Odds tip: Hvor mange mål scorer Christian Eriksen i CL?

Christian Eriksen er efterhånden gået hen og blevet en målfarlig herre. Sidste år bar han det danske landshold på sin ryg, og han var i høj grad medvirkende til, at vi kom med til VM-slutrunden.

Han scorede også hele 10 mål i 37 Premier League-kampe, og er i det hele taget en af Tottenhams allervigtigste spillere.

Selvom han ikke har fået den bedste start på den nye sæson, så kom han i gang med målscoringen i landskampen imod Wales, hvor han scorede to gange.

Danske Spil overvurderer Eriksens målchancer

Selvom Christian Eriksen har udviklet sig til en stabil målscorer, som endda sparker nogle meget giftige frispark, så mener vi alligevel, at Danske Spil overvurderer hans målchancer.

Det skyldes mest af alt, at Tottenham har fået en relativt svær lodtrækning. Tottenham skal møde Inter, PSV og Barcelona i gruppespillet, og det er vel egentlig kun hjemmekampen imod PSV, hvor man forventer en større Tottenham-sejr.

I sidste sæson havde Tottenham også fået en svær lodtrækning i form af Real Madrid, Dortmund og APOEL, og da hentede de alligevel 16 ud af 18 mulige point, men vi forventer ikke en gentagelse.

Derudover skal man huske på, at Tottenham har gode chancer for at gå videre for gruppen, og man må vurdere, at Eriksen højst sandsynligt kan få mere end seks kampe i årets Champions League.

Danske Spil har lavet en linje på 2,5 Christian Eriksen-mål, og vi vælger at spille på under til 1.75. Lad os kigge på hans stats fra de seneste sæsoner:

  • 2013/2014 (Europa League): 9 kampe – 3 mål imod Tromsø, Benfica og Dnipro (alle hjemme)
  • 2014/2015 (Europa League): 4 kampe – 0 mål
  • 2015/2016 (Europa League): 7 kampe – 1 mål imod Anderlecht ude
  • 2016/2017: (Champions League): 6 kampe – 0 mål
  • 2017/2018: (Champions League): 6 kampe – 2 mål imod Juventus ude og Real Madrid hjemme

Det er sådan set nogle udmærkede stats, Eriksen har, men der skal alligevel være større sandsynlighed for, at han ikke når at score tre mål i årets Champions League-turnering.

Hvis Tottenham havde haft mere held i lodtrækningen, og eksempelvis trukket Viktoria Plzen eller Young Boys, så havde spillet nok ikke været så interessant, men der venter Tottenham nogle meget svære kampe.

Harry Kane står for alle Tottenhams straffespark, mens det som regel er Eriksen, der sparker frisparkene. Han har dog fået konkurrence af Kieran Trippier, som også sparker nogle fremragende frispark.

Hvis ellers Christian Eriksen holder sig fra skader – hvilket han plejer – så bør han spille samtlige minutter for Tottenham. Han bliver stort set aldrig sparet, og det taler selvfølgelig imod spillet, men der er alligevel værdi i 1,75.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.