Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 14 aug, 2017

Spilforslag: Qarabag – FC København

FCK er ramte

FC København har spillet meget sløjt fra sæsonstarten, og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at det ændrer sig i den nærmeste fremtid. I AC Horsens-kampen, hvor der trods alt var en lille smule fremgang at spore, fik Erik Johansson en korsbåndsskade.

Forsvaret var i forvejen rimeligt presset at se på, og det bliver ikke nemmere nu. Heldigvis for dem, så er Nicolai Boilesen tilbage i 20-mandstruppen, og han kan gå ind i midterforsvaret ved siden af Lüftner.

Youssef Toutouh er tilbage efter at have været syg, mens Jan Gregus sidder ude med karantæne efter en endnu en dum udvisning i Europa.

Qarabag er stærke hjemme i Baku

Qarabag er mere suveræne i Aserbajdsjan end FCK er det i Danmark, og de har vundet The Double i de seneste fire sæsoner. Derfor har de selvfølgelig spillet en del europæisk fodbold, og de er slet ikke så ringe igen.

De deltog i Europa League-gruppespillet i sidste sæson, og de klarede det helt ok. Selvom de ikke gik videre fra gruppen, så hentede de syv point imod Slovan Liberec, PAOK og Fiorentina.

Hjemme i Baku tabte de 1-2 til Viola, spillede 2-2 med Slovan Liberec, mens de slog PAOK 2-0. Modsat FCK, så har Qarabag ikke skiftet så voldsomt ud på holdet, og det er en kæmpe fordel så tidligt inde i sæsonen, hvor FCK tydeligvis har problemer med at genopbygge holdet.

Rimeligt lige mellem FCK og Qarabag

Det er helt ok, at bookmakerne har gjort FCK til favorit over de to kampe. FCK har været i gruppespillet i 11 af de sidste 12 sæsoner, og de har ekstremt meget rutine i disse situationer.

Man kunne fristes til at tro, at bookmakerne ikke har taget højde for den store niveauforskel på FCK i forhold til sidste sæson, for det virkelig to forskellige hold.

Det er dog svært at give FCK mere end 60 % sandsynlighed for at gå videre med tanke på deres nuværende spil, og det giver et fint spil.

Man kan i skrivende stund få 2.80 på Qarabag avancement hos Betsafe og Nordicbet, mens bet365 følger lige efter med 2.75, og det har vi valgt at spille på.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.