VM-kval: Spilforslag til Danmark – Polen

Danmark skal vinde over Polen

Sagen er klar for Danmarks landshold: Vi SKAL slå Polen i Parken fredag aften. Vinder vi ikke, så kan vi formentlig godt vinke farvel til drømmen om at deltage i VM-slutrunden i Ruslan næste sommer.

Efter de første seks kampe i VM-kvalifikationen, har Danmark 10 point på en delt andenplads med Montenegro, mens Polen topper gruppen med 16 point. Der resterer fire kampe, og derfor kan Polen næsten kalde sig VM-klar.

Danmark kan ikke bruge et uafgjort resultat til ret meget, og vi skal satse hele butikken mod slutningen, hvis ikke vi fører. Det ligner umiddelbart en kamp, der kan starte en smule taktisk og låst, men efterhånden som vi skrider frem, så kan det blive en indianerkamp.

Svært at holde Polen fra scoring

Med tanke på Danmarks situation, så vil Polen formentlig starte afventende ud. De har mange hurtige spillere i offensiven, hvor især Jakub Błaszczykowski og Robert Lewandowski kan stikke af fra de danske forsvarsspillere. Du kan se hele den polske trup til kampen her!

Danmark vil nok have den største del af boldbesiddelsen, og presse Polen langt tilbage på banen, og man kan frygte den polske kontrakniv. Vi så i det omvendte opgør i Warszawa, hvor ondt Lewandowski kan gøre, hvis han får plads i bagrummet.

William Kvist er selvfølgelig opmærksom på Bayern München-angriberen.

– Han er bare umådeligt god, og det må man nogle gange bare tage hatten af for. Vi håber på, han har en mindre god dag, og at vi kan gøre det til, at han har en mindre god dag. Samtidig skal vi have en rigtig god dag og ikke bare stå dernede og er bange for ham, men også går den anden vej.

– Det er måske det bedste våben, vi kan have i sådan en kamp: at vi også spiller vores eget gode spil fremad banen og presser dem, så de ikke har ligeså gode muligheder for at sætte ham i scene. Det kommer vi nok til at se anderledes i en kamp i Parken kontra nede i Polen, siger Kvist til DR.

Begge hold scorer

Danmarks tilgang til kampen kan blive giftig. Lewandowski og de andre offensive spillere fra Polen vil fryde sig over at få plads, men omvendt så er vi nødt til at tage initiativet.

Derfor har vi kigget på, at begge hold kommer på tavlen. Danmark vil satse alt, de overhovedet kan, for de kan ikke gå fra banen uden at score. Polen har ikke rigtigt brug for en scoring på samme måde, men selvfølgelig vil de straffe os, hvis de får muligheden for det.

Du kan i skrivende stund få 1.80 på, at begge hold scorer i kampen, og det synes vi er fint betalt.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.