Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 19 sep, 2019

FCK Quiz: Kan du gætte alle FCKs modstandere i Europa?

fck champions league

FC København er i disse år det eneste danske hold, der for alvor kan præstere noget i Europa. De har allerede spillet 200 europæiske kamp siden klubben blev stiftet i 1992, og når denne sæsons Europa League-gruppespil er færdigspillet vil de selvfølgelig være oppe på 206.

Årets gruppespil er der 13. på 14 sæsoner, hvilket er enormt imponerende. Det er blevet til fire gange Champions League – senest i 2016/2017 – og ni gange UEFA Cup/Europa League.

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, at FCK for alvor har præsteret noget på europæisk basis, men alene deres konstante deltagelse kalder på respekt.

I et gruppespil med Dynamo Kiev, Malmø FF og FC Lugano, så bør der være gode muligheder for at gå videre.

Quiz: Alle FCKs modstandere i UEFA Cup, Europa League og Champions League

For lige at klargøre reglerne, så skal du kun gætte FCKs modstandere i hovedturneringerne, hvilke daterer tilbage til 2006/2007, hvor de var med i Champions League.

Du skal således ikke tænke på Toto Cup, diverse kvalifikationskampe eller Royal League for den sags skyld.

Her er kun tale om modstandere i gruppespillene i UEFA Cup, Europa League og Champions League samt kampe efter gruppespillet.

Da FCK endnu ikke har mødt Lugano, Malmø og Dynamo Kiev, så skal du ikke prøve at gætte på disse, selvom de selvfølgelig vil være med i en opdateret version af quizzen.

Der er tale om 39 forskellige modstandere. Der er selvfølgelig tale om dobbeltopgør i langt de fleste tilfælde, men det kan du ikke tænke over.

Prøv vores FCK i Europa-quiz her!

De fleste vil nok huske FC Københavns store kampe imod Manchester United og Barcelona, som de hhv. besejrede og spillede uafgjort imod, men der er nok også mange Europa-modstandere, som er gået i glemmebogen.

Man kunne lave tilsvarende quizzer med andre danske hold, men de vil desværre ikke være så fyldestgørende.

Brøndby har i 80’erne og 90’erne skabt resultater i UEFA Cup og Champions League, men i det nye årtusinde har det været småt med europæisk succes.

AaB har to gange været i Champions League, og faktisk leveret nogle gode præstationer ligesom FC Nordsjælland, Esbjerg og FC Midtjylland også har prøvet lykken i europæiske gruppespil.

Vi har en lang række andre fodbold-quizzer, som du kan prøve.

Andre quizzer her!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.