VM 2018: Optakt til Nordirland – Schweiz

Læs vores optakt til VM-playoff-kampen Nordirland – Schweiz, find odds, og se kampen på live stream.

Nordirland går defensivt til værks

Torsdag aften mødes Nordirland og Schweiz i den første af to playoff-kampe om at gå komme med til VM-slutrunden i Rusland 2018. Schweizerne har det bedste hold af de to, og de er da også klare favoritter, men man skal ikke udelukke Nordirland fuldstændigt.

Nordirerne gjorde det fremragende i puljen, hvor de mødte Tyskland, Norge, Tjekkiet, Aserbajdsjan og San Marino. De endte på andenpladsen med 19 point efter 10 kampe, og det var slet ikke ufortjent.

Nordirland indkasserede kun mål i tre af de 10 gruppekampe. To af kampene var imod Tyskland, og så lukkede de også et enkelt mål ind i den sidste kamp på udebane imod Norge, hvor de reelt set ikke havde noget på spil.

Den nordirske landstræner Michael O’Neill løfter lidt af sløret for Nordirlands gameplan imod Schweiz:

– Vi er nødt til at sikre os en tæt kamp, og jeg tror ikke, at det bliver nogle målrige kampe. Det er vigtigt ikke at indkassere mål på hjemmebane, og vi har ikke et hold, der er bygget til at jagte mål.

– Vi skal have et udgangspunkt, som vi kan tage med til Basel. Kampene bliver tætte, og forhåbentlig kan vi tage derned for at spille på kontra med noget at forsvare, siger Michael O’Neill.

Schweiz var stærke i gruppen

Det er dog ikke en nem modstander, som Nordirland skal møde. Schweiz vandt de første ni gruppekampe, og det lignede længe en direkte kvalifikation til VM-slutrunden.

Gruppen skulle dog afgøres i den sidste spillerunde, hvor Schweiz mødte Portugal på udebane. Portugal havde, fraregnet nederlaget imod Schweiz, vundet alle kampene, og derfor skulle de blot besejre Schweiz i den sidste kamp.

Der var lagt op til stor fest i Lissabon, hvor 60.000 portugisere støttede Ronaldo og de andre helte, og Portugal vandt kampen 2-0.

Det ændrer dog ikke på, at Schweiz vandt ni af 10 kampe i gruppespillet med en samlet målscore på 23-7, og det er et bundsolidt hold.

Se højdepunkterne fra Portugal – Schweiz her:

Schweiz har en stærkere trup

Kigger på man på de to landsholdstrupper, så er der ingen tvivl om, at Schweiz er stærkest. Især defensivt er de dygtige, og deres to backs i form af Ricardo Rodriguez og Stephan Lichtsteiner spiller i hhv. AC Milan og Juventus til dagligt.

Til sammenligning spiller Nordirlands tre bedste forsvarsspillere allesammen i West Bromwich Albion. Selvom der er stor niveauforskel på klubberne, så kan det alligevel være en fordel, at Gareth McAuley, Jonny Evans og Chris Brunt kender hinanden så godt.

Nordirlands største profil, udover de nævnte, er nok anfører Steven Davis, der til dagligt spiller i Southampton.

Til sammenligning har Schweiz spillere som Xherdan Shaqiri, Admir Mehmedi og Granit Xhaka på midtbanen.

Odds på Nordirland – Schweiz

Schweiz er selvfølgelig gjort til bookmakernes favorit til at vinde kampen, men de forudsiger samtidig en tæt og målfattig åbningskamp i Belfast. Du kan få følgende odds på kampen hos bet365:

  • Nordirland: 3.75
  • Uafgjort: 3.10
  • Schweiz: 2.30

Se Nordirland – Schweiz via live stream

Du kan heldigvis se VM-playoff-kampen mellem Nordirland – Schweiz direkte via live stream på nettet. Opret en profil hos Dplay, og så kan du se alle VM-playoff-kampene på mobil, tablet eller computer.

Hvornår spilles Nordirland – Schweiz?

Nordirland – Schweiz spilles torsdag den 9. november kl. 20.45.

Husk i øvrigt, at du kan læse alt om VM-slutrunden i 2018 her på Mesterbold, og vi vil løbende opdatere med nyheder, spiltips og meget mere her.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.