FC København går ikke videre i Europa League

FC København er endt i en god pulje

Der hersker ingen tvivl om, at FC København har fået en god lodtrækning. De møder Lokomotiv Moskva, Sheriff og Zlín. Lokomotiv er et stærkt hold, men FC København skal være stærkere end både Sheriff og Zlín – i hvert fald på papiret.

FC København har dog startet den nye sæson ekstremt dårligt. De havde store problemer imod Zilina og Vardar Skopje i CL-kvalifikationen, men fik utroligt nok spillet sig videre til playoff-runden, hvor de mødte Qarabag.

De aserbajdsjanske mestre var gjort til rimeligt klare underdogs i den kamp – se vores spilforslag her – og nu er FC København endnu en gang blevet overvurderet af markedet.

FCK har fine chancer – oddset er dog for højt

Vi er enige i, at FC København skal have en fordel over de Moldoviske mestre og de tjekkiste pokalvindere – men 3.40 på, at FCK ikke går videre fra gruppen er for godt til ikke at prøve.

Danske Spil har vurderet den lidt mere rigtigt i vores optik. De giver 1.40 på FCK-avancement, mens det modsatte belønnes med 2.70. Det svarer til en 65/35-vurdering, og det lyder nogenlunde rimeligt.

FC København imponerede voldsomt i Europa i den sidste sæson. Først var de meget tæt på at gå videre fra en Champions League gruppe med FC Porto, Leicester og Club Brügge, hvor de kun tabte en enkel kamp.

Herefter fortsatte de i Europa League, hvor de besejrede Ludogorets inden Ajax blev endestationen. Det kan muligvis være disse resultater, der får bookmakerne til at overvurdere FC København, som slet ikke har samme klasse i år.

Problemer i Superligaen

Efter de første syv runder har FC København, på trods af et relativt nemt program, kun hentet ni point. På samme tidspunkt sidste år havde FCK hentet 15 point i Superligaen, og det var efter et væsentligt sværere kampprogram.

FCK har rigeligt at se til i Superligaen, hvor de ikke længere er storfavoritter til at genvinde det danske mesterskab for tredje år i streg. De har både tabt til Brøndby og FC Nordsjælland, og de har mistet meget vigtige Erik Johansson og Federico Santander, som begge sidder ude med langtidsskader.

Vi spiller på, at FC København ikke går videre fra Europa League-gruppespillet til odds 3.40 hos Nordicbet. Du kan i øvrigt hente samme odds hos Betsafe.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2478 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.