Fodbold i TV

Fodbold i TV – Stor guide

Fodbold er verdens klart største og mest populære sportsgren. Hver uge sidder mange hundrede millioner foran TV-skærmen for at følge med i fodbold.

Herhjemme er Superligaen den mest populære liga. Niveaumæssigt er den længder bag store ligaer som Premier League, La Liga og ikke mindst Champions League, men vi danskere har et nært forhold til den, hvorfor Superligaen også trækker de højeste seertal blandt danskere, der ser fodbold i TV.

I denne guide giver vi dig klarhed over, hvor og hvordan man kan se fodbold i TV og ikke mindst online.

Mens det klassiske flow-TV i høj grad lever af fodboldrettigheder, så bliver live streaming stadig mere og mere populært.

Alle fodboldkampe, der bliver vist i TV, kan således også live streames online, og du kan læse alt om det i denne guide over fodbold i TV.

Fodbold live streaming og TV

Listen af fodboldligaerne er lang, så det store spørgsmål er: Hvem sender kampene? Hvilke kampe og ligaer vises i TV, og hvilke kampe kan du kun opleve via live streaming?

Den øgede digitalisering har gjort det lettere at live streame, som har bidraget til en øget konkurrence på markedet.

Heldigvis for de danske fodboldfans, så har du et hav af fodboldkampe tilgængeligt i TV og live streaming.

I denne TV-guide giver vi dig overblikket over, hvilke ligaer, som du kan se på de forskellige

Fodbold i TV og live streaming guide – Sæson 2023/2024

Vi vil forsøge guide dig igennem de forskellige ligaer, og gøre dig klogere på, hvilke fodboldkampe, du kan se i TV, og hvilke du kan live streame online.

Som fodboldfan har man så meget fodbold til rådighed, at det handler om at prioritere. Vil man se det hele, så ville man stort set ikke lave andet.

Uanset om du følger Esbjerg fB, Randers FC eller FC Barcelona, så har du muligheden for at se dit hold spille fodbold på TV.

På en normal fodboldweekend kan man sagtens have over 100 kampe til rådighed, hvis man har en stor TV-pakke og/eller er registreret på de forskellige streamingtjenester i Danmark.

Ligaer Kanaler
Superliga Canal 9, Eurosport 2, TV3 Sport, TV3 Max, TV3+
Champions League TV3 Sport, TV3 Max, TV3+
Premier League TV3+, TV3 Max, TV3 Sport, Xee
Europa League 6’eren, Canal 9, Eurosport 2
La Liga Live streaming hos bet365
Serie A Live streaming hos bet365
Bundesliga TV3 Max, TV3 Sport, Live streaming hos bet365
Fransk Ligue 1 TV3 Sport, Live streaming hos bet365

Topfodbold i TV

Først en liste over hvilke ligaer vi kan glæde os til at se i den kommende sæson:

Som bekendt er Superligaen den liga med den største interesse i Danmark. Mens der er over en million tilskuere til de forskellige kampe i løbet af en sæson, så er det samtidigt den liga, der trækker flest seere hjemme i Danmark.

Derudover, så er danskerne mest glade for Premier League og Champions League, hvilke er lidt svære at sammenligne grundet deres forskellige strukturer.

Interessen i både Champions League, men særligt Europa League, er afhængig af om der er dansk deltagelse.

FC København er nærmest fast deltager i europæiske gruppespil, hvor de flere gange har leveret flotte resultater, og det trækker selvfølgelig en del danskere til TV’et.

Generelt, så er der væsentligt mere interesse for en given liga, hvis der er danskere i hovedroller.

Da Michael Laudrup var træner i først Getafe og siden Swansea trak det enorm interesse, men desværre, så er vi ikke vant til, at danske trænere og spillere på den helt store fodboldscene.

Se Superligaen: Live Streaming & TV

Superligaen er som sagt den største fodboldliga i et dansk TV-perspektiv. På trods af et lavere niveau end de store ligaer, så er der en nærhed og åbenhed, som man ikke finder mange steder.

FC København er selvfølgelig det klart stærkeste hold, men FC Midtjylland er ekstremt ambitiøse, og de har etableret sig som tophold i Superligaen.

Som det er i øjeblikket, så er Superliga-rettighederne delt mellem to firmaer, NENT og Discovery.

Nærmest bestemt, så betyder det, at Superliga-kampene sendes på Viasats og Discoverys kanaler.

Der er i skrivende stund syv Superliga-kampe pr. runde (ændres til seks i 2020/2021-sæsonen). Viasat har ret til at sende fem af dem, mens Disovery sender to.

