Spilforslag: Silkeborg taber ikke i Lyngby

Superliga-sæsonen starter i denne weekend, og der venter en spændende kamp på Lyngby Stadion, når Lyngby BK tager imod Silkeborg IF. Lyngby overraskede alle i sidste sæson, hvor de på imponerende vis vandt bronzemedaljer som oprykkere.

Silkeborg gik noget mere under radaren, men havde det ikke været for Lyngby, så ville de være Superligaens positive overraskelser. De fik en ringe sæsonstart, og mange forventede, at de ville rykke ned med et brag som de gjorde sidst, de var i Superligaen.

De var faktisk tæt på at nå mesterskabsspillet, men endte med at spille i gruppespillet, hvor de dog var solide. De vandt gruppe 2 over AaB, AGF og Viborg, og man kan ikke sige, at det var ufortjent.

Lyngby-spillerne bør være trætte

Der er ikke ret stor niveauforskel på de to hold, og vi er en smule uenige i oddssætningen af kampen. Lyngby er gjort til relativt store favoritter over Silkeborg, og måske har de undervurderet, hvor mange kræfter Lyngby har brugt på Europa League turen til Bratislava.

Lyngby spillede torsdag aften kl. 20.15 en hård Europa League kamp i Bratislava, og de kommer ikke til at være på 100 %, når de møder Silkeborg kl. 14.00 søndag.

Der er ingen i Lyngby Boldklub, der har erfaring med at spille europæisk fodbold, og vi så i sidste sæson, hvordan SønderjyskE ikke havde resourcerne til at spille godt i både Europa League og Superligaen på samme tid. De må i øvrigt undvære deres bedste angriber Jeppe Kjær, som sidder ude med karantæne i de to første runder af Superligaen.

Silkeborg har forstærket sig

Begge mandskaber har været ude og hente nye spillere til truppen, og Silkeborg har forstærket sig mest. De har sagt farvel til Nicklas Helenius, Andreas Albers, Emil Scheel og Nicolaj Agger, og i stedet er kommet en del rutinerede spillere.

Stephan Petersen, Marc Rochester, Peter Friis Jensen, Alex og Gustaf Nilsson er alle nye mand i Silkeborg, og de kan godt blive værdifulde for Peter Sørensens mandskab.

Lyngby har omvendt sagt farvel til deres meget vigtige keeper Jesper Hansen, som er røget til FC Midtjylland. De fik Mikkel Andersen den anden vej, og de har ydermere hentet Jonas Hebo og Oliver Lund. Jens Odgaard brugte mest tid på bænken i Lyngby, men det skal med, at han er røget til Inter i en meget omtalt handel.

Silkeborg taber ikke

Vores spiltip i denne omgang går på, at Silkeborg ikke taber kampen i Lyngby. Der er ikke ret stor niveauforskel på de to hold uanset, hvad tabellen fra sidste år fortæller. Den helt afgørende faktor for spillet er selvfølgelig Lyngbys tur til Slovakiet torsdag aften, hvor det formodes, at kampen mod Silkeborg kommer lidt i vejen. Der er returkamp mod Slovan Bratislava torsdag aften, og den sidder med sikkerhed i hovedet på Lyngby-spillerne.

Tip: Silkeborg +0.50 asian handicap – 1.90 – bet365

(SIF +0.50 svarer til X2 – altså at Silkeborg ikke taber kampen)

Live stream og TV til Lyngby BK – Silkeborg IF

Du har selvfølgelig muligheden for at se Lyngby BK – Silkeborg i både TV og på live stream. Viasat har rettighederne til kampen, og de viser kampen på TV3 Sport 1.

Har du ikke et TV, så kan du se kampen på live stream. Det kræver at du opretter dig hos Viaplay, som er Viasats streamingtjeneste.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.