VM 2018: Optakt til Sverige – Italien

Læs vores optakt til VM-playoff-kampen mellem Sverige og Italien, se odds, og find ud af, hvordan du ser kampen på live stream.

Sverige har været stærke hjemme

Fredag aften mødes Sverige og Italien i den første af to playoff-kampe, som kan give adgang til VM-slutrunden i Rusland i 2018. Det første opgør spilles på Friends Arena i Stockholm, mens returkampen bliver spillet på San Siro i Milano mandag aften.

Selvom Italien har en væsentligt stærkere trup end svenskerne, så kan det alligevel blive tæt. Sverige har et rimeligt solidt landshold, og de 11 spillere danner et stærkt kollektiv, som man kan komme langt på i landsholdsfodbold.

De viste sig også flot frem i VM-kvalifikationsgruppen, hvor de var oppe imod Frankrig, Holland, Bulgarien, Hviderusland og Luxembourg.

Særligt hjemme på Friends Arena i Stockholm var Sverige gode, og de fem hjemmekampe endte med fire sejre, mens de kun fik 1-1 imod Holland.

Det var dog ikke nok til at hente førstepladsen, og Sverige endte fire point efter Frankrig.

Svenskerne sikrede sig blandt andet andenpladsen på grund af den overraskende sejr imod Frankrig.

Italien vil nok gå forsigtigt til værks

Italienerne var ligeledes oppe imod overmagten i gruppespillet, hvor Spanien viste sig som en for stærk modstander.

Udover Spanien, så var Italien i gruppe med Albanien, Israel, Makedonien og Lichtenstein. Azzurri endte på andenpladsen med 23 point, og de trak herefter den værst mulige lodktrækning, Sverige.

Man må formode, at Italien går relativt forsigtigt ud til den første af de to kampe. Et uafgjort resultat vil ikke være særligt dårligt medmindre det bliver 0-0, som kan skabe pres på Italien før returkampen.

Landstræner Giampiero Ventura fik meget kritik i hjemlandet, da han stillede op med en 4-2-4 imod Spanien på udebane, og de blev løbet midtover. Man må formode, at han har lært af lektien, og vil stille op i en mere defensiv opstilling.

Italien har en stærk trup

Han har dog en fantastisk trup at vælge imellem. På målet står selvfølgelig legendariske Gianluigi Buffon, som fredag aften spiller sin landskamp nummer 174 for Italien.

I midterforsvaret finder vi fortsat Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini, som er blandt verdens bedste stoppere. Det ser dog mere tyndt ud på siderne, hvor Matteo Darmian Leonardo Spinazzola huserer.

På midtbanen har de profiler som Marco Verratti og Daniele De Rossi, og det er virkelig et punkt, hvor svenskerne er bagefter. Derudover har de et væld af stærke spillere på bænken, så Ventura har rigeligt at vælge imellem.

I angrebet skal man holde øje med brandvarme Ciro Immobile, der har været fantastisk for Lazio i Serie A, og han fører i øjeblikket ligaens topscorerliste. Han får nok selskab af enten Andrea Belotti, der dog ikke har haft den bedste sæson endnu eller Simone Zaza, der har genfundet formen sammen med Valencia.

Italien har den klart stærkeste trup af de to hold, men det er ikke nødvendigvis lig med, at de er det bedste hold på dagen.

Odds på Sverige – Italien

Bookmakerne vurderer også kampen relativt lige, og Sverige er slet ikke uden chancer. Du kan få disse odds på kampen hos bet365:

Se Sverige – Italien via live stream

Du kan selvfølgelig se VM-playoff-kampen mellem Sverige og Italien via live stream. Opret en profil hos Dplay, som har rettighederne til landsholdsfodbold i Danmark, og se kampen på nettet.

Hvornår spilles Sverige – Italien?

Sverige – Italien spilles fredag den 10. november kl. 20.45 på Friends Arena i Stockholm.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.