Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 23 jan, 2018

Se Superligaens 10 dyreste spillere nogensinde!

dyreste fodboldspillere fra Superliga

Vi er midt i januar-transfervinduet, og der er som altid heftig aktivitet på markedet, og derfor har vi kigget nærmere på Superligaens dyreste spillere nogensinde.

Dataen er hentet fra Transfermarkt, og det er vigtigt at pointere, at tallene sjældent er helt præcise. De fleste handler er bygget op omkring en grundsum, hvor der så hører en masse bonusser og klausuler til. Tallene er udtryk for den maksimale værdi for den givne transfer.

Opdateret den 25. juli 2018.

Top 10: Superligaens dyreste spillere nogensinde

1. Alexander Sørloth – 142 millioner kroner: FC Midtjylland -> Crystal Palace (2018)

Først og fremmest skal det siges, at prisen er baseret på oplysninger fra velinformerede BT, som den 31. januar 2018 kunne melde, at FC Midtjylland har sendt den norske angriber Alexander Sørloth afsted til Crystal Palace. Efter blot seks måneder på heden fik FC Midtjylland et bud, som de selvfølgelig ikke kunne afslå, da de selv købte ham for omkring 1 million euro.

Grundbeløbet lyder på 10 millioner euro, men der er realistiske bonusser for omkring 9 yderligere. Han kom til Superligaen som en ukendt spiller, men slog hurtigt sit navn fast, og det er en fantastisk historie for FC Midtjylland og Superligaen.

2. Robin Olsen – 89,4 millioner kroner: FC København -> AS Roma (2018)

Robin Olsen kom til FC København efter et mislykket ophold i Grækenland for lidt over 5 millioner kroner og en videresalgsklausul i januar 2016. Han stod fantastisk i 2016/2017-sæsonen, men gik efterfølgende ned sammen med resten af FCK-holdet.

Han blev skadet tidligt i foråret, og det var uvist om han overhovedet ville blive klar til VM i Rusland, men det lykkedes. Han stod flot for Sverige, og øgede salgsprisen betydeligt.

Selvom FCK sagde farvel til en god målmand, så var det stadig en fantastisk handel. Roma har oplyst, at de har betalt 63,3 millioner umiddelbart, mens der ligger 26,1 millioner i præstationsklausuler.

3. Denis Vavro – 78,4 millioner kroner: FC København -> Lazio (2019)

Denis Vavro havde ikke en nem første sæson i FC København, men det var også svært at præstere på et hold, der slet ikke kunne finde melodien i 2017/2018-sæsonen. Efter Andreas Bjelland kom ind ved siden af Vavro lyste han dog op, og der var meget interesse for den stærke stopper.

Da den italienske storklub Lazio kom på banen med et enormt bud, så tog FC København imod det, og kunne dermed sælge ham med enorm fortjeneste efter to år i FCK-trøjen.

4. Robert Skov – 74,6 millioner kroner: FC København -> Hoffenheim (2019)

Efter en fantastisk sæson med 29 kasser i Superligaen stod det klart, at Robert Skov inden længe skulle finde sig en ny arbejdsgiver. FC København havde gerne ventet, da man var midt i Champions League-kvalifikationen, men da man havde lovet Robert Skov et salg, så måtte de acceptere tilbuddet fra Hoffenheim.

Silkeborg fik også en god bid af kagen, da der var en videresalgsklausul i aftalen, men FC København kan alligevel være meget tilfreds med den store fortjeneste.

5. Emre Mor – 72,4 millioner kroner: FC Nordsjælland -> Dortmund (2016)

Der var ikke mange, der havde hørt om Emre Mor, da FC Nordsjælland skrev under med ham i januar 2015. Få måneder forinden var hans kontrakt i Lyngby blevet opsagt, da klubben ikke følte, at Mors opførsel passede ind i deres værdier. FC Nordsjælland skrev under med ham, og kort efter fik han debut for klubbens Superliga-hold. Det blev ikke til mere end 13 kampe med to mål og to oplæg til følge før Dortmund stod klar med

6. Daniel Agger – 66,6 millioner kroner: Brøndby IF -> Liverpool (2006)

Brøndby IF havde netop solgt forsvarsprofilen Andreas Jakobsson, og man skulle finde en erstatning. En hvis Tom Køhlert meddelte cheftræner Michael Laudrup, at de havde en særdeles talentfuld spiller på U19-holdet, og der gik ikke længe før Daniel Agger var fast mand på Superliga-holdet. Han fik lige godt og vel halvandet år på førsteholdet, før Liverpool gjorde ham til Skandinaviens klart dyreste spiller på daværende tidspunkt.

7. Andreas Cornelius – 66,2 millioner kroner: FC København -> Cardiff (2013)

Andreas Cornelius havde imponeret på FCKs ungdomshold, og han blev rykket op på førsteholdet i sommeren 2012. FC København vandt mesterskabet, og Cornelius blev Superligaens topscorer med 18 mål i sin første seniorsæson, og han tiltrak selvfølgelig opmærksomhed i Fodboldeuropa. Premier League-oprykker Cardiff med den skøre klubejer Vincent Tan stod klar med 66 millioner kroner for danskeren. Cornelius’ ophold blev ødelagt af skader, og et halvt år senere var han tilbage i FCK.

