Spilforslag: Silkeborg vinder foran udsolgt JYSK Park

Silkeborg har fået en ringe sæsonstart i Superligaen, men de bør ikke være så store underdogs, når AGF kommer på besøg på JYSK Park.

Det er nemlig Silkeborgs første kamp på det spritnye stadion, og der er allerede meldt fuldstændigt udsolgt, så der er 10.000 på lægterne. Det vil uden tvivl give SIF-spillerne et boost, og de har da også udtalt, hvor meget de glæder sig til at møde AGF på den nye hjemmebane.

AGF har mange nye spillere

Mange har – med rette – rost AGFs transfervindue for de har virkelig fået styrket Glen Riddersholms trup betydeligt. De har hentet Pierre Kanstrup, Tobias Sana, Frederik Møller, Jacob Ankersen og Adama Guira.

Det er alle spillere, der potentielt kan spille i startopstillingen, men det vil formentlig tage lidt tid før holdet rammer topniveauet. Samtidigt har Stephan Petersen, Danny Olsen, Elmar Bjarnason, Thomas Juel-Nielsen samt et par marginalspillere forladt Fredensvang.

Det var tydeligt at se, hvor usammenspillet holdet var i premieren imod AC Horsens hjemme på Ceres Park. De var fuldstændigt væk i de første 20 minutter, og Riddersholm reagerede med en dobbelt udskiftning efter en halv time. Det blev dog bedre siden da, og de spillede fornuftigt i sidste weekend imod Hobro, så der er bestemt bedring.

Silkeborg er stadig uden point

Silkeborg har omvendt fået en mindre god start, men modsat AGF er de startet begge kampe på udebane. De har mødt sidste års tredje- og fjerdeplads, så der er ikke meget at sige til, at de ikke har fået point med derfra.

I kampen mod Lyngby var de helt fint med, og den kamp kunne lige så godt være endt uafgjort eller med en Silkeborg-sejr. Det var dog anderledes ringe i sidste runde på MCH Arena, hvor de var bagefter i alle facetter af spillet.

Det var en tydeligt skuffet SIF-manager Peter Sørensen, der gav interview efter kampen. Omvendt lød det på ham som om, hans fokus lå på hjemmekampen på AGF, som bare skal vindes.

Ekstra motivation på JYSK Park

Nemlig den nye hjemmebane er et hovedargument for spillet på Silkeborg-sejren. Silkeborg har i mange år spillet på Mascot Park, som efterhånden var ved at falde sammen, så det er tiltrængt med et helt nyt stadion.

Der er anlagt kunstgræs på JYSK Park, og man kan se, hvordan mange gæstende hold har problemer med at spille på Right to Dream Park i Farum, og det kan muligvis give Silkeborg en ekstra hjemmebanefordel.

De har trænet på stadion i ugen op til kampen, og de er naturligvis mere vant til underlaget end dagens modstander fra AGF.

Der er ingen grund til, at Silkeborg skal være så store underdogs i en hjemmekamp imod AGF. I holdenes sidste møde på Mascot Park gav en Silkeborg-sejr 2.90 og de bør ikke være dårligere stillet denne gang imod et helt nyt AGF-hold.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2505 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.