Verdenskort: Flest udenlandske mål i Superligaen pr. land

verdenskort flest mål i superligaens historie

Verdenskort: Flest mål i Superligaens historie pr. land

Vi har efterhånden vænnet os til, at Superligaklubberne i høj grad benytter sig af udenlandske spillere.

Det tog dog fart, at Brøndby i sidste sæson stillede med en startopstilling uden danskere spillere, hvilket aldrig tidligere var sket i Superligaen.

Tidligere var det normen at bygge holdet op omkring danske spillere, og så hentede man få profiler fra Superligaen, men flere klubber har haft en overvægt at udlændinge.

Gratis odds bonus uden indskud!

Nogle af de bedste spillere, vi har set i Superligaen, kommer fra udlandet. Her kan man blandt andet nævne Mohamed Zidan fra Egypten, Sibusiso Zuma fra Sydafrika eller senegalesiske Dame N’Doye, som har sat et stort aftryk på Superligaen.

Sidstnævnte er i øvrigt den udenlandske spillere, der har scoret flest mål i Superligaen. Det er blevet til 85 mål i 141 kampe, og når bomberen kommer tilbage fra sin skadespause skal han nok øge afstanden ned til Todi Jónsson (72), Mwape Miti (70) og Cesar Santin (64).

Brøndbys Kamil Wilczek står noteret for 61 kasser, og det er ganske sandsynligt, at han kravler op på listen i øvrigt af 2019/2020-sæsonen.

Vi har lavet et interaktivt verdenskort, hvor du kan få et overblik over antallet af scoringer pr. land i Superligaens historie, hvilken daterer tilbage til 1991.

Vi har i alt haft 878 udenlandske spillere fra 91 forskellige lande i Superligaen. Disse 878 spillere har scoret 4.135 mål fordelt på 33.534 kampe

Det er ikke den store overraskelser, at vores naboer fra Sverige står for flest udenlandske scoringer. Der har altid været et hav af svenske spillere i Superligaen, men det er måske mere overraskende, at Brasilien er nummer to på listen.

Derudover det lidt kuriøst, at vi kun har haft en italiensk spiller på banen i Superligaen. Han hedder Sebastian Avanzini, og spiller i skrivende stund for AC Horsens, for hvem han dog ikke har scoret et mål endnu.

Det samme kan man sige om Tyrkiet, som kun er repræsenteret med 14 minutters spilletid, som Mustafa Gönden fik for AB i 2003.

Se vores verdenskort her:

Vil du bruge dette kort på din hjemmeside?

Kopiér HTML-koden nedenfor og sæt ind på din side.

Vi skylder en stor tak til Superstats.dk, som vi benyttet som kilde til dataen. Det er en fremragende statistikside, som holder dig opdateret på alt, hvad der er sket i Superligaens historie.

Noter:

  • Spillere fra Jugoslavien står noteret for tre scoringer. De er scoret alle scoret i 90’erne før Jugoslaviens opløsning, og derfor har det ikke rigtigt været muligt at kortlægge de scoringer.
  • Storbritanniens scoringer fordelt således:

– England: 11

– Skotland: 4

– Nordirland: 0

– Wales: 0

Andre fodboldkort

Vi har en række andre interaktive kort, som du kan se her:

Børsnoterede fodboldklubber i Europa

Antal fodboldspillere i Danmark i hver kommune

Antal esports-udøvere i Danmark

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.