Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 15 feb, 2018

Få et overblik over de resterende hold i Champions League (KORT)

En start fyldt med action

Champions League er blevet skudt i gang med et brag, må man sige. Det er blevet til 17 mål på 4 kampe, hvilket må siges at være godkendt underholdning. I uge 8 spilles de næste 4 kampe og der er lagt i kakkelovnen til endnu flere mål.

Barcelona gæster Chelsea på deres Stamford Bridge om tirsdagen, hvor blandt andet danske Andreas Christensen har haft en forrygende sæson indtil videre. Om onsdagen rejser den traditionsrige klub AS Roma til Ukraine for at kæmpe mod Shakhtar Donetsk.

Hvilke lande er repræsenteret i ottendedelsfinalerne?

Selvom nogle folk måske allerede har dømt FC Basel og FC Porto ude efter deres hjemmebanekampe mod henholdsvis Manchester City (0-4) og Liverpool (0-5), så er der faktisk mange forskellige lande repræsenteret ved disse ottendedelsfinaler.

I alt er 9 forskellige nationaliteter fordelt på 16 hold, hvilket vi på redaktionen finder meget interessant. Vi har derfor lavet et interaktivt kort, hvor man kan tjekke de resterende hold ud – og ikke mindst hvor de hører til i dagligdagen.

Vil du bruge kortet på din egen side?

Kopier nedenstående HTML-kode og indsæt dette på din side.


<p><iframe height=”480″ src=”/sites/default/files/default-img_821.png” width=”640″></iframe><br />
<em>Udarbejdet af <a href=””https://www.mesterbold.dk””>mesterbold.dk</a></em></p>

Flere end sidste år

I 2016/2017 var der 6 nationaliteter ved ottendedelsfinalerne, så sagt med procenttal er der ca. 33% flere nationaliteter med. Selve mangfoldigheden og de forskellige spillestile er charmen ved en turnering som Champions League. Derfor er dette års turnering ekstra spændende.

Tyrkiet, Ukraine og Schweiz har gjort deres indtræden siden sidste år, og det bliver især spændende at følge tyrkiske Besiktas, som har en frygtet hjemmebane. Flere fodboldspillere har beskrevet Besiktas’ hjemmebane som en heksekedel.

Mange kampe og overraskelser

Liverpool og Sevilla der endte i samme kvalifikationsgruppe har haft den længste vej hertil. De spillede begge én kamp i Champions League kvalifikation. Liverpool slog tyske Hoffenheim, hvor Sevilla måtte besejre Basaksehir over 2 kampe.

Den store overraskelse må være Shakhtar Donetsk, som blev 2’er i en pulje med Feyenoord, Napoli og mægtige Manchester City.

Det hele gik op en højere enhed for den ukrainske klub, da de slog et reservespækket Manchester City på hjemmebane og Napoli tabte til Feyenoord på udebane. Iøvrigt slog Shakhtar også Napoli på hjemmebane med en flot 2-1 sejr.

FC Porto har også haft deres bump i vejen, for de havnede i en gruppe med Besiktas, RB Leipzig og sidste års semifinalister, Monaco.

Selvom Monaco har byttet store dele af deres hold ud siden de nåede til semifinalen, så er det stadigvæk til manges overraskelse, at de kun samlede 2 point ind i gruppespillet.

Fyldt med spænding til det sidste

Foråret banker snart på døren, og det bliver spændende at se hvilke hold som når længst i Champions League. Det ekstra gode ved turneringen er, at der både bliver spillet hjemme- og udebanekampe – så der er lagt op til mange gode fodboldkampe!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.