Spilforslag til Superligaen: Få mål i Århus

fodbold danmark tip

Efter en lang vinterpause er Superligaen endelig tilbage. Derfor skruer vi også op for antallet af odds tips, da Superligaen som bekendt er vores hovedfokus her på Mesterbold.

Vi har allerede lavet et spilforslag til mandagskampen mellem Vendsyssel og FC Midtjylland, som du finder her.

Tæt kamp i Århus

Det ligner en tæt kamp mellem AGF og Esbjerg, som mødes fredag aften på Ceres Park. Esbjerg ligger på fjerdepladsen med 29 point, mens AGF ligger på 10. pladsen med 24 point.

Alligevel er AGF vurderet som det stærkeste hold, hvilket man ikke kan være uenig i. Med Frederik Tingager og Patrick Mortensen har AGF hentet to klare forstærkning til startelveren.

Derfor bør de have udmærkede muligheder for at komme med i top seks, men det bliver en meget tæt kamp mellem en lang række hold.

Esbjerg har primært fået deres mange point på grund af defensiven, som stod ret godt. Den blev så hullet i slutningen af efteråret, men de har ofte en defensiv tilgang til kampene, selvom tallene muligvis viser et andet billede.

AGF var i starten af sæsonen med i en masse målfattige kampe, hvilket primært skyldtes en solid defensiv og manglende power i angrebet.

Det ændrede sig en smule med skaden til Niklas Backman og salget af Aleksandar Jovanovic, men den svenske anfører er tilbage, og danner et solidt midterforsvar med Frederik Tingager.

Med Alexander Munksgaard, som forventes at starte over Dino Mikanovic, og Casper Højer på backerne, så ligner det et stabilt forsvar.

Find alle vores odds tips i vores odds tips sektion og vores Twitter-profil, hvor udvalgte spil uden analyse bliver delt.

Bliver Patrick Mortensen en succes?

AGFs top seks-chancer kommer i høj grad til at afhænge af en målfarlig angriber. I efteråret scorede deres topangriber stort set ingen mål, og derfor virker Patrick Mortensen som et meget fornuftigt indkøb.

Det er ikke til at forudse, hvordan det kommer til at gå den tidligere Lyngby-angriber, men han bør have gode chancer for at lykkes i Århus.

Det taler imod spillet, at de har fået en farlig boksspiller, men AGFs offensiv skuffede i efteråret ved kun at score 22 gange i 20 kampe.

Det omvendte opgør på Blue Water Arena i Esbjerg endte 0-0, hvilket Esbjerg formentlig vil være tilfredse med denne gang.

AGF har hårdt brug for point, og vil derimod satse for at hente sejren, hvis det skulle stå lige i slutfasen.

Stats er med os

Kigger man på de 20 efterårskampe, hvilket man dog ikke bør kigge helt blindt på, så har Esbjerg spillet 55 % af kampene under 2,5, mens samme tal er 65 % for AGF.

Det skal dog bemærkes, at begge mandskaber har styrkey offensiven i transfervinduet, og selvom det ikke er til at forudsige, så må man gå ud fra, at de bliver farligere i foråret.

Kigger man på expected goals fra efteråret, så ligger Esbjerg på meget lave 17,13 efter 20 kampe, mens AGF er på 20,66, så det er ikke hold, der har spillet sig frem til ret mange chancer.

Under 2,5 mål – 1.77 – Danske Spil

Find en odds bonus her!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.