Vil du se alle Superliga-kampene i TV, så skal du have TV3+, TV3 Sport, TV3 Max, Canal 9 og Eurosport 2, og det kræver altså den helt store TV-pakke, hvilket godt kan blive en dyr fornøjelse.

Ser du ikke fodbold i TV, men derimod med online live streaming, så skal du desværre bruge to streamingtjenester for at se alle Superliga-kampene.

De kampe, som Viasat (NENT) har rettighederne til, sendes på Viaplay, mens de resterende kampe sendes på Eurosport Player.

Grunden den store interesse for Superliga-produktet (og andet fodbold), så kan streamingtjenesterne tillade sig at tage en ret høj pris for adgang til indholdet.

Viaplay har endnu engang hævet prisen, så du nu skal betale 309 kroner om måneden for at nyde deres fodbold-streaming.

Eurosport Player koster kun 129 kroner om måneden eller 990 kroner for et helt år. Det er væsentligt billigere, men de har så heller ikke de samme rettigheder, hvilket vi kommer ind på i løbet af vores Fodbold i TV-guide.

Er du også interesseret i Nordicbet Liga, så kan du se det på TV3+, hvilket i øvrigt også gælder Sydbank Pokalen.

Vil du have spænding til kampen? De bedste odds bonusser i Danmark

Se Champions League: Live Streaming & TV

Champions League den største klubturnering af dem alle, og kampene kan selvfølgelig både ses i TV og med live stream.

Champions League-rettighederne er de dyreste, hvis man regner prisen pr. kamp. Det er et ekstremt eksklusivt produkt, hvor du ser alle verdens bedste fodboldspillere hver sæson, og der er ikke nogen fodboldliga, der kommer i nærheden.

Hold som AC Milan og Manchester United, som altid var blandt favoritterne til at vinde Champions League, er ikke engang med i turneringen længere.

I stedet er det hold som Manchester City, Liverpool og Atletico Madrid, der er kommet op til storklubberne Real Madrid og Barcelona i kampen om at vinde CL.

Med de danske øjne, så har det ikke været godt i en del år. FC København kommer med med jævne mellerum, men de får aldrig bidt sig fast.

FC Nordsjælland var ligeledes med i 2012, men de var skræmmende dårlige.

Viasat har eneret på rettighederne til at sende Champions League i Danmark, både i TV og med live streaming.

Ser du fodbold i TV, så vil TV3+ altid sende hovedkampen, mens andre kampe sendes på TV3 Sport og TV3 Max.

Vil du live streame Champions League-kampene, så foregår det selvfølgelig på Viaplay. En af hovedårsagerne til, at Viaplay kan sælge deres streamingtjeneste for over 300 kroner om måneden er, at de har rettighederne til Champions League.

Champions League vil altid være interessant i sig selv på grund det ekstremt høje niveau med alle superstjernerne.

Det bliver ekstra sjovt, hvis der et dansk hold med, hvilket både AaB, Brøndby, FCK og FC Nordsjælland har prøvet.

Se Premier League: Live Streaming & TV

Premier League har i de senere år udviklet sig til at være et af bedste fodboldprodukter på TV. Den helt store årsag til, at Premier League er blevet så stærk en liga er den høje pris på fodboldrettighederne.

Premier League-klubberne får mange milliarder i TV-penge hver sæson, som de selvfølgelig bruger på dygtige spillere, trænere, infrastruktur, stadions og andre faciliteter, som igen højner niveauet.

I de senere år har Manchester City og Liverpool været klasser over de andre hold. Det virker nærmest som La Liga for nogle år tilbage, hvor Barca og Real smadrede al modstand, og det dræber en smule af spændingen i Premier League.

Manchester United og Arsenal, som dominerede i 00’erne, underpræsterer virkelig meget, hvilket er ærgerligt at følge udefra.

Premier Leaguer er den mest populære, udenlandske, nationale liga i Danmark. Fodboldkulturen tiltalter skandinavere på en anden måde end det sydeuropæiske fodbold gør, og derfor har mange danske fodboldfans også et favorithold, som de følger i Premier League.

For få år siden lavede Premier League en mærkbar ændring omkring TV-transmitteringen af kampene.

Tidligere kunne alle Premier League-kampe live streames igennem diverse streamingtjenester, men som det er lige nu, så er det kun én kamp, der må sendes live på samme tid.

De store holds kampe plejer dog at blive placeret, så de ikke ligger oveni hinanden, og dermed kan ses.

