VM 2018 – Gruppe E: Stjerner, kampe og forventninger

VM 2018 – Gruppe E: Stjerner, kampe og forventninger:

  • Schweiz
  • Serbien
  • Brasilien
  • Costa Rica

Stjerner/Læg mærke til:

Keylor Navas, Costa Rica.

Nemanja Matic, Serbien.

Granit Xhaka, Schweiz.

Hele Brasiliens hold

Man skal bruge lidt længere tid på at kigge efter fodboldstjernerne i Schweiz, Serbien og Costa Rica, men kigger man på Brasiliens landshold, så er der virkelig ikke langt mellem stjernerne. Den største stjerne i Brasilien må være Neymar da Silva Santos Júnior – men Coutinho, Marcelo og Gabriel Jesus er også nogle af de spillere som Brasilien kan stille med.

Hvornår spiller de?

Brasilien – Schweiz: 17-06-2018 kl. 20.00

Costa Rica – Serbien: 17-06-2018 kl. 14.00

Brasilien – Costa Rica: 22-06-2018 kl. 14.00

Serbien – Schweiz: 21-06-2018 kl. 20.00

Serbien – Brasilien: 27-06-2018 kl. 20.00

Schweiz – Costa Rica: 26-06-2018 kl. 20.00

Forventninger i Gruppe E – VM 2018:

Brasilien er bookmakernes favorit til at vinde VM, så de er helt klart også favoritter til at vinde Gruppe E. Deres hold består nærmest kun af fodboldspillere fra de bedste klubber i verden, så der skal ikke være tvivl om deres overlegenhed. Selvom de led en slem skæbne til sidste VM i Brasilien, hvor de røg til Tyskland med et 7-1-nederlag, så har de stadig et hold der kan sparke røv.

Schweiz har endnu ikke klaret sig videre fra kvartfinalerne til VM, men de har en god mulighed med den nuværende trup. Gruppen ligger også meget godt til Schweiz, så de bliver anset som favoritter til 2. pladsen i Gruppe E.

Costa Rica er underdogs i denne gruppe, men kan sagtens gå hen at overraske ligesom ved sidste VM, hvor de tog verden med storm. De klarede sig videre fra en meget svær gruppe (også kaldet “Group of Death”) bestående af Uruguay, Italien og England. Ikke nok med at de bare klarede sig videre, så kom de på 1. pladsen. Meget af æren kan tilskrives målmanden Keylor Navas, som også blev solgt til Real Madrid efterfølgende og han har stået i målet for dem siden da.

Vidste du?

Costa Rica var en af tre ubesejret hold (før straffespark) ved VM 2014 sammen med Tyskland og Holland.

Costa Rica har en spiller ved navn Marco Urena, en 28-årige spiller som flyttede til USA for at spille for Los Angeles FC. Han scorede tre mål i kvalifikationsrunderne, og var også bødlen mod Uruguay i 2014. Det bliver spændende at følge denne “upcoming” fodboldstjerne.

Serbien havde den første person i historien til at være fodboldspiller og derefter blive landstræner. Det startede med at han spillede 1930 og blev senere træner i 1950.

Brasilien er den eneste nation, der har været med til samtlige VM og har vundet back-to-back. Dette skete i 1958 og 1962.

Schweiz blev det første landshold til at ryge ud af et VM uden at lukke nogle mål ind i 2006. I samme omgang blev de også den første nation til ikke at score i en straffesparkskonkurrence til VM. Mod Ukraine endte det 3-0, og Schweiz måtte tage skuffende hjem – men med to nye rekorder!