Top 10: Verdens dyreste fodboldspillere

dyreste fodboldspiller i verden

Top 10: Verdens dyreste fodboldspillere nogensinde

Inflationen i fodboldverdenen er helt ekstrem i disse år, og der bliver konstant slået nye rekorder på transfermarkedet. Philippe Coutinho er netop skiftet fra Liverpool til Barcelona for en transfersum, der kan løbe op i små 1,2 milliarder kroner.

Det virker fuldstændigt vanvittigt, men disse summer er snart blevet hverdag for de allerstørste klubber. Udviklingen har været i gang i lang tid, men da PSG hentede Neymar for 1,65 milliarder i Barcelona, blev priserne på spillerne nærmest fordoblet.

Liverpool har brugt nogle af Coutinho-pengene på at købe Virgil van Dijk i Southampton for omkring 630 millioner, og hollænderen er dermed historiens dyreste forsvarsspiller.

Det er vigtigt at understrege, at overgangssummer er opbygget meget forskelligt, og det kan være svært at sætte et præcist beløb på transfers, som afhænger af diverse variabler.

De fleste transfers består af en grundsum og en masse mulige bonusser, som kan blive indløst senere hen. I denne liste har vi forholdt os til grundbeløbet, men det hører selvfølgelig med til historien, at prisen, i de fleste tilfælde, er højere.

For eksempel, så var grundsummen i Coutinhos transfer til Barcelona på 120 millioner euro, mens det er muligt, at den totale transfersum løber op i 160 millioner euro.

Vi har kigget nærmere på historiens dyreste fodboldspillere, og samlet de 10 største transfers i fodboldens verden.

Rangering Spiller Transfersum Sælgende klub Købende klub År
1. Neymar 1,65 mia FC Barcelona Paris Saint-Germain 2017
2. Kylian Mbappé 1,07 mia Monaco Paris Saint-Germain 2018
3. Philippe Coutinho 1,07 mia Liverpool FC FC Barcelona 2018
4. Ousmane Dembélé 966 mio Borussia Dortmund FC Barcelona 2017
5. Joao Felix 947 mio Benfica Atletico Madrid 2019
6. Antoine Griezmann 892 mio Atletico Madrid FC Barcelona 2019
7. Cristiano Ronaldo 870 mio Real Madrid Juventus 2018
8. Eden Hazard 855 mio Chelsea FC Real Madrid 2019
9. Paul Pogba 782 mio Juventus Manchester United 2016
10. Gareth Bale 752 mio Tottenham Real Madrid 2013

Senest opdateret den 5. januar 2021.

Verdens dyreste fodboldspillere nogensinde

1. Neymar. Barcelona –> Paris Saint-Germain: 1,65 milliarder (2017)

Barcelona havde ingen intentioner om at sælge Neymar, men PSG valgte at indløse frikøbsklausulen på 222 millioner euro, og da kunne de ikke stille noget op. Neymar stod i skyggen af Lionel Messi, og nu fik han muligheden for at være stjernen i Paris, men det gik ikke gnidningsfrit. Flere af de etablerede stjerner i PSG brød sig ikke om Neymars attitude, og der går allerede rygter om et forestående skifte til Real Madrid.

Med tanke på udviklingen i international fodbold, så kan man forvente, at nye spillere sniger sig med på listen, og vi har på ingen måde set det sidste milliardskifte endnu. Kometen Kylian Mbappé skiftede i sommeren 2017 til Paris Saint-Germain, men på grund af Financial Fair Play blev det til en lejeaftale med en obligatorisk overgang i sommeren 2018, og prisen lyder på 180 millioner euro (1,34 milliarder kroner), hvorfor han bliver verdens næstdyreste spiller.

2. Kylian Mbappé. Monaco -> Paris Saint-Germain: 1,07 milliard (2018)

Kylian Mbappé viste sit enorme talent i en meget ung alder, og for kendere af fransk fodbold var det ingen overraskelse, at han – sammen med Monaco – brød igennem i 2016/2017.