Fra 2019/2020-sæsonen er der dog nogle ændringer i Premier League-rettighederne i Danmark i forhold til TV og live streaming.

Tidligere var rettighederne til Premier League i Danmark delt mellem Discovery og Viasat ligesom det er tilfældet i Superligaen, men en helt ny udbyder er kommet på banen.

Det drejer sig om Yousee-produktet Xee, som sender halvdelen af Premier League-kampene. Den anden halvdel vil være i hænderne på Viasat, så på den måde er tingene som tidligere.

De kampe, som bliver vist på Xee, bliver dog også vist på Viaplay Sport, men altså ikke i TV.

Selvom Xee vil vise halvdelen af Premier League-kampene, så vil kommenteringen dog stadig være fra Viasat, så det bliver de samme kommentatorer uanset, hvilken live streaming-tjeneste, der viser dem.

Se Europa League: Live Streaming & TV

Europa League er den anden store internationale fodboldturnering i Europa. Niveauet er generelt lavere end i Champions League, men en række tiltag over de senere år har gjort den væsentligt stærkere og mere spændende.

Vigtigst af alt, så har UEFA givet en plads i den kommende sæsons Champions League til Europa League-vinderen.

Det har ændret tilgangen hos nogle af de helt store klubber, som pludselig tager Europa League meget seriøst.

Tidligere så vi store klubber, særligt de engelske, være ligeglade med Europa League, da det blev prioriteret at gå all in på den nationale liga, og skaffe en Champions League-placering den vej, men det har ændret sig meget.

Generelt har de spanske og engelske klubber haft overtaget i Europa League. Vi ser dermed nogle af verdens stærkeste klubhold dyste i turneringen, som i Danmark sendes på Discoverys kanaler.

Vil du se Europa League-fodbold i TV, så skal du altså have adgang til 6’eren, Canal 9 og Eurosport 2, mens det live streames på Eurosport Player.

Se La Liga: Live Streaming & TV

La Liga har i mange år domineret europæisk fodbold fuldstændigt, og derfor er det en smule underligt, at interessen i Danmark ikke er større.

Verdens største stjerner har igennem mange år altid spillet i de spanske klubber, særligt Barcelona og Real Madrid, men alligevel er det som om, at det ikke betyder det helt store.

Selvom de to giganter fylder det meste, så må man ikke undervurdere niveauet hos særligt Atletico Madrid, men også hold som Real Betis, Athletic Club Bilbao og Real Sociedad er nogle spændende klubber med flotte stadions.

En stor del af grunden er simpelthen produktet, som man får på TV-skærmen. Sammenligner man det med Premier League, så virker det simpelthen ikke lige så godt.

Det er alt fra belysningen, stadionlyden, oplevelsen af stadionerne. Derudover, så er det de færreste danskere, der forstår spansk, og derfor er det bare helt igennem nemmere at forholde sig til Premier League.

Tidligere har man i Danmark både kun se La Liga hos Viasat og Discovery, men over de senere år er spansk fodbold blevet skubbet ud af sendefladen.

I stedet har TV2 blandet sig i kampen om at vise noget af verdens bedste fodbold. Nogle af de helt store kampe i Spanien kan således ses på TV2s hovedkanal, som mange danskere har adgang til.

Hvis man vil se alle La Liga-kampene, så kan dette gøres på live streaming-tjeneste Strive og bet365.

Her kan blandt andet se verdens største fodboldkamp, El Clasico.

Se Serie A: Live Streaming & TV

For år tilbage var Serie A den klart stærkeste liga i verden, men meget har ændret sig siden da. Interessen for Serie i Danmark er stadig til stede, men er i de senere år blevet overhalet af Premier League, som også objektivt set leverer et bedre produkt.

Der er dog stadig masser af god fodbold i det italienske, men bliver desværre ikke længere sendt i TV i Danmark.

Selvom det er ærgerligt, men så er der alligevel stadig gode muligheder for at se Serie A.

Hvis du er fan af storholdene AC Milan, Juventus eller Inter, så har du naturligvis interesse for at følge Calcio hjemme fra skærmen.

Samtlige kampe fra Serie A bliver nemlig live streamet online hos bet365, som, udover at være verdens største og mest benyttede bookmaker, også tilbyder live streaming af et hav af fodboldkampe.

De danske Calcio-fans presser på for, at de store TV-selskaber skal købe rettighederne til at sende Serie A i TV, men som det ser ud nu, så må man nøjes med at live streame det online hos bet365.

Serie A kan også live streames hos Viaplay, så hvis du allerede har Viaplay Sport tl 309 kroner om måneden, så har du Serie A med på den måde.

