Nigeria – Island: Læs om optakten og spiltips til VM-kampen

Ingen luft under vingerne fra ”Super Eagles”

Selv uden selvmålet havde Kroatien ubestridt den bedste boldkontrol i kampen, og ”The Super Eagles” (kendt som Nigerias landshold) fik aldrig rigtig bredt vingerne ud. Den bedste performance i kampen blev faktisk leveret af Victor Moses – om end denne performance var mere teatralsk end sportslig.

Imponerende debut fra Island

Island tjekkede ind ved VM med en fremragende debut. Med et hold der aldrig før har kvalificeret sig til VM, var de uden tvivl underdogs i kampen mod dobbelte verdensmestre, Argentina. Randers keeperen Hannes Halldórsson viste i dén grad karakter og hjerte i kampen, hvor han blandt andet formåede at parere et straffe fra Lionel Messi.

Selvom Island ikke kunne få overvundet argentinerne, så er et 1-1 resultat mod Argentina praktisk talt en sejr i sig selv. Derfor bliver det i særdeleshed spændende at følge islændingenes opgør mod Nigeria. Der er ingen tvivl om at Island mangler stjernespillere på holdet når man sammenligner head-to-head med Nigeria, men vi kommer simpelthen ikke udenom at de har leveret en massiv indsats, og overrasket positivt til deres debutkamp.

Se Nigeria – Island på live stream for spændende fodbold

Begge hold har meget at spille for efter Argentina måtte kapitulere til Kroatien med et 3-0 nederlag. Dermed kan både Island og Nigeria gå videre fra gruppen. Nigeria skal både vinde mod Island og Argentina, mens Island kan nøjes med at vinde mod Nigeria samt få uafgjort mod Kroatien. Det er noget af et puslespil, men Island kan faktisk også godt tåle at vinde mod Nigeria, også tabe til Kroatien. De skal bare ikke tabe med for mange mål, og Argentina skal ikke vinde med for mange mål mod Nigeria.

Kigger man overordnet på tallene for Nigeria – Island, så er det en usandsynligt lige kamp. Island spås som værende de umiddelbare favoritter i opgøret mod nigerianerne, med 35% sandsynlighed for sejr. Det er dog en kneben fordel, og Nigeria spås med 34%. Det er absolut én af de mest lige kampe der har været i dette års VM, og måske endda i nyere tid. Og det bliver helt sikkert en fornøjelse at se den på live stream.

Skal man komme med en negativ strofe omkring Islands spil i sidste kamp, må det helt klart være at de ikke fik et ben til jorden i deres angreb. Med kun 2 skud på mål, og en boldbesiddelse på 22%, så står det kritisk til, og hvis de skal kunne slå ”Super Eagles”, så bliver de simpelthen nødt til at få mere boldkontrol i deres spil. Ser man på opgøret mellem Kroatien og Nigeria, så havde Nigeria i denne kamp 45% boldbesiddelse – betydeligt mere end Island mod Argentina. Det bar ikke nogen frugt, men med 14 skud, så vidner det trods alt om at fodboldspillerne fra Nigerias landshold er tættere på at kunne fuldføre et effektivt angreb. Det afgørende for kampen bliver dog om de får skabt flere målchancer end i sidste kamp, og om Halldórson igen viser sig fra sin bedste side i den kommende kamp.

Hvornår kan man se Nigeria – Island på live stream?

VM-kampen bliver spillet i dag (den 22. juni) kl 17.00