Quiz: Gæt alle Brøndbys europæiske modstandere

braga brøndby

I denne fodboldquiz skal du forsøge at gætte så mange af Brøndbys europæiske modstandere, du kan.

Brøndby Quiz: Hvem har Brøndby mødt i Europa?

FC Midtjylland er i øjeblikket i gang med deres helt store europæiske gennembrud ligesom, at FC København er et tableret hold i Europa.

Sådan var det tidligere for Brøndby, som både i 80erne, 90erne og 00erne spillede et hav af europæiske kampe.

Siden fulgte nogle meget sløje år, hvor klubben endda var tæt på at rykke ned, men nu er de tilbage i toppen af dansk fodbold.

Under Alexander Zorniger var Brøndby faktisk tæt på at spille sig videre til Europa League-gruppespillet, men vi skal helt tilbage til 2005 for at finde Brøndbys senest deltagelse i et europæisk gruppespil.

Prøv også: Gæt Brøndbys topscorer igennem tiden her!

Brøndby har igennem historien mødt 84 forskellige europæiske modstandere. Disse er fordelt over hele 166 forskellige kampe, da de har mødt nogle hold mere end blot to gange.

Om du er Brøndbys største og mest inkarnerede fan, så kommer du med al sandsynlighed ikke til at gætte alle de forskellige modstandere.

Du har 15 minutter, og du bliver oplyst om sæsonen for mødet samt, hvilket land, klubben stammer fra.

Det skal dog noteres, at flere klubber har skiftet navn eller helt er lukket siden Brøndbys kamp imod dem.

Flere af klubberne har forskellige stavemåder, men der burde være taget højde for det, så det eksempelvis er ligegyldigt om du skriver Bayern, Bayern München eller Bayern Munchen.

Vi har inkluderet modstandere fra alle kampe i Europa. Uanset om det turneringen hedder Europa Cup for Mesterhold, UEFA Cup, Intertoto Cup eller Champions League, og det er selvfølgelig inklusiv kvalifikationskampe.

Royal League-modstandere er trods alt ikke med.

Test din viden om Brøndbys europæiske modstandere lige her:

Brøndby spillede sin første europæiske kampe tilbage i 1986. Her var spillere som John Jensen og Lars Olsen med til at sikre en sejr i debutkampen på 4-1.

Højdepunktet var selvfølgelig 1990/1991-sæsonen, hvor Brøndby var sekunder fra at komme i UEFA Cup-finalen.

I nyere tid er det småt med store Brøndby-kampe i Europa. Selv kvalifikationskampe imod mindre kendte modstandere er store for Brøndbys fans, som selvfølgelig hungrer efter europæiske oplevelser.

Hvis du kan lide at quizze om fodbold, så har vi mange sjove quizer til dig her.

Prøv også: Gæt alle FCKs europæiske modstandere!

Prøv også: Gæt alle FC Midtjyllands europæiske modstandere!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2480 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.