Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 19 okt, 2017

Spilforslag: Zlin – FC København

FCK kan klare sig med uafgjort

FC København har fået en middelmådig start på deres Europa League-gruppe. De har mødt Lokomotiv Moskva hjemme i Parken og Sheriff i Moldova, og begge kampe er endt 0-0.

Mens FC København gjorde et hæderligt forsøg på at jagte et mål i den første kamp, så var de tydeligvis tilfredse med et ene point i udekampen i Transnistrien.

Spillerne ville efterfølgende ikke indrømme, at de gik efter det ene point, men der var ingen utilfredshed at spore, og vi tror på nogenlunde samme holdning til aftenens kamp.

Niveaumæssigt bør FC Sheriff og Zlin være nogenlunde lige, men det er mere overskueligt at spille i Tjekkiet end i det østlige Moldova, og bookmakerne har gjort FCK til en anelse større favoritter i aften end det var tilfældet imod Sheriff.

Det kan virke mærkeligt med tanke på FCKs seneste to Superliga-kampe, som de har tabt imod Lyngby og OB samt det faktum, at Ståle Solbakken har droppet Carlos Zeca, Benjamin Verbic og Nicolai Boilesen.

FC København ligger på andenpladsen med to point efter de første to kampe, og de deler pladsen med FC Sheriff. Lokomotiv Moskva fører gruppen med fire point, og man må formode, at FCK vil være tilfredse med at gå videre via andenpladsen.

Dermed skal de blot hente et enkelt point i Tjekkiet, og så kan de afgøre det ved at vinde deres to hjemmekampe over Zlin og Sheriff hjemme i Parken, hvor de typisk er væsentligt stærkere i Europa.

FCK-kaptajn William Kvist bliver forholdt FCKs udgangspunkt før kampen imod Zlin, og han udtaler følgende:

– Vi skal fortsætte det europæiske gruppespil, vi har leveret hidtil, for det har været solidt. Vi tager derned med et mål om at dominere kampen, og så må vi se om det bliver til sejr eller uafgjort.

Det ligger mellem linjerne, at uafgjort ville være helt tilfredsstillende for FCK, og han tilføjer:

– Jeg vil ikke på forhånd sige, at vi absolut skal vinde, for vi har stadig to hjemmekampe tilbage i gruppen, hvor det er nemmere at få point end ude. Vi går selvfølgelig ind til kamp for at vinde den, men først og fremmest skal vi ned og levere en god præstation, siger William Kvist til fck.dk.

Vi mener, at uafgjort er meget velbetalt, og det er selvom kendskabet til Zlin er minimalt. Det står i hvert fald klart, at FC København har en stærkere trup end Zlin, og de danske mestre kommer ikke til at være utilfreds, hvis kampen skulle ende uafgjort.

Udover de 3.50, som Unibet tilbyder, så har samtlige andre bookmakere også et attraktivt odds på X.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2411 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.

Fact Checked

Faktatjekket af Lars Madsen, Skribent

Opdateret den 3 september, 2021