Spiltip: Ajax – Rosenborg Europa League kvalifikation

Set med danske øjne er det en overordentlig spændende kamp, der fløjtes i gang i Amsterdam torsdag aften, hvor Ajax tager imod Rosenborg.

Det bliver den helt store angriberduel imellem vidunderknægten fra Silkeborg og dansk fodbolds enfant terrible. Det bliver vildt og vildsomt, for der er meget mere end pladsen i gruppespillet i Europa League på spil. Kan Kasper Dolberg gå er han med i truppen imod Polen, men for Bendtner er der en landsholdsplads i udsigt – måske.

Åges øje på stilke

Siden han rykkede op som seniorspiller har europæiske sportsmedier rost Kasper Dolberg til skyerne og sammenlignet ham med de helt store spillere i fodboldhistorien. Michael Laudrup, Dennis Bergkamp og Zlatan Ibrahimovic er alle blevet nævnt, og ingen kan vel være i tvivl om, at han er fremtiden på det danske landshold.

Nu skal han så stå overfor en spiller, som mange havde regnet for at være fortiden på landsholdet.

Men med ni mål for Rosenborg og flere stærke præstationer har Nicklas Bendtner igen skabt så meget opmærksomhed omkring sig selv, at hans udtagelse til landsholdet nærmer sig et folkekrav.

Specielt Bendtners mål imod Molde FK, hvor han med ydersiden af foden og med siden til mål sender kuglen i kassen, har skabt overskrifter. Set hen over sommeren har formkurven været støt stigende, og med flere fine præstationer fristes man til at konstatere: Bendtner er tilbage!

Landstræner Åge Hareide har da også øjne på, hvad der foregår hos sin tidligere arbejdsgiver (Han var cheftræner i Rosenborg i 2003, red.) og har sendt assistent Jon Dahl Tomasson til Amsterdam for at overvære den danske angrebsduel.

Egentlig skulle landsholdet have været udtaget torsdag, altså samme dag som kampen her bliver spillet, men Hareide har valgt at skyde den beslutning til mandag for blandt andet at kunne se Dolberg og Bendtner an.

Bendtner scorer

Derfor var vi naturligvis også valgt at fokusere vores spilforslag på de to danske angribere.

Vi tror på, at Nicklas Bendtner får brugt sin fysik og river sig til en scoring. Dolberg har endnu ikke scoret for Ajax, men vi er ret sikre på, at de finder netmaskerne. Derfor falder valget på at spille på at begge hold scorer til odds 2,50 hos bet365. Hos Nordicbet giver de odds 2,35.

Ajax er kæmpe favoritter til at tage pladsen i gruppespillet, men vi kipper med Dannebrog og tror på, at vores danske angribere gør en fin figur.