champions league vinder

Det er stort set kun de absolut bedste hold i verden, der får nogensinde får chancen for at vinde et Champions League-trofæ. Alligevel har der været overraskelser igennem tiden. Hvor mange Champions League-vindere kan du gætte?

Nu er det tid til at teste din viden i vores Champions League-quiz. Vi har dykket ned i arkiverne, og fundet samtlige Champions League-vindere siden oprettelsen af turneringen i 1955/1956-sæsonen.

Champions League-quiz: Gæt alle vindere

Læs alt om EM-slutrunden 2020 her!

Den startede oprindeligt under navnet Mesterholdenes Europa Cup, European Champion Clubs’ Cup, men blev i 1992 ændret til Champions League, som vi kender den i dag.

Strukturen i turneringen er blevet justeret løbende, men det har alle dage været ekstremt svært at vinde turneringen.

Derfor kommer det heller ikke som den store overraskelser, at der er mange gengangere på listen. De store klubber, som også dominerer europæisk fodbold i dag, har selvfølgelig løftet pokalen med de store ører flere gange.

Alligevel er det imponerende, hvis du kan gætte alle klubberne. Flere af de klubber, der vandt turneringen tilbage i 1970’erne og 1980’erne er ikke længere blandt de største klubber i Europa den dag i dag.

Der er desværre ingen danske hold på listen. Brøndby havde deres storhedstid i slut-80’erne, hvor de var meget tæt på at komme med i UEFA Cup-finalen, men i Champions League er FCKs 1/8-finale i 2010/2011-sæsonen det bedste resultat.

Du skal gætte alle hold, der har vundet Champions League-turneringen siden 1956. Du bliver oplyst om, hvilket land, holdet kommer fra samt, hvilken sæson, der er tale om.

Test din viden om Champions League-historien her!

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at de spanske, engelske og italienske hold igennem tiden har vundet flest trofæer.

Sådan fordeles trofæerne imellem nationerne:

  1. Spanien: 18
  2. England: 13
  3. Italien: 12
  4. Tyskland: 7
  5. Holland: 6
  6. Portugal: 4
  7. Frankrig: 1
  8. Rumænien: 1
  9. Skotland: 1
  10. Jugoslavien: 1

Foruden disse nationer, så har hold fra Belgien, Grækenland og Sverige nået en finale.

Tidligere var det muligt for storhold fra mindre nationer at konkurrere imod hold fra de større lande, men som fodbolden har udviklet sig, så er det ekstremt svært.

I nyere tid, så har Ajax og Monaco skabt imponerende resultater ved at så semifinalerne, men derudover det primært hold fra de fire store fodboldlande, som dyster om trofæet.

Hvis du er i quiz-humør, så har vi en række andre quizzer, som du kan prøve:

Superliga-quiz: Hvor mange topscorere kan du gætte?

Premier League-quiz: Hvor mange danskere i Premier League kan du gætte?

El Clasico-quiz: Hvor mange El Clasico-målscorere kan du gætte?

* VIGTIG MEDDELELSE – Mesterbold.dk viser sammen med bet365 mere end 100.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os | 18+ - Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu

For at kvalificere dig skal du blot have en finansieret konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer.

Denne er artikel er skrevet som en nyhed med informativt indhold. Sektionen, som omhandler live streaming, odds, bonusser er lavet for at hjælpe vores brugere til forstå, hvor de kan live streame, og spille på kampen. Vær venligst opmærksom på, at mesterbold.dk har indtjening igennem vores links til live streaming, odds og bonus-sektioner.

-

1. bet365

100% op til 500KR

2. Mr Green

100% op til 500kr

3. ComeOn

Modtag et freebet på 500 kr.

4. Nordicbet

100% op til 1000KR

5. Betfair

100% op til 1000KR

6. Bwin

Sponsoreret indhold | 18+ - Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu | Bonus kun for nye spillere | Ludomani.dk