Brøndby giver to år til Bellot

Det kan næppe komme som en overraskelse for folk med Brøndby-blod i årene, at klubben fra den københavnske Vestegn henter den 26-årige målmand Benjamin Bellot.

Rygterne har svirret længe både i danske og tyske sportsmedier, samt ikke mindst fra spilleren selv.

– Jeg er 26 år, og det er klart, at jeg skal spille. Træneren har vist mig det perspektiv, udtalte Bellot i sidste uge til det tyske medie sportbuzzer.de.

Nu bekræfter Brøndby IF selv historien og oplyser, at man har skrevet en to-årig kontrakt med den tyske målmand. I kontrakten er der også en option på yderligere et år.

Til Brøndbys hjemmeside siger sportschef Troels Bech:

– Benjamin er en dygtig målmand, som er vant til at arbejde hårdt og dedikeret, og han kender vores måde at spille på. Da Adam sagde farvel, var både vi og Benjamin interesserede i et samarbejde, og der er nu sat signatur på en kontrakt, der løber til sommeren 2019 med mulighed for forlængelse til 2020.

Brøndby har hentet 26-årige Benjamin Bellot i RB Leipzig, hvor han efter tilgangen af Marius Müller var endnu længere fra fast spilletid, end det var tilfældet tidligere.

Bellot har 28 kampe for Leipzig, men fik aldrig debut i Bundesligaen, hvor han har stået i skyggen af Péter Gulácsi.

Hul lukket i tilfælde af Rønnow-salg

Brøndbys helt store salgsobjekt er førstemålmand Frederik Rønnow, som blandt andet i sidste ude i landsholdslejeren var helt åben om sit ønske om at komme til udlandet.

– Kasper har gjort det godt både på klub- og landsholdet, men jeg stiller mig ikke tilfreds med, at Kasper er nummer et. Jeg er dog også realistisk. Jeg ved, at det kræver, at jeg tager nogle skridt i min karriere, før jeg er der, siger Frederik Rønnow, sagde Frederik Rønnow til Ritzau for en uges tid siden.

Det var tanken, at den norske keeper Adam Kwarasey, der blev hentet til Vestegnen i vinter, skulle være fremtidens mand imellem stængerne, men nordmanden blev aldrig en succes og virkede usikker i de få kampe, han fik på kassen. I sidste blev Kwarasey sendt retur til Norge og Vålerenga.

Med tilgangen af Bejamin Bellot har BIF fået lukket hullet, og det glæder sportsdirektør Troels Bech.

– At være målmand kræver noget ret specielt i min bog, da der traditionelt set er mindre rotation på målmandspositionen end andre steder på banen. Så som målmand skal man virkelig være hårdfør og stå parat, når det gælder, og sådan en type er Benjamin. Han er et konkurrencemenneske, der vil vinde og har en god personlighed, der passer ind i den kultur, vi ønsker at have i omklædningsrummet, siger Bech til klubbens hjemmeside.

Benjamin Bellot har ikke nogen Bundesliga-kampe på cv’et. Senest har han stået på Leipzigs hold i Regionalligaen.

Kender Zorniger

Der er sikkert ikke mange i dansk fodbold, som kender ret meget til den nye mand i Brøndby IF, men det gør hans cheftræner til gengæld.

Alexander Zorninger har et indgående kendskab til Bellot, fra sine tre år i klubben. Fra 2012 til 2015 stod han i spidsen for Leipzig, hvor Bellot har spillet, siden han var ungdomsspiller.

At de to har et godt forhold til hinadnen er det ingen tvivl om. I forbindelse med sit skifte fortæller Bellot til klubbens hjemmeside.

– Jeg mener, at det var en lørdag, at han (Zorniger, red) ringede, og så var jeg her søndag og alt var fint, udtaler den nye målmand.

Sådan ser du Brøndby IF live

Du kan følge Bellot og resten af Brøndby IF, når de åbner Alka Superligaen i midten af juli med en kamp imod FC Midtjylland. Har du ikke mulighed for at være til stede i Herning kan du live streame FC Midtjylland Brøndby direkte både på mobil, tablet eller telefon.