Spørgsmålet herefter var blot, hvem der ville købe Kylian Mbappé fri af Monaco, og der var mange om buddet. Han valgte Paris Saint-Germain, og flyttede dermed til byen, hvor han er født og opvokset.

Han vandt VM i fodbold sammen med det franske landshold i 2018, hvor han blev den første teenager siden Pelé til at score et mål i en VM-finale. Generelt har han en kæmpe fremtid foran sig, og skulle han blive solgt igen, så kunne det meget vel være som verdens dyreste fodboldspiller.

3. Philippe Coutinho. Liverpool -> Barcelona: 1,07 milliard (2018)

Efter Neymars afsked i Barcelona prøvede storklubben ihærdigt at hente Coutinho ind som erstatning, men Liverpool var ikke villige til at forhandle. Det stod dog stadig helt klart, at Barca var brasilianerens drømmedestination, og et halvt år senere faldt transferen på plads. Ifølge Liverpool-manager Jürgen Klopp var Coutinho insisterende på at skifte, og han virker til at passe meget godt ind i Barcelonas spillestil.

4. Ousmane Dembélé. Dortmund –> Barcelona: 966 millioner (2017)

Ousmane Dembélé spillede en flot sæson i franske Rennes, og Barca prøvede allerede at hente ham i 2016, men han valgte i stedet Dortmund for at få fast spilletid. Han imponerede voldsomt, og efter kun en sæson blev han solgt videre til Barcelona for en sum, der kan løbe op i 145 millioner euro. Han blev hurtigt ramt af en slem skade, og han har ikke haft muligheden for at vise sit høje niveau på Camp Nou.

Se Danmarks dyreste spillere nogensinde her!

5. Joao Felix. Benfica -> Atlético Madrid: 947 millioner (2019)

Portugisiske Joao Felix slog hurtigt igennem i Benfica, og det stod klart, at han skulle fortsætte på en større adresse. Storklubberne stod i kø for at hente den offensive midtbanespiller, men det blev overraskende Atletico Madrid, som brugte pengene fra salget af Antoine Griezmann.

Mange tvivler på om Felix passer ind hos Diego Simeones Atletico-hold, men han er ekstremt talentfuld, og bør være blandt verdens bedste fodboldspillere indenfor kort tid.

6. Antoine Griezmann. Atlético Madrid -> Barcelona: 892 (2019)

Den franske verdensmestre havde igennem en længere periode flirtet med FC Barcelona, hvilket der endda kom en dokumentarfilm ud af. Han blev købt ind til en meget høj pris, men har fortsat ikke levet op til forventningerne, da han i den grad står i skyggen af Lionel Messi.

Han er blot en af de spillere, som Barcelona fejlagtigt har hentet efter salget af Neymar.

7. Cristiano Ronaldo. Real Madrid – Juventus: 870 millioner (2018)

Cristiano Ronaldo har været suverænt spillende over ni sæsoner i Real Madrid, men det stod efterhånden klart, at hans æra i Madrid nærmede sig slutningen.

Florentino Perez og Cristiano Ronaldo kunne ikke blive enige om en forlængelse af kontrakten, og i stedet blev de enige om en gentleman-aftale, hvor Ronaldo kunne skifte til Juventus.

Han er verdens femtedyreste spiller på trods af, at han skiftede til Juventus som 33-årig. Grundet hans vanvittige fysik bør han dog have flere sæsoner i sig endnu.

8. Eden Hazard. Chelsea -> Real Madrid: 855 millioner (2019)

Efter at have været blandt Premier Leagues absolut bedste spillere igennem mange år, så skiftede han i 2019 til Real Madrid, som betalte over 100 millioner euro for belgieren, som på daværende tidspunkt kun havde et år tilbage af kontrakten i Chelsea.

Han er dog aldrig kommet i topform i den hvide trøje, og han ligner i den grad et fejlkøb.

