Sydbank Pokalen: FC Midtjylland og FCK støder sammen på Heden

Læs vores optakt til pokalkampen mellem FC Midtjylland og FCK, og find odds, live streaming og trupnyt!

FC Midtjylland har overtaget imod FCK

Vi kan se frem til en fantastisk fodboldkamp torsdag aften på MCH Arena i Herning, når FC Midtjylland tager imod FCK i den fjerde runde af Sydbank Pokalen.

Helt fra FC Midtjyllands stiftelse i 1999 og mange år frem var FCK deciderede overlegne, når de mødte Herning-klubben, men vi ser det omvendte billede i øjeblikket.

FCM vandt klubbens første mesterskab i 2005, og har siden da været en fast del af toppen i dansk fodbold. FC København har på den anden side ikke formået at holde deres plads som Danmarks klart bedste fodboldhold.

Således har FC Midtjylland faktisk vundet de seneste fire indbyrdes kampe imod FCK, og det ville være en enorm milepæl, hvis det blev til fem på stribe.

Det er halvanden måned siden, at FCM og FCK senest mødtes. Det var i Superligaen, og kampen blev ligeledes spillet på MCH Arena i Herning.

Jakob Poulsens mål til 1-0 blev første halvegs eneste, og generelt var FCK fint med før pausen.

Paul Onuachu udbyggede til 2-0 efter en times spil, men Dame N’Doye reducerede kort efter. Kampen blev afgjort af den ufatteligt målfarlige venstreback Marc Dal Hende, som også kom på tavlen to gange i mandagens kamp imod Brøndby.

Dødboldene bliver afgørende

Marc Dal Hende er blandt de mest scorende forsvarsspillere i verden, og størstedelen af hans mål kommer på dødbolde. Han er stort set altid med i modstanderens felt, når FC Midtjylland presser.

Han scorede imponerende 11 mål i 27 kampe i sidste sæson, og han har scoret fem mål i de første 10 kampe af årets Superliga.

Det er dog ikke kun Dal Hende, der er farlig på FC Midtjyllands dødbolde. Med store folk som Erik Sviatchenko, Paul Onuachu, Tim Sparv og Mayron George samt en fantastisk skytte i Jakob Poulsen, så er det stort set umuligt at dæmme op for dødboldene over 90 minutter.

Med hhv. 11 og otte mål i de første 14 runder, så er FC Midtjylland og FCK de to mest hovedstødsstærke mandskaber i Superligaen.

FCK har dog også haft lidt problemer med at forsvare på dødbolde, og de kommer formentlig i problemer på MCH Arena.

Læs også: Top 10: Verdens største stadions!

FC Midtjylland – FCK: Skader

FC Midtjylland må kun undvære reserven Ayo Simon Okosun, som har siddet ude i et stykke tid. Han ville nok ikke starte inde, men kunne evt. få en jokerrolle, hvis FCM skulle jagte et mål, men det er ikke et stort problem.

FCK må kun se bort fra reservestopperen Michael Lüftner.

FC Midtjylland – FCK: Forventede startopstillinger

Det kan være lidt svært at spå om de forventede startopstillinger for FCKs vedkommende, da de har en meget vigtig kamp imod Brøndby på søndag i Superligaen.

Vi går dog ud fra, at begge hold stiller i absolut stærkeste opstilling.

FC Midtjylland: Jesper Hansen – Kian Hansen, Alexander Scholz, Erik Sviatchenko – Joel Andersson, Jakob Poulsen, Tim Sparv, Marc Dal Hende – Awer Mabil, Paul Onuachu, Gustav Wikheim.

FC København: Jesse Joronen – Peter Ankersen, Denis Vavro, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen – Robert Skov, Carlos Zeca, Rasmus Falk, Viktor Fischer – Dame N’Doye, Pieros Sotiriou.

FC Midtjylland – FCK: Odds

FC Midtjylland bliver vurderet som favoritter til at vinde kampen imod FCK. De er stærke hjemme på MCH Arena, og har tilmed vundet de seneste fire kampe imod FCK. Du kan få følgende odds hos bet365 (pr. 01/11 – 09.30):

  • FC Midtjylland: 2.25
  • Uafgjort: 3.40
  • FCK: 3.10

FC Midtjylland – FCK: Live stream og TV

Du kan selvfølgelig både se FC Midtjylland – FCK med live streaming og i TV. Er du mest til live streaming, så skal du oprette en profil hos Viaplay, men du også kan se kampen på TV3+.

Opret dig hos Viaplay, og live stream her!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.