Optakt til Argentina – Island

Her kan du læse vores optakt til Argentina – Island og se kampen med live stream.

Fodboldens svar på David mod Goliat

43,85 ca. millioner mennesker bor i Argentina og på Island bor der beskedne 334.000 ca., hvilket vidner om en kæmpe forskel i “produktionen af fodboldspillere” – I og med at befolkningen er 131 gange større i Argentina, så er chancerne også langt højere at producere gode fodboldspillere.

Argentina har også produceret nogle af verdens bedste fodboldspillere (Diego Maradona og Lionel Messi).

Sidste udkald for mange af Argentinas spillere

Mange af argentinas bærende kræfter på landsholdet er ved at være oppe i alderen. Derfor er det for mange af dem sidste chance for at hive guld hjem til Argentina. Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Lucas Biglia, Éver Banega og Ángel Di María er alle spillere som er rundet 30 år eller gør det under slutrunden.

For Messis vedkommende er det nok også ved at være sidste udkald. Hvis han vil løfte hans argentinske arv op på et endnu højere niveau og vinde VM, så er det formentlig nu eller aldrig. Du skal selvfølgelig ikke gå glip af Messis sidste VM (muligvis), så følg med på Argentina – Island live stream.

Argentina har ikke gjort det godt i finaler

Argentinerne må have en frygt for at stå i endnu en finale. Argentina har tabt deres seneste tre finaler. To i Copa America og en i VM 2014 mod Tyskland. Alle finaler er tabt på brutal vis. Enten i forlænget spilletid eller i straffesparkskonkurrence, så hvis de kommer til en finale ved VM 2018, må det ligge i deres underbevidsthed, at de ikke ligefrem er de bedste i sådanne momenter.

Lige nu er der otte spillere fra Superligaen på Islands landshold.

Aron Gunnarsson er anføreren på holdet og var det også undet EM 2014, hvor de på herodisk vis slå England ud. Efter kampen skete der et magisk moment, hvor spillerne gik ud og klappede med fansene, og siden da er det blevet brugt af mange hold. Det er dog aldrig det samme som det orgininale klap, men nærmere en hyldest til at underdog’en godt kan vinde – og det er smukt.

Tro det eller ej, så har Islands landstræner Heimir Hallgrímsson en uddannelse som tandlæge og arbejder ved siden af sit job som landstræner. Hvis nogle af spillerne får slået deres tænder ud, kan de jo passende smutte hen til deres træner og få et tjek.

Island skal satse på kontra og dødbolde ligesom de gjorde mod England. Gylfi Sigurdsson er nok den bedste fodboldspiller for Island, men det er helt sikkert kollektivet som er Islands stærkeste våben. De kæmper røven ud af bukserne for hinanden samt de har ikke store egoer, som har behov for at vise sig frem – det skal de drage fordel af. I øvrigt skal man tænke på at dette er Islands første VM nogensinde, så bare det at de har kvalificeret sig er en stor bedrift i sig selv.

Sampaoli mangler den rigtige opskrift

Jorge Sampaoli har stadigvæk ikke fundet formlen for succes. Kvalifikationen blev med nød og næppe hevet i land, men det var udelukkende på grund af Lionel Messi, som nærmest egenhændigt tog Argentina på ryggen i den sidste kvalifikationskamp og bankede et hattrick ind. Under Sampaoli har de blandt andet tabt 2-4 til Nigeria og 1-6 til Spanien – et nederlag hvor Messi ikke var med, men så med på sidelinjen og var efterfølgende nede for at trøste spillerne.