Neymar i psg

Vi befinder os midt i transfervinduet, og vi har allerede set nogle enorme handler. Vi har kigget nærmere på historiens dyreste fodboldspillere!

Inflationen i fodboldverdenen er helt ekstrem i disse år, og der bliver konstant slået nye rekorder på transfermarkedet. Philippe Coutinho er netop skiftet fra Liverpool til Barcelona for en transfersum, der kan løbe op i små 1,2 milliarder kroner.

Det virker fuldstændigt vanvittigt, men disse summer er snart blevet hverdag for de allerstørste klubber. Udviklingen har været i gang i lang tid, men da PSG hentede Neymar for 1,65 milliarder i Barcelona, blev priserne på spillerne nærmest fordoblet.

Liverpool har brugt nogle af Coutinho-pengene på at købe Virgil van Dijk i Southampton for omkring 630 millioner, og hollænderen er dermed historiens dyreste forsvarsspiller.

Det er vigtigt at understrege, at overgangssummer er opbygget meget forskelligt, og det kan være svært at sætte et præcist beløb på transfers, som afhænger af diverse variabler.

De fleste transfers består af en grundsum og en masse mulige bonusser, som kan blive indløst senere hen. I denne liste har vi forholdt os til grundbeløbet, men det hører selvfølgelig med til historien, at prisen, i de fleste tilfælde, er højere.

For eksempel, så var grundsummen i Coutinhos transfer til Barcelona på 120 millioner euro, mens det er muligt, at den totale transfersum løber op i 160 millioner euro.

Vi har kigget nærmere på historiens dyreste fodboldspillere, og samlet de 10 største transfers i fodboldens verden.

Top 10: Verdens dyreste fodboldspillere nogensinde

10. Virgil van Dijk. Southampton -> Liverpool: 630 millioner (2018)

van dijk i liverpool

Det kom på ingen måde som et chok, da Liverpool hentede den hollandske midtstopper i Southampton. De prøvede ihærdigt i sommeren 2017, men Southampton ville ikke lade ham gå. Han havde herefter et mindre succesfuldt halvår på sydkysten, og da Liverpool hævede buddet, så røg hollænderen til Anfield.

9. Romelu Lukaku. Everton -> Manchester United: 633 millioner (2017)

lukaku i united

Den store belgier havde spillet fire flotte sæsoner i Everton, og med 68 Premier League-mål stod det klart, at han skulle videre til en større klub. Hans enorme fysik og tilstedeværelse i boksen gjorde ham særligt interessant for Premier League-klubber, og Chelsea og Manchester United stod begge klar i kulissen. Lukaku endte med at vælge United, og er klubbens næstdyreste spiller nogensinde.

8. Neymar. Santos -> Barcelona: 657 millioner (2013)

neymar i barcelona

Det sker ofte, at brasilianske talenter bliver hypet, men det var tydeligt, at Neymar kunne noget helt særligt. Der gik længe rygter om, at Barcelona havde forhandlet sig til en førsteret, og meldinger i Spanien gik også på, at Real Madrid havde prøvet at kapre handlen. Den officielle transfersum lyder på 657 millioner, men Barcelona havde ikke helt ren mel i posen, og de har efterfølgende fået en skattebøde på over 300 millioner kroner, så det er uvist, hvor meget, de i virkeligheden har betalt for Neymar.

7. Gonzalo Higuain. Napoli -> Juventus: 670 millioner (2016)

higuain i juventus

Gonzalo Higuain var en helt på San Paolo, og derfor gjorde det meget ondt på napolitanerne, da argentineren valgte at skifte til giganterne til rivalerne fra Juventus. Napoli var på ingen måde villige til at forhandle, hvorfor Juventus var nødt til at indløse frikøbsklausulen på 90 millioner euro. Juve og Higuain vandt Serie A og nåede Champions League-finalen i den sæson, så det har været succesfuldt for begge parter.

