Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 21 mar, 2018

Danmark tester VM-formen imod Panama

Læs vores optakt til landskampen mellem Danmark og Panama, find odds, og se kampen på live stream.

Danmarks landshold VM-opvarmer imod Panama

Torsdag aften skal det danske landshold endelig spille en landskamp igen, og vi møder Panama i en VM-testkamp på Brøndby Stadion.

Der er selvfølgelig tale om en venskabskamp, og der står derfor ikke vigtige point på spil, men landstræner Åge Hareide skal bruge kampen til at få svar på de spørgsmål, han nu måtte have.

Der er under tre måneder til VM-slutrunden i Rusland, hvor vi i øvrigt skal møde Peru, Australien og Frankrig i gruppespillet, og det er ved at være alvor for landsholdet.

Panama er ikke en ønskemodstander for Danmark, men de skal alligevel også med til VM. Der står som bekendt ikke noget på spil, men reservespillerne kan få en chance for at vise deres værd.

Flere danske profiler er i dårlig form

Mens 2017 var blandt de bedste år for det danske landshold i meget lang tid, så har 2018 ikke været perfekt. Vi har selvfølgelig ikke spillet nogle kampe endnu, og vi har blot venskabskampe på programmet før VM-slutrunden, men mange af vores stamspillere er røget ud i kulden på deres klubhold.

Det gælder for eksempel venstre back Riza Durmisi, som er blevet bænket i Real Betis. I stedet har Quique Setien valgt at bruge den Junior fra ungdomsafdelingen, og da han har overbevist, så ser det ikke godt ud for Durmisi.

Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius, som alle har fået rigeligt med spilletid i kvalifikationen, har ikke tur i den, og det er kun førstnævnte, der jævnligt starter inde. Jørgensen, der blev topscorer i sidste sæsons Æresdivision, har dog slet ikke bevaret formen fra sidste år.

Andreas Bjelland og Jannik Vestergaard sidder ude med skader, og selvom Åge Hareide har luftet tanken om at bruge Andreas Christensen på 6’er-positionen, så er han det bedste bud på en midtstopper ved siden af anfører Simon Kjær.

Mens det har set lidt sløjt ud for flere af vores stamspillere på klubplan, så er der også positive historier. Christian Eriksen har været blandt de allerbedste spillere i Premier League for Tottenham, og han var helt fantastisk i vores kvalifikationskampe.

– Se hvor Danmark skal spille VM-kampene!

Panama skal til det første VM nogensinde

Panama er bestemt ikke nogen stor fodboldnation, og derfor var det også overraskende, at de overhovedet kvalificerede sig til VM i fodbold. Det har Panama aldrig nogensinde prøvet før, og det bliver spændende at følge dem i deres gruppe med Belgien, England og Tunesien.

I den afgørende fase af VM-kvalifikationen var Panama i gruppe med Mexico, Costa Rica, Honduras, USA og Trinidad og Tobago, så det var ikke ligefrem hård modstand, de mødte.

Efter de 10 kampe endte Panama på tredjepladsen med 13 point, og de havde faktisk en negativ målscore.

Størstedelen af Panamas spillere er på kontrakt i Syd- og Mellemamerika, mens nogle får spiller i europæiske klubber.

Det gælder blandt andre den rutinerede keeper Jaime Penedo, som står for Dinamo Bukarest.

Panama er slet ikke en skræmmende modstander, men man kan håbe på, at det giver os lejlighed til at teste en masse ting før det bliver alvor til VM.

Du skylder i øvrigt dig selv at se, hvor vildt det gik for sig, da Panama kvalifcerede sig til VM. Det skete, da de vandt 2-1 over Costa Rica i den afgørende kamp.

Videoen starter umiddelbart før 2-1-scoringen, og du ikke gå glip af de fantastisk billeder, når dommeren fløjter af:

Odds på landskampen Danmark – Panama

Danmark er selvfølgelig klare favoritter til at besejre Panama, og du kan få følgende odds hos bet365 (pr. 21/03 – 13.10):

  • Danmark: 1.33
  • Uafgjort: 4.75
  • Panama: 9.50

Live stream landskampen Danmark – Panama online

Du kan selvfølgelig se landskampen mellem Danmark og Panama direkte på live stream online. Kampen bliver sendt hos Dplay, og du kan oprette en profil her.

Hvornår spilles Danmark – Panama?

Danmark – Panama spilles torsdag den 22. marts kl. 20.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.