Økonomisk set, så er det dog væsentligt bedre at live streame hos bet365, da du ikke skal betale hver måned, men derimod bare have penge på din konto.

Der er efterhånden kommet nogle interessante danske spillere til Serie A, hvilket selvfølgelig har en positiv effekt på interessen i Danmark, og det er heldigvis både nemt og billigt at se samtlige Serie A-kampe i Danmark.

Se Bundesliga: Live Streaming & TV

I gamle dage var Bundesligaen en af de mest populære ligaer for danske fodboldfans, men interessen er ikke på toppen i øjeblikket.

Det er ellers på mange måder lækkert at se tysk fodbold. Der er altid fyldte stadions, og det er faktisk den fodboldliga med flest gennemslitlige tilskuere i verden.

Der bliver spillet fantastisk fremadrettet fodbold med mange mål til følge, men alligevel er interessen langt fra eksempelvis Premier League.

Det kan delvist skyldes, at Bayern München har domineret tysk fodbold fuldstændigt i snart 10 år.

Det ødelægger meget, at man nærmest på forhånd ved, hvem der løfter mesterskabet i sidste ende, og det er en skam.

Selvom Bayern München dominerer ligaen voldsomt meget, så er der stadig nogle fantastiske hold som eksempelvis RB Leipzig og Borussia Dortmund, som begge spiller fremragende fodbold.

Der er ellers mange succesfulde danske spillere i tysk fodbold, blandt andre Thomas Delaney, Jacob Bruun Larsen og Yussuf Poulsen.

De to førstnævnte spiller i Borussia Dortmund med blandet succes, mens Yussuf Poulsen er blandt de største stjerner i RB Leipzig.

Selvom Borussia Dortmund og RB Leipzig har forbedret sig i de senere år, så er det svært at true Bayern München på den lange bane.

Efter flere sæsoner uden Bundesliga-fodbold i dansk TV, så har Viasat nu igen rettighederne, så du kan se Bayern München, Dortmund og de andre store klubber i dit TV og med live streaming.

Hvis du se Bundesligaen i TV, så foregår det på Viasats kanaler, primært TV3 Sport og TV3 Max.

Derfor kan du også live streame kampene på Viaplay, hvilket du i øvrigt også kan gøre hos bet365.

Fortuden Bundesligaen, så kan du faktisk også DFB Pokal, som er den tyske pokalturnering.

De tager DFB Pokal meget seriøst i Tyskland, og der er en masse fremragende kampe her også-.

Se Ligue 1: Live Streaming & TV

Den franske Ligue 1 bliver vurderet som den femtebedste liga overhovedet. Alligevel er der ikke helt den store interesse for at se kampene.

Det er en skam, da der løber en masse fantastiske spillere rundt i det franske. Stenrige Paris Saint-Germain fører selvfølgelig an med deres gigantiske budget, men der er også meget kvalitet hos hold som Marseille og Lyon.

Desværre for ligaen som helhed, så er der ikke skyggen af spænding, da PSG simpelthen er for suveræne.

Monaco havde en vanvittig sæson, hvor de både kom langt i Champions League og vandt Ligue 1, men ellers har PSG domineret voldsomt, og det ødelægger produktet en smule.

Viasat har rettighederne til at vise Ligue 1 på TV i Danmark. Det er langt fra alle kampene, der bliver vist på TV, men du har muligheden for at se topkampene direkte.

Du kan dog live streame samtlige kampe fra Ligue 1, hvis du har en bruger hos bet365. Det fungerer super nemt, og kan bestemt anbefales.

Derudover, så har Viasat også rettighederne til at vise samtlige kampe fra Ligue 1 på deres streamingtjeneste Viaplay.

Live Stream andre ligaer

Vi har nu gennemgået de mest populære ligaer, men det er selvfølgelig ikke alt fodbold. Er du mere interesseret i Major League Soccer, Jupiler Pro League, DBU Pokalen eller den engelske League Cup, så er der selvfølgelig også råd for.

Flere af disse ligaer bliver blandt andet vist på bet365, som også selv har en TV guide på deres side.

Fodbold i TV eller live streaming

At være vild med at se fodbold har aldrig været nemmere. Hvis du ønsker den bedste oplevelse, så skal du selvfølgelig se fodbold i TV, hvilket dog både kræver et TV og en TV-pakke, som kan være ganske dyre, hvis du vil have adgang til alle fodboldkanalerne.

En væsentligt billigere løsning er bet365s live streaming, hvor du ikke betaler en fast pris, men derimod bare skal have penge på din konto.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.