Brasilien – Schweiz: Optakt

Brasilien er favoritter til VM 2018

Det handler for Brasilien om at rejse sig ved det træ der er faldet ved. VM 2014 blev en stor skuffelse for alle brasilianerne. Det hele startede med at de mistede Neymar Jr. i de sidste minutter af kvartfinalen mod Colombia, hvor han fik et knæ i ryggen af en modspiller. Han måtte udgå med en rygskade derefter. Derfra gik det ned ad bakke for Brasilien.

7-1 nederlaget mod Tyskland står klart i mange fodboldfans’ hukommelse, og derefter et tab på 3-0 til Holland i kampen om bronzemedaljerne. Men Brasilien er stærkere end før, derfor er de også favoritter til at vinde VM 2018.

Tite har samlet Brasilien siden de store nederlag

Som man så til VM 2014, så er Brasilien et enormt følelsesladet land, hvor der var mange fans i gråd, da deres landshold blev tromlet ned af Die Mannschaft. Siden da har de haft brug for en træner, som skulle samle holdet igen.

Det har Tite gjort – og med en stor streg under. I VM-kvalifikationen endte Brasilien på en sikker 1. plads med 10 point til nærmeste konkurrent. De tabte kun én kamp i kvalifikationen, og det skete i 2015 mod Chile.

Neymar er nøglespilleren til brasiliansk VM-succes

Han blev solgt som verdens dyreste fodboldspiller nogensinde, da han skiftede Barcelona ud med Paris Saint-Germain. Men han har levet op til forventningerne, og han er farlig hver gang han får bolden. Man kommer nok til at se en spændende venstre side med Marcelo og Neymar.

Den nærmeste stjerne til Neymar må være Gabriel Jesus. Han har haft en fantastisk sæson ved Manchester City, hvor de vandt Premier League-trofæet. Gabriel Jesus scorede også 7 mål på 10 kampe i kvalifikationen, hvilket ikke siger så lidt.

Schweiz er slet ikke uden evner

Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri er uden tvivl Schweiz’ største spillere. De spillede som faste mænd i deres respektive Premier League-klubber, og de var også med dengang hvor Schweiz spillede U/21 EM i Danmark, hvor de nåede finalen.

Man skal helt sikkert se Schweiz som en svær modstander ved VM 2018. I truppen har de nogle meget erfarne spillere, som har prøvet lidt af hvert. Men kigger man på Schweiz’ gruppe til VM 2018, så bliver det en svær omgang, også hvis man tænker på deres videre vej mod ottendelsfinalen. Her kan de risikere at rende ind i Tyskland, hvis de som forventet går videre fra Gruppe F som etter.

Brasilien – Schweiz: Forventet startopstillinger

Brasilien (4-1-4-1):

Alisson – Marcelo, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo – Casemiro – Neymar, Fernandinho, Paulinho, Coutinho – Gabriel Jesus.

Schweiz (4-3-3):

Yann Sommer – Ricardo Rodriguez, Fabian Schär, Johan Djourou, Stephan Lichtsteiner – Valon Behrami, Granit Xhaka, Blerim Dzemaili – Breel Embolo, Haris Seferovic, Xherdan Shaqiri.

Hvad kan man forvente af Brasilien – Schweiz?

Live streamer du kampen så kommer du til at se et af VMs bedste hold, nemlig Brasilien. Det kan dog godt gå hen og blive en tæt kamp.