EM-quiz: Hvilke spillere har spillet EM-kampe for Danmark?

fodbold danmark

Denne fodboldquiz omhandler EM i fodbold. Nærmere bestemt så skal du gætte, hvilke spillere, der har repræsenteret Danmark ved en EM-slutrunde i fodbold.

Det er således ikke nok at have været med i truppen – man skal have fået spilletid i en EM-slutrunde for Danmarks A-landshold.

Vil du spille på EM? Få EM Bonus Odds.

Fodbold Quiz: Danske spillere til EM i fodbold

Danmark har været med til otte ud af de 15 EM-slutrunder, der er blevet afholdt. Vi kvalificerede os ikke til den allerførste, som blev afholdt i Frankrig i 1960, men fik en fjerdeplads i den efterfølgende slutrunde i Spanien i 1964.

Der skulle gå 20 år og europamesterskaber før vi endnu engang fik lov at deltage. I 1984. Siden fulgte nogle gyldne årtier med i alt seks slutrunder på stribe.

I nyere tid har vi kunne misset slutrunder i 2008, som blev afholdt i Schweiz og Østrig samt 2016-udgaven i Frankrig.

Derfor har vi selvfølgelig haft et hav af spillere på banen i de otte forskellige slutrunder, og din opgave er nu at gætte så mange som overhovedet muligt.

Mens det nok er tæt på umuligt at gætte spillerne fra 1964-slutrunden, så bliver det nok væsentligt nemmere senere hen.

Vi har sammenlagt spillet 27 kampe ved EM, og 94 spillere har fået spilletid i disse kampe.

Du bliver oplyst om, hvilken slutrunde, den enkelte spiller har været med til og, hvor mange kampe, han har spillet ved EM i fodbold i alt.

Det tæller selvfølgelig også med, hvis en spiller kun har været i aktion i forlænget spilletid.

Du kan prøve vores quiz om danske spillere til EM lige her:

I vores nuværende landsholdstrup, som har gjort det fantastisk under Åge Hareide, er der stort set ingen, der har spillet EM-kampe for Danmark.

Vores seneste EM-kamp var i 2012, da vi tabte 2-1 imod Tyskland i Ukraine. Omtrent halvdelen af de spillere, der startede inde ved den lejlighed, er fortsat aktive, men der er kun to tilbage i vores nuværende trup, som skal møde Gibraltar og Irland.

Hvis du kan lide at quizze om fodbold, så har vi en lang række forskellige fodboldquizzer til dig.

Nu, hvor landsholdet er aktuelt, så kan du eksempelvis gætte på, hvem der har scoret flest mål for landsholdet igennem historien.

Derudover finder du et hav af andre quizzer lige her!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.