Kroatien – Danmark: Se live stream, spiltips og optakt – VM 2018 – 1/8-finalen.

Kampen om midtbanen: Modric mod Eriksen.

Det er nok de to mest omtalte personer på de respektive landshold: Luka Modric og Christian Eriksen. Begge to er meget intelligente spillere, og har samme rolle med at binde spillet sammen. Eriksen er nok end tand mere offensiv end Modric, men der skal ikke være tvivl om at begge spillere arbejder stenhårdt for deres.

Kigger man på statistikken så er de faktisk meget lige. Modric har scoret to mål (hvor det ene var på straffe). Eriksen har scoret en kasse samt leveret en assist. Så Eriksen har faktisk været med i samtlig af Danmarks mål ved VM 2018. Om det er bekymrende eller glædeligt vil vi lade folket bestemme.

Danmarks angribere skal stemple ind

Vi skal spille langt bedre offensivt, hvis vi skal have en chance mod Kroatien. Vi har kun scoret 2 mål i slutrunden. Kroatien har scoret syv mål i deres tre kampe. Tre af målene blev scoret mod Argentina, hvor der skete en kollektiv nedsmeltning for argentinerne.

Godt nok har Yussef Poulsen scoret et vigtig mål mod Peru, men ellers har der været stillestand hos de danske angribere. Cornelius var god til at holde på bolden mod Frankrig, men vi har brug for kynisme, som man så ved Dolbergs sidste sæson ved Ajax.

Nicolai Jørgensen leverede også et flot assist til Eriksens mål, men det er ikke blevet til meget fra ham heller. Man mangler specielt at se noget fra Pione Sisto eller Martin Braithwaite. De er typerne som kan sætte en mand med deres fart og teknik, hvilket ikke mange fra landsholdet kan. Hvis de kommer i gang, så får Kroatien en meget svær opgave mod Danmark i landskampen.

Spiltip: Danmark – Kroatien

Tip Bookmaker Odds Spil nu
Christian Eriksen får mindst et skud på mål Unibet 1.60 (28/06) Spil nu

To stærke forsvar mødes i landskampen

Det er to af de stærkeste forsvar ved VM 2018 som mødes (kun overgået af Uruguay). 1 mål er gået ind på hvert hold i 3 kampe. Det vidner om godt defensivt arbejde, hvor Andreas Christensen, Simon Kjær og Kasper Schmeichel kan tage store dele af æren. Hos både Kroatien og Danmark er det indkasseret mål et straffe.

Hele Kroatiens forsvar sad over mod Island, så de har lige 1 kamp mindre i benene end Danmarks forsvar. Forhåbentligt får kroaterne svært ved at finde rytmen igen, hvor Danmark har bygget videre på den stærke kollektiv.

Hvem skal starte inde for Danmark på midtbanen?

Det er svært at sige, for vi har kørt tre forskellige startopstillinger på midtbanen i tre landskampe. Det startede allerførst ud med William Kvist defensiv midt med Eriksen lidt mere fremme og Delaney som all-round. Delaney rykkede så lidt længere tilbage mod Australien, hvor Schöne tog Kvists plads efter hans skade mod Peru.

Mod Frankrig overraskede Hareide så med at sætte Andreas Christensen på midtbanen. I Chelsea spiller han bagerste mand i et tremandsforsvar, så der bliver det ikke til så mange spilninger. Han gjorde det dog godt på den defensive midtbane, og kunne sagtens starte mod Kroatien på den plads.

Forventede startopstillinger til landskampen Danmark – Kroatien:

Danmarks forventet startopstilling (4-3-3):

Kasper Schmeichel – Jens Stryger, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Simon Kjær, Henrik Dalsgaard – Christian Eriksen, Andreas Christensen, Thomas Delaney – Yussef Poulsen, Andreas Cornelius og Pione Sisto.

Kroatiens forventet startopstilling (4-2-3-1):

Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric, Perisic – Mandzukic.

Danmark og Kroatien skal stille med deres bedste hold. Det rigtige og vigtige del af VM begynder nu, for holdene befinder sig nu i knockout-fasen. Kroatiens startopstilling må være den samme som mod Argentinas.

Landskampen Danmark – Kroatien: Hvornår kan man live streame kampen?

Ottendelsfinalen mellem Danmark og Kroatien kan du se på live stream den 1. juli kl 20.00