Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 6 sep, 2017

Spilforslag: Helsingør rykker direkte ned fra Superligaen

Stammen er forsvundet

FC Helsingør havde nogle spændende spillere, men efter oprykningen til Superligaen, så er de fleste af dem forsvundet. Allerede før sæsonstarten var den anden oprykker Hobro hurtigt ud og hente Vito Hammershøy-Mistrati og Rasmus Minor Petersen, som var meget vigtige på hhv. central midtbane og midterforsvar.

Det virkede Christian Lønstrups hold dog ligeglade med, og de præstererede flot fra starten af sæsonen. Især Mads Aaquist og Andre Riel gjorde sig positivt bemærket, og nåede at lave henholdsvis to og fire mål i Helsingør-trøjen inden Superliga-klubberne blev interesseret.

Mads Aaquist scorede to mål i den flotte 2-1-sejr over SønderjyskE, og kort efter blev han solgt til FC Nordsjælland. Andre Riel lavede fire vigtige scoringer, og det fik AGF til at hente ham i den absolut sidste time af sommerens transfervindue.

Det efterlader en meget tynd offensiv, og Helsingør har valgt at hente Osama Akharraz og brasilianske Matheus Leiria til klubben. Førstnævnte kan godt blive et aktiv, hvis han styrer sit ego, og holder sig fri fra skader, mens det er svært at udtale sig om Leiria, som kommer fra Barra FC.

Oprykkerne har fået det nemmere i Superligaen

I mange år havde 1. divisions-klubberne store problemer med at etablere sig i Superligaen, og i over 10 sæsoner i streg rykkede mindst en af de to oprykkere direkte retur.

Det har dog ændret sig på det sidste, hvor der ikke har været den store forskel på topholdene i 1. division og bundholdene i Superligaen. I sidste år formåede Lyngby, AC Horsens og Silkeborg alle at overleve, og de havde ikke de store problemer med at vænne sig til niveauet.

Vi har også tidligere set, hvordan et undertippet Hobro-hold tog Superligaen med storm med et deltidshold, men det bør ikke ske igen. Helsingør har valgt at beholde deres setup således, at spillerne træner om aftenen, når de er færdige med deres civile jobs.

Hvem skal ellers rykke ned?

De oplagte nedrykningskandidater som AC Horsens og Hobro har ligeledes fået en meget flot start på Superligaen, men der er fortsat kun spillet syv runder af Superligaen. Efterhånden som de større klubber begynder at tage Helsingør mere seriøst, så bør oprykkerne dog også få sværere ved at hente sejrene.

Randers og AaB har begge fået en horribel sæsonstart uden sejre, men de bør have for stærke spillertrupper til at være i nedrykningsfare. Helsingør er fortsat det bedste bud på en nedrykker, og vi tror de ender på 14. pladsen, hvilket betyder direkte nedrykning uden nogle playoff-kampe.

Danske Spil giver i øvrigt odds 2 på samme spil. Hvis man er mere konservativ, kan man også spille på, at Helsingør blot rykker ned (inkl. playoff) til odds 1.45.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.