8. Daniel Amartey – 50,2 millioner kroner: FC København -> Leicester (2016)

Der var stor rift om Daniel Amartey, da FCK hentede ham til klubben i juni 2014. Inden da, havde han spillet halvanden sæson for Djurgården i Allsvenskan med stor succes i både midterforsvar og på den centrale midtbane. Han blev primært brugt på midtbanen i FC København, og han var blandt Superligaens bedste spillere. FCK var egentlig ikke interesseret i at sælge ghaneseren, men Leicesters bud på 50 millioner kroner var for godt til at afvise.

9. Pione Sisto – 45,6 millioner kroner: FC Midtjylland -> Celta Vigo (2016)

Pione Sisto havde længe vist sit store potentiale for FC Midtjylland i Superligaen, og han fik tilmed debut for det danske A-landshold. Han scorede i begge FC Midtjyllands kampe imod Manchester United i Europa League, og det stod klar, at han snart skulle sendes videre fra Superligaen. Mange europæiske klubber var interesserede i danskeren, men Celta Vigo fik lov at hente Sisto, og han blev klubbens dyreste spiller nogensinde.

10. Andreas Skov Olsen – 44,8 millioner kroner: FC Nordsjælland -> Bologna (2019)

Der var ikke mange, der kendte Andreas Skov Olsen, da 2018/2019-sæsonen gik i gang, men han var på alles læber, da sæsonen var slut. Han scorede et hav af mål fra sin plads i højre angrebsside for FC Nordsjælland, og gjordet ligeledes flot til U21-EM. Der var kun et år tilbage af kontrakten i FC Nordsjælland, så han skulle selvfølgelig videre, hvis klubben ville have en tilfredsstillende transfersum, og det må man sige, de fik.

Tidligere blandt de 10 dyreste

11. Rasmus Nissen Kristensen – 41 millioner kroner: FC Midtjylland -> Ajax (2018)

Rasmus NK var en vigtig del af FC Midtjyllands ungdomshold, som imponerede voldsomt i UEFA Youth League. Han spillede på den centrale midtbane, men det var på højrebacken, at han fik chancen på FCMs førstehold. Han er offensivt meget stærk, og spiller vel reelt set en wingback. Han er dygtig til at komme med ind i modstanderens felt, og han kan meget vel få sin debut for det danske landshold snart. Ajax havde allerede prøvet i sommeren 2017, men det var først i januar 2018, at de fik fingrene i backen for over 40 millioner kroner.

12. Thomas Kahlenberg – 38 millioner kroner: Brøndby IF -> Auxerre (2005)

Thomas Kahlenberg fik sin Superliga-debut for Brøndby i den afgørende mesterskabskamp i Parken i 2002, og kort efter vandt han sit første mesterskab. Efter at have spillet centralt på banen, blev han rykket ud på venstrekanten efter salget af Mattias Jonsson, og herfra blev han Brøndbys topscorer i 2004/2005-sæsonen, hvor de sikrede sig The Double. Kahlenberg byttede Vestegnen ud med Toulouse og Ligue 1, hvor han umiddelbart blev en stor succes. I 2013 vendte han i øvrigt hjem til barndomsklubben.

13. Johan Elmander – 38 millioner kroner: Brøndby IF -> Toulouse (2006)

Johan Elmander var ligeledes en meget vigtig del af det succesfulde Brøndby-hold under Michael Laudrups ledelse. Efter flere år uden succes i Feyenoord, valgte Brøndby at hente ham i 2004. 2 år, 58 kampe og 22 mål senere stod det klart, at han var alt for god til Superligaen, og han skiftede til Toulouse og Kahlenberg. Han blev kåret som Superligaens bedste spiller i 2005 ligesom, at han også blev kåret til kampens spiller i pokalfinalen samme år.

14. Dame N’Doye – 38 millioner kroner: FC København -> Lokomotiv Moskva (2012)

FC København mødte Panathinaikos i 2007/2008-udgaven af UEFA Cuppen, og her scorede N’Doye for grækerne. Godt halvandet år senere valgte FC København at hente den senegalesiske angriber til Parken for omkring 15 millioner kroner. Han fik en sløj start på tilværelsen i Danmark, men slog sig siden fast som en af Superliga-historiens bedste angribere. Det er kun Ebbe Sand, der har et bedre målsnit i Superligaen, og Dame N’Doye var en meget vigtig del af det FCK-hold, der gjorde det fremragende i Champions League i 2010/2011.

15. Stanislav Lobotka – 38 millioner kroner: FC Nordsjælland -> Celta Vigo (2017)

Stanislav Lobotka blev lejet til Ajax i 2013, men nåede kun at spille for ungdomsholdet, og FC Nordsjælland hentede ham til klubben i 2015. Selvom Lobotka i længere tid havde bevist sig selv som en af Superligaens bedste spillere, så var der ikke meget hype omkring slovakken herhjemme. I Celta Vigo havde de dog fået øje på ham, og de valgte at hente ham for små 40 millioner kroner. I begge sine sæsoner i FC Nordsjælland blev han kåret til klubbens bedste spiller, og han går en stor fremtid i møde.

Hvis man prøver at spå om fremtidige handler, der kunne figurere på denne liste, så kunne man passende kigge efter flere handler i FC Nordsjælland. De har netop givet debut til Jonathan Amon i en alder af blot 18 år, og han har med det samme vist sit potentiale. Det er nok ikke videre realistisk, at en Superliga-klub henter en spiller til mere end 40 millioner kroner.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.