Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 30 okt, 2019

Sydbank Pokalen: Optakt til FCK – FC Nordsjælland

fodbold fodbold

I vores optakt til pokalkampen mellem FCK og FC Nordsjælland gør vi dig klogere på forventede startopstillinger, live streaming af fodbold og meget andet.

Vil FCK satse på Sydbank Pokalen?

En af de bedre kampe i denne runde af Sydbank Pokalen spilles tidligt torsdag aften i Telia Parken, hvor de danske mestre FC København tager imod FC Nordsjælland.

FC København har på papiret et væsentligt stærkere hold, men der er faktisk en del, der tyder på, at FC Nordsjælland kan overraske i den svære udekamp.

Som FCK-manager Ståle Solbakken også har påpeget i pressen, så havde FC København gerne set, at kampen blev spillet på et andet tidspunkt, da FC København har ekstremt mange kampe i dette efterår.

Divisionsforeningen har været ude og sige, at FC København ikke selv har bedt om, at kampen skulle flyttes.

Man kan dog ikke forestille sig andet end, at FCK vil rotere voldsomt til kampen. De har mere eller mindre to spillere på alle positioner, men de er til gengæld hårdt ramt af skader.

Andreas Bjelland, Carlo Holse, Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Robert Mudrazija sidder ude til kampen.

Med tanke på den tætte kamp om guldet i Superligaen samt Europa League-gruppespillet, så vurderes det ikke, at FC København vil gå særligt meget efter pokaltitlen i denne sæson.

Prøv vores FCK-quiz om deres europæiske modstandere her!

FC Nordsjælland skal nok få sine chancer

Det vil omvendt være tilfældet for FC Nordsjælland. Selvom de ligger midt i et stort midterfelt af hold, som skal med i top seks, så er det ikke noget problem for dem også at se stille stærkt op i pokalturneringen, som de i øvrigt har vundet et par gange.

Kigger man på de seneste 10 år, så er det faktisk kun FC København, der har vundet flere pokaltitler end FC Nordsjælland, som kunne løfte pokalen i 2010 og 2011.

FC Nordsjælland er det mest chanceskabende hold i Danmark i denne sæson. Det skyldes selvfølgelig, at de satser benhårdt i offensiven, og de er samtidigt et af de hold, der giver flest chancer væk til modstanderen.

Der forventes en kamp, hvor begge hold får rigeligt med chancer, så meget kommer til at afhænge af skarpheden på dagen.

FCN er kommet bedre med i Parken

Da FC Nordsjælland var nye i Superligaen havde de det altid ekstremt svært i Parken. Der skulle gå mange år før de vandt deres første kamp på Østerbro, men på det seneste har de været ganske godt med.

De er kommet på tavlen i de seneste seks kampe i Parken, og de har vundet to af de seneste fem kampe på udebane imod FCK.

Når man samtidigt tænker på, at FC København vil rotere så mange profiler, som de overhovedet kan, så skal der være ganske fine muligheder for en FC Nordsjælland-sejr.

FC København – FC Nordsjælland: Skader og karantæner

FC København er som sagt hårdt ramt af skader, da Nicolai Boilesen, Jonas Wind, Robert Mudrazija, Carlo Holse og Andreas Bjelland ikke er med.

FC Nordsjælland kan umiddelbart stille med det stærkeste hold.

FC København – FC Nordsjælland: Forventede startopstillinger

Vi forventer disse startopstillinger til FC København – FC Nordsjælland:

FC København

Sten Grytebust

Guillermo Varela – Sotirios Papagiannopoulos – Victor Nelsson – Bryan Oviedo

Pep Biel – Rasmus Falk – Jens Stage – Nicolaj Thomsen

Nicklas Bendtner – Mohamed Daramy

FC Nordsjælland

Nicolai Larsen

Mads Thychosen – Kian Hansen – Abdul Mumin – Clinton Antwi

Mohammed Kudus – Jacob Christensen – Mikkel Kofod

Isaac Atanga – Mikkel Rygaard – Mikkel Damsgaard

Se FC København – FC Nordsjælland online: Live stream og TV

Pokalkampen mellem FCK og FCN kan både ses med live stream og i TV. Vil du live streame pokalfodbold, så kan det gøres på Viaplay, mens kampen sendes på TV3+.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2424 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.