Danmarks VM-kampe: Se ruten i Rusland

Danmarks landshold fik en tilfredsstillende lodtrækning til VM i fodbold i fredags, og vi skal møde Peru, Australien og Frankrig. Dermed blev det også fastlagt, hvor de danske fodboldfans skal rejse hen, hvis de vil støtte landsholdet. Du kan læse nærmere om ruten her!

Danmarks VM-gruppe

Vi starter med at møde Peru, som blev femmer i den sydamerikanske VM-kvalifikation. Herefter skulle de møde New Zealand i den interkontinentale kvalifikation, og de vandt samlet 2-0.

På papiret er det danske landshold klart stærkere end Perus, men man skal ikke underkende deres resultater i Sydamerika, hvor de blandt andet hentede 0-0 på La Bombonera imod et argentinsk landshold, som havde kniven for struben. Det ændrer dog ikke på, at vi er klare favoritter, og skal vinde kampen, hvis vi vil videre i turneringen.

Herefter skal vi møde Australien, som heller ikke har et skræmmende hold. Legenden Tim Cahill er stadig på holdet, men han er i sin karrieres efterår. Socceroos endte på tredjepladsen i Gruppe B i den asiatiske VM-kvalifikation, hvorefter de blev parret med Syrien om en plads til VM. Efter 1-1 i Syrien vandt Australien 2-1 efter forlænget spilletid, og Cahill var manden bag begge kasserne.

Den klart sværeste kamp er selvfølgelig den sidste imod Frankrig, som vi også mødte ved VM i 1998 og 2002. Franskmændene fik EM-sølv på hjemmebane i 2016, og de var relativt overbevisende i kvalifikationen, hvor de endte på en førsteplads i en gruppe med Sverige og Holland. Frankrig har formentlig hentet seks point inden kampen, og det bliver muligvis kampen om førstepladsen i gruppen.

Se alle 12 VM-byer her!

Danmarks VM-rute

Selvom samtlige russiske værtsbyer er placeret i den vestlige del af landet, så er der alligevel nogle voldsomme rejseafstande. Vi har været heldige med vores lodtrækning, og de danske fans er skånet for den helt store tur rundt i Rusland.

Den første kamp spilles i Saransk, som er hovedstaden i republikken Mordovija. Der bor omkring 315.000 indbyggere i byen, som ligger ca 600 kilometer øst for Moskva. Her skal vi møde Peru på Mordovia Arena, hvor der er plads til 44.000 tilskuere.

Der er stor rift om flybilletterne, og det bliver hverken nemt eller billigt at flyve dertil for danskere. Man finder ingen direkte flyvninger fra Danmark, men med stop i enten Skt. Petersborg eller Moskva kan det klares for 2-3.000 kroner.

Herefter skal vi en tur til Samara, hvor vi møder Australien den 21. juni. Samara er Ruslands niendestørste by med et indbyggertal på 1.200.000 indbygere. Der venter en rejse på omkring 600 kilometer fra Saransk, og det kan enten klares med tog, der fragter fans rundt i landet eller med en flyrejse, som tager et lidt over en time.

Vi afslutter gruppespillet, når vi møder Frankrig i Moskva, og det er således noget nemmere med transportmulighederne til at se den sidste kamp. Der venter en flytid på en time og 40 minutter, hvis du kan skaffe en direkte billet fra Samara til Moskva, og du kan selvfølgelig også tage toget denne gang, hvilket tager omkring 15 timer.

Kamp: Peru – Danmark

Dato: Lørdag den 16. juni kl. 19.00

Sted: Saransk

Stadion: Mordovia Arena

Kamp: Danmark – Australien

Dato: Torsdag den 21. juni kl. 16.00

Sted: Samara

Stadion: Cosmos Arena

Kamp: Danmark – Frankrig

Dato: Tirsdag den 26. juni kl. 17.00

Sted: Moskva

Stadion: Luzhniki Stadium

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.