VM 2018 – Gruppe H: Stjerner, kampe og forventninger

VM 2018 – Gruppe H: Stjerner, kampe og forventninger:

  • Colombia
  • Japan
  • Polen
  • Senegal

Stjerner/Læg mærke til:

Sadio Mané, Senegal.

Robert Lewandowski, Polen.

James Rodriguez, Colombia.

Stjernerne er spredt ud på de forskellige lande i denne gruppe, dermed er der også chance for nogle spændende kampe, som bliver en fornøjelse at følge på VM live stream.

Hvornår spiller de?

Colombia – Japan: 19-06-2018 kl. 14.00

Polen – Senegal: 19-06-2018 kl. 17.00

Japan – Senegal: 24-06-2018 kl. 17.00

Polen – Colombia: 24-06-2018 kl. 20.00

Japan – Polen: 28-06-2018 kl. 16.00

Senegal – Colombia: 28-06-2018 kl. 16.00

Forventninger i Gruppe H – VM 2018:

Man kan forvente mange kontraangreb fra Senegal. Sadio Mané er vanvittig hurtig og kan sagtens sparke bolden i nettet, så han vil være ekstrem farlig i denne gruppe. Især mod Polens 3-mandsforsvar der har et aldersgennemsnit, som er lidt højere end normalt.

Colombia nåede i 2014 til kvartfinalen ved VM. Det kom bag på mange, men den tidligere argentinske træner, Jose Péker, førte Colombia dertil, men måtte se sig slået af stærke Brasilien, hvor Neymar Jr. blev skadet af Juan Zuniga i 88. minut. Det gav chokbølger gennem hele Brasilien, da han fik knæet i ryggen, og Juan blev bestemt ikke en populær herre.

Generelt set for Gruppe H kan man forvente nogle tætte kampe. Der er ikke rigtig nogle kæmpe favoritter, som nærmest er sikret på at gå videre.

Vidste du?

Senegals sportsminister, Matar Ba, har sat semifinalen som et mål.

Japan møder op til VM med træner-tømmermænd. Den bosniske træner, Vahid Halilhodzic, førte Japan til VM, men det var åbenbart ikke nok for det japanske fodboldforbund. I venskabskampene mod Mali og Ukraine blev der spillet henholdsvis 1-1 og 1-2. Disse resultater og måden VM-billetten kom i hus på var åbenbart ikke tilfredsstillende nok.

Robert Lewandowski scorede 16 mål i VM-kvalifikationen, hvilket er mere end nogle andre fodboldspillere rundt omkring i verden – danskerne husker nok hans hattrick i Polen, men pyt med det! Vi skal selv deltage til VM.

To af Polens målmænd har spillet i Arsenal. Man ved ikke om det var Wenger som havde stor fidus til polske keepere, men det var i hvert fald fakum at både Fabianski og Szczesny har været i Arsenal under Wengers tid.

Under kvalifikationen vandt Senegal nok den mest kontroversielle kamp nogensinde som endte 2-1 til Sydafrika. Dommeren gav Sydafrika et straffe for ’hånd på bolden’ som tydeligvis ikke skete. Herefter kiggede FIFA på sagen, og så kom der andre boller på suppen. Dommeren, Joseph Lamprey, kommer ikke til at dømme en fodboldkamp igen hvis det står til FIFA. Ydermere blev der også spillet en ny kamp, som Senegal vandt 2-0.

Japan holdte målet rent i fire kampe ud af 10. De satser meget på at spille kontrafodbold, hvor de spiller bolden op til hurtige Shinji Okazaki fra Leicester City. Han er hurtig som en gazelle på savannen, og er en svær mand at dække op.

James Rodriguez har datet David Ospina’s (Colombias målmand) søster. De blev endda gift og har et barn sammen, men de blev skilt senere hen. Hele situationen må skabe lidt akavet momenter for David Ospina og James.