6. Cristiano Ronaldo. Manchester United – Real Madrid: 700 millioner (2009)

cristiano ronaldo i real madrid

Cristiano Ronaldo var ikke englændernes kop te i sine første måneder i United, men det stod hurtigt klart, at der var tale om et helt specielt talent. Han scorede blandt andet 31 PL-mål i 07/08-sæsonen, og han scorede ligeledes et meget vigtigt mål i Champions League-finalen i 2008. Han var indbegrebet af en Galacticos, og Real Madrid skulle slippe næsten 100 millioner euro for Ronaldo, som har været en kæmpe succes i Real Madrid.

- Se Danmarks dyreste spillere nogensinde her!

5. Gareth Bale. Tottenham -> Real Madrid: 745 millioner (2013)

bale i real madrid

Gareth Bale startede som venstre back, men fik først succes, da han blev rykket frem på venstrekanten. Han slog for alvor igennem, da han scorede et hattrick på San Siro imod Inter, og efter 21 mlå i 12/13-sæsonen, stod Real Madrid klar med et bud på 100 millioner euro. Det krævede lange forhandlinger mellem Daniel Levy og Florentino Perez, og Bales tid i Madrid har desværre været plaget af skader.

4. Paul Pogba. Juventus -> Manchester United: 782 millioner (2016)

pogba i united

Paul Pogba vendte i 2016 hjem til Manchester United efter, at han smuttede derfra på en fri transfer fire år tidligere. Manchester United slog deres transferrekord, og Pogba har alle forudsætninger for at blive en verdensstjerne, men han mangler endnu den sidste stabilitet. Han var dog med til at vinde Europa League i sin første sæson, og han er fortsat kun 24 år gammel, så der er god tid for United og Pogba.

3. Ousmane Dembélé. Dortmund –> Barcelona: 782 millioner (2017)

ousmane dembele i barca

Ousmane Dembélé spillede en flot sæson i franske Rennes, og Barca prøvede allerede at hente ham i 2016, men han valgte i stedet Dortmund for at få fast spilletid. Han imponerede voldsomt, og efter kun en sæson blev han solgt videre til Barcelona for en sum, der kan løbe op i 145 millioner euro. Han blev hurtigt ramt af en slem skade, og han har ikke haft muligheden for at vise sit høje niveau på Camp Nou.

2. Philippe Coutinho. Liverpool -> Barcelona: 894 millioner (2018)

coutinho i barca

Efter Neymars afsked i Barcelona prøvede storklubben ihærdigt at hente Coutinho ind som erstatning, men Liverpool var ikke villige til at forhandle. Det stod dog stadig helt klart, at Barca var brasilianerens drømmedestination, og et halvt år senere faldt transferen på plads. Ifølge Liverpool-manager Jürgen Klopp var Coutinho insisterende på at skifte, og han virker til at passe meget godt ind i Barcelonas spillestil.

1. Neymar. Barcelona –> Paris Saint-Germain: 1,65 milliarder (2017)

neymar i psg

Barcelona havde ingen intentioner om at sælge Neymar, men PSG valgte at indløse frikøbsklausulen på 222 millioner euro, og da kunne de ikke stille noget op. Neymar stod i skyggen af Lionel Messi, og nu fik han muligheden for at være stjernen i Paris, men det gik ikke gnidningsfrit. Flere af de etablerede stjerner i PSG brød sig ikke om Neymars attitude, og der går allerede rygter om et forestående skifte til Real Madrid.

Med tanke på udviklingen i international fodbold, så kan man forvente, at nye spillere sniger sig med på listen, og vi har på ingen måde set det sidste milliardskifte endnu. Kometen Kylian Mbappé skiftede i sommeren 2017 til Paris Saint-Germain, men på grund af Financial Fair Play blev det til en lejeaftale med en obligatorisk overgang i sommeren 2018, og prisen lyder på 180 millioner euro (1,34 milliarder kroner), hvorfor han bliver verdens næstdyreste spiller.

* VIGTIG MEDDELELSE – Mesterbold.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os. | Regler & Vilkår gælder
1. Gå til bet365

bet365

2. Opret konto

Opret en konto og Stream fodbold live

3. Se fodbold live

green-icon-3

Vilkår gælder - IP restriktioner kan forekomme - Livestreaming kræver penge på kontoen