Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 8 okt, 2019

Landsholdsquiz: Hvem har scoret flest mål for landsholdet?

jon dahl ebbe sand landsholdet

Denne fodboldquiz omhandler det danske landshold, som jo spiller den store landskamp imod Schweiz på lørdag, hvilket du i øvrigt kan læse mere om i vores optakt her.

Fodbold Quiz: Flest mål for landsholdet nogensinde

Mens vi varmer op til kampen, så udfordrer vi din viden omkring de største danske målscorere på landsholdet.

Mere præcist, så skal du gætte, hvem der har scoret 12 mål eller flere for det danske A-landshold, hvilket 32 forskellige spillere har prøvet.

Kun to af disse 32 spillere er fortsat aktive med deres karriere, og mens den ene af disse får meget svært ved at komme ret meget længere op på listen, så ville det være overraskende, hvis den anden ikke endte i top tre, når han en dag stopper sin karriere.

Lad os bare være ærlige. Det er en af de allersværeste quizzer, vi har lavet. Det skyldes, at flere af disse spillere var aktive i starten af det 20. århundrede.

Der er kun tale om officielle A-landskampe, og data er fra dbu.dk.

Test din viden om det danske landshold:

Der er selvfølgelig også en del spillere fra de gyldne 80’ere, som nok bør være nemmere at gætte grundet deres legendestatus i dansk fodbold.

Der er to spillere på førstepladsen med 52 mål hver. Den ene af disse har været en del af landsholdet i en anden rolle siden, han stoppede karrieren efter VM i 2010, hvor han med nød og næppe tangerede rekorden.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Guld-Harald optræder på listen på trods af, at han kun spillede 14 landskampe, og han har dermed scoret flere mål end han har spillet landskampe, hvilket er helt uhørt.

Disse 14 landskampe blev spillet i 1959 og 1960, og selvom Harald desværre afgik ved døden for få år tilbage, så er han stadig blandt de største og mest vellide legender i dansk fodbold nogensinde.

Der er selvfølgelig også et helt legendarisk brødrepar på listen over de mest scorende spillere for Danmarks landshold nogensinde.

Hvis du ikke kan gætte de to, så er du enten meget glemsom eller ikke særligt glad for fodbold.

Derudover, så får du også lidt hjælp på vores billede, men det ændrer ikke på, at det er tæt på umuligt at gætte alle 32 spillere, som har scoret 12 mål eller flere på det danske landshold.

Når du har prøvet denne quiz, så har vi også en lang ændre interessant fodboldquizzer til dig.

Test din viden i følgende quizzer:

Hvem har scoret flest mål i Superligaen nogensinde?

Flest assists i Superligaens historie?

Hvem har scoret 4 eller flere i en CL-kamp?

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.