Danmark møder Irland i VM-playoff

Danmark skal møde Irland i VM-playoff

Efter tirsdagens lodtrækning står det nu klart, at Danmark skal møde Irland i to playoff-kampe om at deltage til VM-slutrunden i Rusland i 2018.

Vi starter hjemme i Parken, og det første opgør spilles mellem den 9. og 11. november. Returopgøret i Dublin skal spilles mellem den 12. og 14. november, og de præcise datoer fastlægges senere tirsdag.

Det danske landshold må siges at være favoritter over to kampe imod Irland, som ikke har et skræmmende landshold. Der er dog masser af Premier League-erfaring på holdet, og de kommer til at kæmpe 100 % for det.

Umiddelbart vil vores vurdering være omkring 60-40 i Danmarks favør, men sådanne opgør bliver stort set altid tætte, og irerne har fordelen af at skulle afgøre det hjemme i Dublin.

Vores seneste møde med det irske landshold var tilbage i 2007, hvor kampen blev spillet i Århus. Robbie Keane og Shane Long scorede to mål hver, og Irland vandt desværre kampen med 4-0, men det er 10 år siden, og det får ikke indflydelse på de to kampe.

Disse hold skal mødes i VM-playoff-kampene i november

Udover Danmark og Irland, så var seks andre landshold i bowlen tirsdag eftermiddag. De fire europæiske playoff-kampe er som følger:

Danmark – Irland

Nordirland – Schweiz

Kroatien – Grækenland

Sverige – Italien

Vores svenske naboer har altså fået den sværest mulige lodtrækning i Italien, som endte på andenpladsen i deres kvalgruppe efter Spanien.

Italien må være omkring 60-40-favorit over det svenske hold, som hentede fine resultater i kvalgruppen, men Frankrig var trods alt for stor en mundful.d

Schweiz er store favoritter til at slå Nordirland over to opgør. Det er ikke sjovt at besøge Belfast, men schweizerne gjorde det fremragende i puljen, hvor de kun akkurat blev slået af Portugal på målstregen.

Kroatien er ligeledes store favoritter til at besejre Grækenland over to opgør. Det bliver to intense opgør med knald på tribunen, og formentlig kroaterne som sejrherrer.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2517 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.