9. Paul Pogba. Juventus -> Manchester United: 782 millioner (2016)

Paul Pogba vendte i 2016 hjem til Manchester United efter, at han smuttede derfra på en fri transfer fire år tidligere. Manchester United slog deres transferrekord, og Pogba har alle forudsætninger for at blive en verdensstjerne, men han mangler endnu den sidste stabilitet. Han var dog med til at vinde Europa League i sin første sæson, og han er fortsat kun 24 år gammel, så der er god tid for United og Pogba.

10. Gareth Bale. Tottenham -> Real Madrid: 752 millioner (2013)

Gareth Bale startede som venstre back, men fik først succes, da han blev rykket frem på venstrekanten. Han slog for alvor igennem, da han scorede et hattrick på San Siro imod Inter, og efter 21 mlå i 12/13-sæsonen, stod Real Madrid klar med et bud på 100 millioner euro. Det krævede lange forhandlinger mellem Daniel Levy og Florentino Perez, og Bales tid i Madrid har desværre været plaget af skader.

Tidligere på listen

Gonzalo Higuain. Napoli -> Juventus: 670 millioner (2016)

Gonzalo Higuain var en helt på San Paolo, og derfor gjorde det meget ondt på napolitanerne, da argentineren valgte at skifte til giganterne til rivalerne fra Juventus. Napoli var på ingen måde villige til at forhandle, hvorfor Juventus var nødt til at indløse frikøbsklausulen på 90 millioner euro. Juve og Higuain vandt Serie A og nåede Champions League-finalen i den sæson, så det har været succesfuldt for begge parter.

Romelu Lukaku. Everton -> Manchester United: 631 millioner (2017)

Den store belgier havde spillet fire flotte sæsoner i Everton, og med 68 Premier League-mål stod det klart, at han skulle videre til en større klub. Hans enorme fysik og tilstedeværelse i boksen gjorde ham særligt interessant for Premier League-klubber, og Chelsea og Manchester United stod begge klar i kulissen. Lukaku endte med at vælge United, og er klubbens næstdyreste spiller nogensinde.

Luis Suarez. Liverpool -> Barcelona: 609 millioner (2014)

Luis Suarez var den helt store stjerne i Premier League i 2013/2014-sæsonen, hvor han var meget tæt på nærmest egenhændigt at sikre titlen med Liverpool. Han scorede 31 kasser i 33 kampe, og han var simpelthen for god til Liverpool-holdet. Det var slet ikke overraskende, at Barcelona var klar til at smide en enorm sum for at hente den urugayanske angriber, som siden har vist sig som et fantastisk køb for storklubben. Han vandt en triplete i sin første sæson i Spanien, og har fundet ind i et fantastisk partnerskab med Lionel Messi.

Virgil van Dijk. Southampton -> Liverpool: 587 millioner (2018)

Det kom på ingen måde som et chok, da Liverpool hentede den hollandske midtstopper i Southampton. De prøvede ihærdigt i sommeren 2017, men Southampton ville ikke lade ham gå. Han havde herefter et mindre succesfuldt halvår på sydkysten, og da Liverpool hævede buddet, så røg hollænderen til Anfield.

Verdens dyreste fodboldspiller: Spørgsmål og svar

Hvem er verdens dyreste fodboldspiller gennem tiden?

Neymar er verdens dyreste fodboldspiller nogensinde (1,65 milliard).

Hvem er verdens dyreste fodboldspiller i 2020?

Kylian Mbappé vurderes til at være verdens dyreste fodboldspiller i 2020 (1,34 milliard).

Hvad tjener verdens dyreste fodboldspiller?

Lionel Messi har den højeste løn i fodbold, da han tjente omkring en milliard kroner i 2020.

Hvem blev verdens dyreste fodboldspiller i 2019?

Joao Felix blev verdens dyreste fodboldspiller, da han i 2019 skiftede til Atletico Madrid for omkring en milliard kroner.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.