Tyskland – Mexico: Læs om live stream til VM-kampen her

Tysklands forsvar er toppen af poppen

De har et verdensklasse forsvar, hvor mange af dem spiller sammen i Bayern München. Til VM i 2014 lukkede Tyskland kun 4 mål ind undervejs, hvilket er helt absurd at tænke på, når man ser på nogle af deres modstandere gennem turneringen: Portugal, Frankrig, Brasilien og Argentina.

Meget af æren kan tilskrives Manuel Neuer og hans umenneskelige redninger. Selvom Messi blev kåret som turneringens spiller, så fik Neuer de gyldne handsker. Der var gået mindst mål (4) ind på ham i løbet af turneringen lige efter Sergio Romero (5), som er Argentinas målmand.

Overraskelser i posen fra Joachim Löw ved udtagelsen til VM

Den altid kompetente træner Löw leverede noget af en overraskelse, da han valgte ikke at udtage Leroy Sané. Den hurtige fløjspiller havde en stor andel i at Manchester City hentede Premier League-trofæet, og allerede dér skulle man tro at man havde sikret en plads til VM. Men den unge spiller måtte se sig slået.

Der er nok flere grunde til dette. Sané har ikke været meget inde over landsholdstruppen, samt han spiller noget andet fodbold i Guardiolas Manchester City. Her går de meget efter boldbesiddelse og bredde. Löws fodboldstil er nok mere direkte og ikke nær så boldbesiddende som Guardiola.

Stammen af Tysklands landshold er vigtig

Mats Hummels, Manuel Neuer, Jerome Boateng, Sami Khedira og Mesut Özil er alle udtaget til VM 2018. Disse 5 var alle med da Tyskland vandt U/21-EM, hvilket siger noget om hvor længe spillerne har kendt hinanden, og ikke mindst hvor gode de er.

Når man har spillet sammen i længere tid kender man hinandens styrker og svagheder. Det drager de fordel af ved hver slutrunde, og det er ikke for sjov at de kan kalde sig regerende verdensmestre, Confederations Cup-vindere og ikke mindst U/21-Europamestre. Tysk fodbold og vindermentalitet er på det højeste.

Mexico kan sagtens overraske til VM

Men det bliver nok ikke lige mod Tyskland, men med resten af Gruppe F som består af Sverige og Sydkorea, så kan Mexico godt gå videre fra gruppen. De spiller noget godt fodbold og har et stærkt kollektiv. I VM 2014 viste de også hvad de duede til, hvor især målmanden fik gjort sig bemærket.

Målmanden Guillermo Ochoa fik heltestatus efter VM 2014. Det var hans tredje slutrunde, men første gange han var førstekeeper, men han leverede en solid indsats. Mod Brasilien hev han fire klasseredninger op af hatten.

Kroatien fik scoret en enkelt mod Ochoa, men det gjorde ikke det store, da Mexicos offensiv sørgede for tre basser mod kroaterne. Kun ét straffespark i 91. minut mod Holland holdte Mexico væk fra kvartfinalerne ved VM 2014. I øvrigt har Mexico allerede bevist sig gode ved en international turnering. Det skete da de vandt OL i 2012, og der er stadigvæk spillere i truppen fra dengang.

Tyskland – Mexico: Forventet startopstillinger

Tyskland (4-2-3-1):

Manuel Neuer – Jonas Hector, Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich – Sami Khedira, Toni Kroos, Marco Reus, Mesüt Ozil, Thomas Müller – Timo Werner.

Mexico (4-1-2-2-1):

Guillermo Ochoa – Miguel Layun, Hector Moreno, Nestor Araujo, Carlos Salcedo – Hector Herrera, Jonathan Dos Santos, Andrés Guardado, Jesús Corona, Hirving Lozano – Javier Hernández.

Hvornår kan VM-kampen ses på live stream?

Mexico – Tyskland kan ses den 17. juni kl. 17.00 på live stream.