VM 2018 – Gruppe F: Stjerner, kampe og forventninger

VM 2018 – Gruppe F: Stjerner, kampe og forventninger:

  • Tyskland
  • Mexico
  • Sydkorea
  • Sverige

Stjerner/Læg mærke til:

Emil Forsberg, Sverige.

Heung-Min Son, Sydkorea.

Hele Tysklands hold

De regerende verdensmestre er en god sammentømret trup, som er svær at få ned med nakken. I 2009 vandt det tyske U/21-landshold EM. Mange af dem skal spille sammen til VM i Rusland samt de har vundet meget sammen. De kender hinanden rigtig godt, og har en vindermentalitet der siger spar-to. Derfor er de helt sikkert nogle af favoritterne til at tage guldpokalen med hjem.

Spillere som Heung-Min Son og Emil Forsberg bliver også spændende at følge, for de kan være game-changers for henholdsvis Sydkorea og Sverige. Skulle man nævne én som er værd at følge fra Mexico, skulle det være målmanden Ochoa, som ligner Ted fra ‘How I Met Your Mother’ på en prik.

Hvornår spiller de?

Tyskland – Mexico: 17-06-2018 kl. 17.00

Sverige – Sydkorea: 18-06-2018 kl. 14.00

Sydkorea – Mexico: 23-06-2018 kl. 17.00

Tyskland – Sverige: 23-06-2018 kl. 20.00

Sydkorea – Tyskland: 27-06-2018 kl. 16.00

Mexico – Sverige: 27-06-2018 kl. 16.00

Forventninger i Gruppe E – VM 2018:

Nye tider på Sveriges landshold. I 2016 sagde angribsstjernen Zlatan og træneren Erik Hamrén stop på landsholdet. Dette er en mulighed for at gå tilbage til et mere stabilt, hårdtarbejdende kollektiv, som ikke skal være bange for at én spiller har en dårlig dag. For havde Zlatan en off-day, så havde Sverige også en off-day.

Mexicos målmand, Guillermo Ochoa var et vaskeægte fænomen sidste VM, som helt klart var med til at føre Mexico videre fra gruppen som bestod af Cameroun, Brasilien og Kroatien. Endestationen blev dog ottendedelsfinalen mod Holland, hvor Ochoa og Mexico måtte se sig slået af et straffe i 91. minut. Mexico kunne sagtens være en bejler som dark horse til VM i Rusland, men det skal være Ochoa, Javier Hernández og Andrés Guardado som skal være det tungeste læs.

Sydkoreas landshold er svært at gøre sig klog på. Siden 1986 har Sydkorea været fast inventar til VM-slutrunderne, men de kan ikke rigtig finde fodfæste. De ender altid med at være det hold som enten taber alle kampene i gruppespillet, eller også overrasker de ved f.eks. at slå Italien og Spanien ud.

Nu skal Eriksens holdkammerat Heung-Min Son bære holdet frem, for det er ham som spiller på det højeste niveau af samtlige spillere på Sydkoreas hold. De får det svært defensivt mod f.eks. Tyskland, for alle Sydkoreas forsvarsspillere består af folk fra Japan, Kina, Sydkorea og Qatar.

Vidste du?

De sidste 3 VM har der været en forbandelse over mestrene. I 1998 vandt Frankrig, men kom ikke videre fra gruppespillet i 2002. I 2006 vandt Italien over Frankring i en dramatisk finale, hvor man husker Zidanes hovedstød i Materazzis mave. Italien kom heller ikke videre fra gruppen i 2010, hvor Spanien løb med mesterskabet. I 2014 blev Spanien også smidt ud på røv og albuer i gruppespillet, så det bliver spændende at følge Tyskland om de kan bryde forbandelsen.

Sydkorea sluttede overraskende på en 4. plads til VM 2002, hvor de på hjemmebane slog store fodboldnationer som Italien og Spanien.

Sverige kom faktisk på en 2. plads til VM i 1958. Det skete på hjemmebane med spillere som Gunnar Gren og Nils Liedholm på holdet.

Mexicos tidligere landstræner, Miguel Herrera, er en bombastisk herre. Han førte Mexico hele vejen til ottendedelsfinalen ved VM 2014 og gjorde det utrolig godt. Han måtte dog se sig selv fyret, efter noget tumult med en journalist i 2015. Han var en spændende herre at følge på sidelinjen, for han havde altid følelserne uden på tøjet, men nu har Juan Carlos taget ove, og har fået mere ud af Mexicos offensiv.