Top 10: Grimmeste frisurer i fodbold

fodboldspillere og deres hår

Mange fodboldspillere går meget op i håret, og nogle får endda frisører fløjet ind til hotelværelserne for at stå helt skarpt til den store kamp. Derfor har fodboldverdenen også budt på en del grimme, sjove og underlige frisurer, og vi har samlet 10 af de grimmeste til dig!

Når man ser på disse hårpragter, så undrer man sig over, hvad der gik gennem hovedet på spillerne, men det går de tydeligvis ikke op i. Flere af frisurerne ligner tabte væddemål, men det er desværre ikke altid tilfældet.

Vi har fundet 10 af de allerværste frem, men der gemmer sig hundredevis af håbløse

Se de grimmeste frisurer fra fodboldens verden herunder.

Top 10: De grimmeste frisurer i fodbold

1. Giovanni Simeone

Giovanni er søn af den tidligere stjerne og nuværende Atletico Madrid-manager Diego Simeone. Mens faren altid havde en kortklippet, konservativ frisure, så har sønnen Giovanni et anderledes syn på håret. Da han i 2013 blev rykket op på River Plates førstehold skabte han stor opmærksomhed, men det var desværre ikke på grund af hans evner på fodboldbanen. Han har efterfølgende fjernet frisuren, og det vides endnu ikke, hvad der var grunden bag fodboldhistoriens værste frisure.

2. Bastien Hery

Bastien Hery er en fransk fodboldspiller, der i sine unge dage spillede i Paris-Saint Germain, men talentet rakte ikke til den store scene. Han har efterhånden skabt sig en karriere i irsk fodbold, og han spiller i øjeblikket for Waterford United. Han har eftersigende altid eksperimenteret med diverse hårfarver, og det er ikke ufortjent, at han blev til grin, da han i 2015 spillede en Carling Cup-kamp på Anfield Road for sin daværende klub Carlisle. Han ligner faktisk en høne.

3. Taribo West

Taribo West og resten af det nigerianske landshold vandt mange hjerter under VM-slutrunden i 1998, og de spillede noget fantastisk fodbold. En af de mest profilerede spillere ved den lejlighed var Taribo West, men det var nu mere på grund af hans karakteristiske og farverige hår. Han havde altid to mærkelig hårtotter øverst på hovedet, og de var oftest farvet grønt. Han eksperimenterede en del med forskellige varianter, men denne er vores favorit. Selvom han i en periode var en glimrende angriber i Ligue 1 huskes han mest for sin hårpragt.

4. Marouane Chamakh

Marouane Chamakh er ikke alene om at lide af manglende hårvækst, men de fleste mænd ser det i øjnene før eller siden, og kronrager sig. Det har Marouane Chamakh dog ikke valgt at gøre. I stedet har han valgt at dække sin nøgne pande med hentehår fra siderne, og vi ved egentlig ikke, hvad det ligner. Han har haft mange sløje frisurer, men fælles er, at der altid er masser af hår i baghovedet, mens der ingenting er i fronten.

5. Rodrigo Palacio

Argentinske Rodrigo Palacio var udpeget som et stort talent, og efter flere glimrende sæsoner i Boca Juniors, sikrede han sig et skifte til Genoa. Her gjorde han det glimrende, og han skiftede til Inter, hvor det dog aldrig blev rigtigt godt. Til gengæld vil man aldrig glemme hans lange, tynde hestehale, hvis det overhovedet kan gøre det. Han fik heraf øgenavnet La Trenza, og han klippede den faktisk af under sit ophold i Genoa, og man finder den nu på et museum i byen. Han har dog efterfølgende valgt at gro den ud, og han vil nok altid blive forbundet med en underlige frisure.

6. Manuel Cange

Selvom Manuel Cange spillede 40 landskampe for Angola, og endda var med i truppen til VM i 2006, så har han ikke formået at slå sit navn fast på den internationale fodboldscene. Til gengæld har han leveret en af historiens grimmeste frisurer, og det fortjener selvfølgelig en plads på listen. Han har opgraderet Ronaldos frisure fra 2002, og utroligt nok formået at gøre den endnu grimmere. I stedet for kortklippet hår finder man seks små dreadlocks, der hænger ned i panden. Det var nok ikke for sjov, at han fik øgenavnet ”Loco”.

7. Roberto Baggio

Italienske Roberto Baggio var en af halvfemsernes helt store spillere, og han blev blandt andet nummer fire i FIFAs Player of the Century-afstemning i 1999. Han huskes for at misse det afgørende spark i straffesparkskonkurrencen imod Brasilien i VM-finalen i 1994, som han kalder det værste øjeblik i hans karriere. Han havde en karakteristisk mullet-lignende hestehale-frisure, som man heldigvis ikke har set mange steder.

8. Abel Xavier

Abel Xavier har altid været en finurlig type at følge. Han spillede i store klubber med Liverpool og Roma, men vil nok mest af alt huskes for sine frisurer. Modsat Ronaldo, som havde en enkelt svipser, så har Abel Xavier en hel samling af håbløse hårpragter. Han blev for alvor kendt, da han under EM-slutrunden i 2000 valgte at blokere bolden med hånden, hvilket udløse et straffespark, som sendte Portugal ud af turneringen – det gjorde han selvfølgelig iklædt det karakteristiske afblegede garn.

9. Ronaldo

En af fodboldhistoriens største angribere var skadet op til VM-slutrunden i 2002, og der var meget fokus på hans tilstand. Derfor valgte Ronaldo at troppe op i VM-lejren med en særdeles alternativ frisure, og det rettede naturligt fokus en anden vej. Der blev spekuleret i, at han havde valgt at beholde pandehåret, så bolden ikke gled på hans ansigt, når han skulle heade til bolden, men det var vist en and. Han overlever nok, at folk grinte af hans frisure, for han vandt nemlig sit andet verdensmesterskab med Brasilien, og han blev samtidig turneringens topscorer med otte mål – herunder to mål i finalen imod Tyskland.

10. Gervinho

Gervinho havde et fantastisk ophold i Lille, og det sikrede ham et skifte til Arsenal i 2011. Han spillede relativt meget i sine to sæsoner i Premier League, men han vil nok altid huskes for sin uheldige hårpragt. Han er fra naturens side udstyret med en usædvanlig høj hårgrænse, men han har ikke gjort det nemmere for sig selv. Gervinho iklæder sig af og til med et stort pandebånd, som hjalp en smule på det, men han bør overveje et nyt look.

Som bekendt har fodbolden budt på et væld af grimme frisurer, og det har været svært at udpege 10. Der findes en del spillere, som gør deres for at komme med på listen, og vi nogle særdeles varme bobler i Radja Nainggolan, som allerede har haft over 30 forskellige frisurer i sin tid i Roma, men ingen af dem var desværre grimme nok til at komme med på listen.

Kigger man inden for landets grænser, så skal man nævne David Nielsen, Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma, som alle har gjort deres for at komme med på listen.

Se også vores liste over fodboldens sjoveste skader.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.