Superliga playoff: Optakt og spilforslag

Vi er i gang med at afslutte sæsonen i Superligaen, og vi er nu nået til de helt afgørende playoff-kampe. AC Horsens og Viborg skal forsvare deres plads i Superligaen mod henholdsvis Vendsyssel og Helsingør, og selvom de er relativt klare favoritter, så bliver det nogle tætte kampe. De indledende opgør sparkes i gang onsdag aften, og returkampene spilles søndag den 4. juni.

Derudover skal FC Midtjylland og Randers spille om den sidste plads i Europa League, og dette bliver afgjort over et enkelt opgør på torsdag i Herning. Begge klubber har været skuffede over præstationerne, men en europæisk kvalifikation vil delvist redde sæsonen.

Vendsyssel kan true AC Horsens

Playoff-kampene sparkes i gang i Horsens, hvor Vendsyssel kommer på besøg. Den Gule Fare skal have den stærkeste trup, men det er et meget rutineret Vendsysselhold, og det bliver givetvis nogle meget tætte kampe.

AC Horsens har det bedst som underdog, der kan stille sig længere tilbage på banen uden at skulle skabe kampe, og det kan blive Vendsyssels lod. De ansatte i vinters Erik Rasmussen, som først var hyret som konsulent for den sportslige afdeling, men han valgte at fyre Joakim Matsson, og overtage styringen umiddelbart efter. Han har i øvrigt farlige Frank Kristensen som assistent og Karim Zaza som målmandstræner.

Når playoffkampe spilles over to kampe ser man ofte, at det første opgør kan blive en smule låst. Hjemmeholdet vil gerne undgå at lukke et udebanemål ind, men gæsterne som regel vil være tilfredse med et uafgjort resultat.

Derfor kan det anbefales at kigge mod under 2.5 mål i AC Horsens – Vendsyssel. Horsens får svært ved at skabe kampen, og de er i øvrigt tyndt besat på de offensive positioner. Derudover vil Vendsyssel være tilfredse med 0-0, så de kan afgøre sagerne hjemme i Hjørring. Under 2,5 mål fås i øjeblikket til 1.70 hos bet365, og den anbefales herfra.

Viborg har haft en dårlig sæson i Superligaen

Viborg bør slå Helsingør

Der bør umiddelbart være mindre spænding i det andet opgør, som står mellem Viborg FF og Helsingør. Viborg har spillet et udmærket forår i Superligaen, men de er i denne position på grund af deres meget ringe pointhøst i efteråret. Helsingør har overrasket meget positivt under cheftræner Christian Lønstrup, og selvom de har udviklet sig meget, så bør Viborg simpelthen besejre Helsingør over to kampe.

Viborg-træner Johnny Mølby kan glæde sig over, at flere profiler efterhånden er tilbage fra længerevarende skader. De blev tidligt på sæsonen ramt af en række skader til mange af de offensive profiler som Mikkel Vestergaard og Osama Akharraz, men de er begge kampdygtige igen.

Helsingør er et relativt ubeskrevet blad i dansk topfodbold, men de har imponeret med flot fodbold i denne sæson. De har efterhånden fået bygget en ret stærkt trup op, og den tæller blandt andre Morten Bertolt, Mads Aaquist og Rasmus Minor Petersen.

Helsingør-træner Christian Lønstrup har udtalt, at de skal hente en sejr i det første opgør, hvis de skal have en chance. De forventer en meget svær returkamp i Viborg, og derfor har de brug for en føring. Om det så sker, vil tiden vise. Helsingør er klar over, at de skal på måltavlen for at have en chance, og derfor kigger vi mod begge hold scorer til odds 1.72 hos Bet365.

Viborg kommer formentlig ikke for at parkere bussen, så det kan blive to hold, som begge jagter en scoring fra første fløjt. Modsat det anden playoff-opgør, så ligner dette ikke en låst affære. Helsingør spiller i øvrigt relativt offensivt, og Viborg har stærke spillere offensivt.

FC Midtjylland kan stadig nå Europa League

Det har været en skuffende sæson for både FC Midtjylland og Randers. FCM missede top tre, som ellers var det erklærede mål, da de tabte 0-3 i sidste runde mod Lyngby. Randers lignede længe et hold, der skulle være med i mesterskabsslutspillet, men de startede 2017 helt forfærdeligt, og dermed skulle de spille gruppespil.

Det klarede Randers til gengæld helt fint, og de har nu muligheden for at sikre sig en plads i Europa League i næste sæson. Det kræver dog en sejr på udebane imod FC Midtjylland, og det bliver en svær kamp for dem. Mens FCM tabte 0-3 mod Lyngby i den seneste kamp, så var Randers meget overbevisende, da de stensikkert slog OB med 2-0.

Vi har kig på en målrig kamp i Herning. Selvom Randers delvist kommer for at lukke kampen ned, så har FC Midtjyllands kampe kastet mål af sig i foråret, og det kan fortsætte mod Randers. FCMs seneste 13 kampe har budt på minimum tre kasser, og vi forestiller os et tændt mandskab, som har meget at bevise efter den katastrofale kamp mod Lyngby.

Over 2,5 mål fås til 2.20 hos bet365, og den kaster vi os ud i. Randers må formentlig undvære den offensive profil Kasper Fisker, men det er stadigvæk en pæn betaling, og vi er tæt på en fifty/fifty her.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2505 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.