Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 7 nov, 2019

Fodbold Quiz: Hvilke danskere har spillet flest Premier League-kampe?

nicklas bendtner premier league

Denne fodboldquiz omhandler Premier League. 67 danskere har været inkluderet i en Premier League-trup siden ligaens oprettelse i 1992, og 63 af disse spillere har fået spilletid i den bedste engelske række.

Premier League Quiz: Hvor mange af de 63 danske spillere kan du gætte?

Du har 10 minutter til at gætte så mange af de 63, du kan. Du bliver oplyst antallet af kampe, spilleren har fået, og hvilke klubber, han har spillet for.

Det er nok ikke det store problem at gætte spillere som Daniel Agger og Christian Eriksen, men der er rigtigt mange spillere, som enten har været der i kort tid eller primært har brugt tiden på bænken eller.

I skrivende stund er der syv danske foboldspillere i Premier League. Disse er markeret med en * ud for antallet af kampe.

En spiller kan således godt være aktiv i dag, men de er kun markeret med en *, hvis de spiller i en nuværende Premier League-klub.

Det er generelt ikke topklubberne som Manchester United, Liverpool og Manchester City, der repræsenteret i quizzen.

Det kræver selvfølgelig et vis niveau at spille på de adresser, hvilket desværre ikke ses ofte i Danmark.

Bolton var en etableret Premier League-klub i starten af det nye årtusinde, og de har haft hele fem danske spillere på kontrakt.

Klubben befinder sig dog i store økonomiske problemer, så det er ikke sandsynligt, at de gør comeback i ligaen i den nærmeste fremtid.

Du kan teste din viden omkring danske spillere i Premier League lige her:

Selv de mest passionerede danske fodboldfans får nok svært ved at gætte alle 63 spillere. Man skal nærmest have autistisk hukommelse for at huske nogle af de spillere, som knapt har været på banen, men som alligevel har kunne skrive en Premier League-kamp på CV’et.

Der er eksempelvis fire spillere, som kun har fået en enkelt optræden på den helt store scene i England.

Hvis du har mod på flere fodboldquizzer, så har vi en masse til dig her.

Er du interesseret i den danske Superliga, så kan du enten prøve at gætte, hvem der har lavet flest assists igennem historien eller hvem der har været topscorer i de forskellige sæsoner.

Du finder alle vores fodboldquizzer lige her!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.