Scheel, Casper Olesen, Sakari Mattila og Mikkel Hedegaard, mens Simon Kroons lejeaftale er slut. Uhre har tidligere været en profil, men viste ikke ret meget i slutningen af sæsonen, hvilket muligvis har noget at gøre med det kommende skifte til Brøndby.

SønderjyskE har hentet Johan Absalonsen tilbage fra Australien, og selvom alderen trykker, så bør han have evnerne til at bidrage i Superligaen.

Derudover har de hentet en meget spændende spiller i Matt Lieder, som var topscorer i den næstbedste hollandske række i sidste sæson.

Unibet stikker ud

Alt i alt virker SønderjyskE som et stærkere mandskab end Randers FC på nuværende tidspunkt. Der kan nå at ske rigtigt mange ting inden vinduet lukker, og det kan være Thomas Thomasberg får styr på tingene, men SønderjyskE bør være rimelig klar favorit i dette match up.

Det er lidt forskel i oddsene hos de forskellige bookmakere. Bet365 giver 1.66 på samme match up, hvor det dog kun gælder grundspillet, mens dette spil er for hele sæsonen. Det kan derfor muligvis blive afgjort på marginaler i playoff-kampene til sidst, men den risiko tager vi med.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2501 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.